BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #381041 przez MartiO
akciak84 słodziak ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #381064 przez KAMI
akciak przepiękna dzidzia :)

12 lata 10 miesiąc temu #381065 przez KAMI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #381068 przez KAMI
i to akurat ziewanie a nie płacz :)

12 lata 10 miesiąc temu #381118 przez beadka7
hej dziewczyny, czytam Was cały czas, ale nie mam niestety czasu za bardzo pisać co u mnie. Mały niestety nie przybiera na wadze- położna kazała mi włączyć butlę, a ja tak bardzo tego nie chcę, chcę jak najdłużej karmić piersią. Chociaż po dzisiejszej nocy jestem załamana, mały od północy do 2:30 na cycu z wielkim nerwem i wkońcu chyba zasnął ze zmęczenia. Tak jest od kilku dni, że je cyca a po 15 minutach ma nerwa, macha rękami i płacze- a pokarm mam, bo zawsze sprawdzam czy coś leci, wtedy przekłądam go do drugiego cyca i o samo po 15 minutach. Nie wiem o co chodzi. Polożna kazała od dzisiaj butle podawać, i w pon przyjedzie na ważenie, ale ja się do poniedziałku wstrzymam i spróbuję na samym cycu. Trudno, ja się pomęczę, i jeśli nie przybierze do poniedziałku na wadze to wtedy zacznę podawać butlę.

Mam pytanie do mamuś, które podają mleko z butli i cyca jednocześnie. Czy Wasze pociechy chętnie jedzą z cycka mimo, że dajecie im butlę? ja się boję, że jak włączę butlę, to mały nie będzie chciał z cyca jeść i mi całkiem pokarm zaniknie. Miałam plan karmić do ok 4 m-ca a minęły dopiero niecałe 3 tygodnie :(

12 lata 10 miesiąc temu #381126 przez ewel7
hej Kochane :)

za nami ciężka noc... Mały chyba miał kolkę od 23 do 3 był tylko krzyk i nie wiadomo było jak pomóc, ale to chyba przez moją zupę, którą ugotowałam i wyszła dość pikantna, co prawda nie zjadłam dużo, ale chyba wystarczyło. Dziś jest już ok, miśko zrobił dwie kupki i zadowolony :) a teraz mi zasypia przy piersi...

akciak Twój Misiek jest przesłodki, a jaką ma dużą stópkę ;) no i wydaje mi się, że do Ciebie podobny :)

KAMI słodki Krasnalek :)

beadka trzymam kciuki by się udało i by Maluszek przybrał na wadze do poniedziałku

12 lata 10 miesiąc temu #381174 przez Ingrid29
Akciak śliczne zdjęcia. Nasi mali panowie mają identyczne duże stopy.

12 lata 10 miesiąc temu #381203 przez aga2+1
beadka ja karmię piersią i butlą. Tosia więcej razy dostaje butle niż cyca i powiem szczerze, ze nie ma problemu z przestawieniem się z butli na cyca, ale z cyca na butlę czasami ma problem (bierze smoka do buzi i nie wie co ma z nim zrobić hehe dopiero po chwili przestawia się. Ja mam butelki z aventa i tommee tippee (mają smoczki zbliżone do kształtu sutka). Ja też chciałam karmić piersią, miałam bardzo dużo pokarmu, ale co z tego jak Tosia była cały czas głodna i płakała, a teraz cyca mamy nad ranem i kilka razy w ciągu dnia.

12 lata 10 miesiąc temu #381211 przez Ingrid29
ja tez dokarmiam bebilonem, bo mały był głodny po godzinie ssania piersi. teraz 3 butle rzez cała dobę, a reszta karmien piersią.

Synuś z tatusiem
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #381212 przez Ingrid29
tak sobie śpię
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #381213 przez Ingrid29
kochany golasek
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #381221 przez akciak84
beadka
nie fiksuj się tak na naturalne karmienie, bo nic na siłę niestety.
twój synek po prostu się - na moje oko- nie najada i dlatego jest rozdrażniony. Moj też taki był jeszcze w szpitalu. Ja też mam pokarm. W nocy jak wstaje na karmienia to jestem tak zalana mlekiem, że aż mi szkoda kazdej kropli. Przystawiam do jednego cyca a z drugiego leci ciurkiem. No to przystawiam też do drugiego. Ja od początku dokarmiam butlą. Przy każdym karmieniu taki rytuał...najpierw cyc do pół godziny, potem butla bebilonu. Bo jak karmienie przekraczaloby 40 min. to jest nerw. Ja nie mam problemu z braniem butli, bo synek się na nią rzuca :) Nie mam problemu z ciągnięciem cyca póki co. Zawsze cyc potem butla!!!To warunek sukcesu :P A butle mam lovi medical +. Innych nie znam a ta jest rewelacyjna. Przynajmniej u nas sie sprawdza. W sumie od samego początku karmie tą butlą. W szpitalu nawet podawałam odciągnięty pokarm.
Takie karmienie daje nam spokój. Artuś jak w zegarku. Budzi się w dzień co 3 h w nocy co 4. Kolek też nie mamy. Zdarzyły sie ze 4 razy może w ciągu tych 4 tygodni...to chyba nie jest źle.

Ingrid
jaki ten twoj król podobny do mojego króla...takie duze dziurki od nosa :)

ewel
a wszyscy mowią że do męza podobny...fajnie, ze do mnie też :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #381235 przez beadka7
Wiem, że się nastawiłam na karmienie piersią, może nawet za bardzo, ale to przez to że wszyscy naokoło mi gadali i gadają, nawet moja mama dzisiaj jak jej o tym powiedziałam, to od razu, że nie, że lepiej nie dawać butli bo nie bedzie chciał cyca. Ja sama już nie wiem co mam robić, ale teraz jestem też w trakcie karmienia i jest to samo- nerw po kilku minutach ssania piersi.. :( druga pierś i to samo.. aż boję się co będzie w nocy.

Mi położna też powiedziała, że zawsze przed butlą dawać cyca, a butlą uzupełnić.

A jakie mleko polecacie w razie czego ??

12 lata 10 miesiąc temu #381252 przez aga2+1
beadka ja podaję bebiko, ale podobno dobry jest bebilon. Nan za bardzo zapycha jelitka i dziecko ma często zatwardzenie

12 lata 10 miesiąc temu #381264 przez katiuszka
a u mnie zapalenie piersi:( plakac mi sie chce. mam temp 38 stopni a sutki mnie tak bolą ze przy przystawianiu wyje z bolu. meza wyslalam po kapuste, moge wziąć coś p/gorączkowego?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka