BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 11 miesiąc temu #364223 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #364267 przez Dotka
akciaktak dostałam oksytocynę i to dwie :S powiem ze myslałam ze umre z bólu.
przeciw bólowo ale to w odpowiedniej chwili dostalam Dolargan juz znalazłam co ale ogłupił mnie tylko czujesz sie jak na wielkim haju po nim generalnie to nawet odpowiadać mi sie nie chciało ogłupia strasznie i mialam wrażenie że i tak mnie boli bardzo wiec nie wiem czy to pomogło cos
a co sie wtedy zr mna działo to nie wiem bo po dwóch oksytocynach miałam takie bolr ze nie ogarniałam. to wszystko działo sie w ostanich 2 albo 3 godzinach tak mi sie wydaje

13 lata 11 miesiąc temu #364268 przez martela89
Mi mąż pomógł(sexik) ale tylko w pierwszej fazie,potem męczyłam się 10h :ohmy: za nim podali mi oksytocynę, 2 godziny bóli i córka na świecie :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #364278 przez aga2+1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do oksytocyny to ja miałam podaną przy pierwszym porodzie i tak jak u Dotki z bólu mało co pamiętam tym bardziej, że miałam bóle krzyżowe.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #364406 przez beadka7

MARTITA I KAROLINA jesteście jeszcze w dwupaku ??

13 lata 11 miesiąc temu #364409 przez ewel7
Hej Kochane, piszemy ze szpitala. Wykorzystuje chwile bo Bartuś śpi. Wiem, że misia Wam pisała co nieco. Wszystko zaczęło się 16 o 4 znów poczułam skurcze, ale nieregularne co 10-20min. Nie przejmowałam się tym zbytnio mówię, pewno znów fałszywy alarm, jednak stawały się coraz częstsze i mocniejsze. Jak wyjeżdżalismy z domu o 7 to były co 6 min, a w podróży już co 3 min (do tego korki jak to w wawie) o 8 byliśmy na IP i lekarka do mnie ze jest 5 cm, ale musze czekać bo wszystkie sale porodowe póki co zajęte. Jak wzięli mnie na sale o 7 to podwójny szoook, sale jak pokoje hotelowe do dyspozycji wanna, a przy sali łazienka z prysznicem. Taki klimat bardzo przyjazny, połozna tez bardzo miła zrobiła mi od razu badanie i ze piekny postęp bo już 7cm. Zaproponowała wejscie do wanny z ciepla woda. Oczywiscie ja na tak i kolejne 2 h w cieplej wodzie, co bardzo łagodziło skurcze potem cał czas na piłce, o lezeniu nie było mowy. Po kolejnych badaniach wyszlo ze stanęło w miejscu, więc połozna ze je przebije i moze ruszy. Tyle mialam tych wód ze az ona była w szoku. Jednak były lekko zielonkawe i tu sie zmartwiłam... choc lekarze uspokajali ze monitoruja tetno i ze jest ok. Ale mimo to... najgorsze było to ze poród nie ruszył i zaczeli podawac oksytpcynę i wtedy się zaczeło...skurcze takie ze po dwóch godzinach darłam sie o znieczulenie. Połozna stwierdzila ze to chyba dobra decyzja bo opadalam z sił a konca nie było widać. Po znieczuleniu dziewczyny ulga maksa, żałuje, że nie zdecydowalam sie na nie wczesniej. Mało ze bole byly takie ze rozmawialam w skurczu to jeszcze odpczelam i nabralam sil do parcia, co jest ogromnym wysilkiem zwłaszcza jak trwa dluzej, u nas bylo pewno ok 40 min. Znieczulenie nie sprawilo ze nie czulam parcia wiec wspolpracowalam z polozna do konca, a ten etap juz z druga bo byla zmiana, ale wsp...aniala byla, duzo jej zawdzieczam. Nie wspomne o Mezu, gdyby nie on nie dalabym rady...byl ze mna do konca i caly czas wspieral. Moment narodzin najpiekniejszy na

13 lata 11 miesiąc temu #364410 przez Ingrid29
dziewczyny nie wiem,czy u mnie już się nie zaczyna - chyba chlupły mi lekko wody (nie było aż tak dużo, ale przez wkładkę mi przeciekły (gatki trochę mokre), poczekam z godzinkę i zobaczymy co się będzie działo ( jak coś to na KTG będę ruszać). W nocy miałam dwa mocne skurcze, a teraz brzuch mnie boli. Organizm mi się nie czyszcił - nie miałam rozwolnienia ani wymiotów. Poczekamy zobaczymy, jak coś to trzymajcie za mnie kciuki.

Będę zaglądać na forum.

13 lata 11 miesiąc temu #364412 przez ewel7
świecie... jak mi Go położyli na brzuchu poczułam jaki duży, zaczęlam do niego mowic, a on byl taki spokojny, wydal z siebie tylko pierwszy krzyk... razem z Mezem nie moglismy oderwac od niego oczu... zapomnialam o calym bólu, tylko On się liczył w tym momencie. Ne uniknelam naciecia, ale to nie bolalo juz, straciłam sporo krwi zszywali dość długo, ale to co mam teraz to nieporównywalna radość i szczęscie.. narazie koncze jak znajdę chwile to napisze jak nam mija czas w szpitalu. Myśle o Was i pamiętam, a Mamusie które nadal czekają trzymam mocno kciuki przed Wami cudowna chwila spotkania z Maluszkiem, nasunęla mi się tu mysl ze "najpiękniejsze rodzi się w bólu" bez niego nie da rady, ale nagroda WIELKA. Buziaki i do następnego

13 lata 11 miesiąc temu #364414 przez beadka7
Ewel czyli jednak mycie okien coś Ci pomogło, bo u mnie to nic :( Dzielna jesteś, jeszcze raz Ci gratuluję, odpoczywaj teraz dużo :)

ingrid koniecznie daj znać, a kciuki oczywiście będziemy trzymać :)

13 lata 11 miesiąc temu #364424 przez MartiO
Ingrid w razie czego trzymam kciuki :silly:

Ewel dzielna Mamuśka!!! :lol:

a u nas to chyba jednak fałszywy alarm był.... choć... sama już nie wiem... wieczorkiem znowu coś ale tylko raz... zaraz wybieramy się na ktg i imprezę strażaków... pewnie do wieczorka nas nie będzie...

13 lata 11 miesiąc temu #364427 przez nati.olsztyn
Dzień dobry, Mamusie!:)

ewel, aż się wzruszyłam czytając Twoje słowa... to musi być niesamowite przeżycie, zobaczyć wreszcie to Maleństwo... Jeszcze raz ogromne GRATULACJE!!!:)

Ingrid trzymamy kciuki!!

13 lata 11 miesiąc temu #364434 przez beadka7
MartiO fajnie wygląda dziś Twój suwaczek :)

13 lata 11 miesiąc temu #364441 przez karolina238
Witam mamusie :)

Ewel jeszcze raz gratulki ogromne ja to nie wiem czy sobie poradzę jak przyjdzie co do czego ;)

Jak na razie jesteśmy w dwupaku jeszcze ale nie wiem czy wody mi się nie sączą bo ciągle mi coś leci nie dużo i powoli :unsure: i ból trochę czuję tyle że bardziej taki ciągły i przy stawianiu brzuszka trochę silniejszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ciekawe co u Martity miała dziś jechać do gina ale pewnie nie zdążyła i już po porodzie jest.

Ingrid też trzymam kciuki aby już się zaczęło :)

13 lata 11 miesiąc temu #364443 przez karolina238
A zastanawiam się nad przytulaskami teraz może by się coś bardziej rozkręciło tylko nie wiem czy można za bardzo jak już wody odchodzą żeby nic się nie stało maluszkowi- już sama nie wiem :unsure:

13 lata 11 miesiąc temu #364445 przez Ingrid29
No dziewczynki wybywam na porodówkę-lecą ze mnie wody cały czas. Jak będzie po, to mężuś zajrzy na forum i napisze co i jak.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka