- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ja nagonkę na karmienie piersią zarzuciłam już w szpitalu na rzecz "szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko". Byłam 9 dni i walczyłam z cycami. Jak wychodziłam to najważniejsze było to, aby mały miał rytm i nie płakał z powodu głodu. Od początku można powiedzieć karmię go cyc potem Bebilon z butli lovi medical +,jako uzupełnienie i wcale tego nie żałuję. Ładnie śpi. Ładnie bryka i się rozgląda. Nawet wczoraj położyliśmy go na brzuszku i tak skubany podnosi głowę do góry i nawet przekręca z jednej strony na drugą jakby był starszy a jutro kończymy-dopiero, albo już- pierwszy miesiąc. Ponadtto czasami słychać "gu"(guganie).
Dodam jeszcze że ja też byłam karmiona naprzemiennie. Mama miała pokarm do 3 miecha. W ogóle nie chorowałam

nataleczka
z nawałem, który miałam w szpitalu jeszcze radziłam sobie tak, że odciągałam laktatorem do ulgi. Zimne okłady kazali robić, bo od zimnego wstrzymuje się laktacja. A jak chcesz pobudzić to gorące.
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
Ja jestem bardzo szczęśliwa, że karmię piersią. Dla mnie to wygoda, bo mogę karmić Lilkę w każdej chwili i gdzie chcę. Wczoraj karmiłyśmy się np. w Bierhalle

Ostatnio też pisałam egzamin. Niestety tego dnia nie dałam rady rano nakarmić Małej, więc musiałam ją wziąć ze sobą. Siostra była ze mną. Czekały przed salą, a ja w trakcie egzaminu wyszłam i karmiłam Lilcię. Gdy karmiłam przechodził pan doktor, który nas pilnował. Zobaczył, że karmię i mówi do mnie: "A może pani chce oddzielną salę? Będzie pani wtedy pewniejsza, gdy dziecko będzie przy pani?" Ja gały na niego. I mówię, że nie ma takiej potrzeby, bo jest siostra. A on, że to żaden problem. Takim sposobem pisałam egzamin z Lilką w oddzielnej sali i nikt mnie nie pilnował.

- Miki007
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mleko modyfikowane kupilam, ale narazie nie otwieram- czekam na dalszy rozwoj sytuacji

Baaardzo chce go karmic piersia przynajmniej do powrotu do pracy. Przyjmuje ewenualnie tylko opcje dokarmiania abysmy oboje lepiej funkcjonowali.
Misia Twoja Lilka wygrywa

A co do uczelni, to naprawde milo ze strony tego Pana. Wszedzie panuje taka znieczulica na kobiety w ciazy oraz na kobiety z malymi dziecmi a tu takie mile zaskoczenie.
Macie jakies plany odnosnie karmienia, tzn ile czasu chcialbyscie karmic piersia ?
- martela89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
Hej dziewczyny
tak was troszke podczytuje i przypominaja mi sie moje pierwsze dni
na poczatku zawsze jest ciezko wiec nie zarzucajcie sobie ze nie macie sily albo czasem macie dosc placzu dziecka...moja corcia ma juz prawie 2 lata a tez czasem mam dosc jak placze o nic albo robi cyrki ze cos chce powqrzam sie wtedy na nia ale za chwile przechodzi
jesli bym mogla cos wtracic odnosnie karmienia to nie jest nic strasznego karmic dziecko butla ja tez z tym mialam problem ;/ najgorsza jest chyba taka nagonka ze wsyzscy dookola od ciebie tego oczekuja i to dolujace sama sobie zarzucalam ze co ze mnie za matka ktora wlasnego dziecka nie umie wykarmic ale teraz z perspektywy czasu wcale nie rzaluje jakbym miala 2 dziecko to wydaje mi sie ze karmilabym naprzemian.jedyny minus to ze modyfikowane mleko wychodzi drozej ale nie robicie krzywdy dziecku...i nie prawda ze przez to pozniej dziecko czewsciej choruje itp. moja Julka ma 2 lata a chora tak powazniej byla moze 2/3 razy (dodam ze chodzi do zlobka) i jest super wesolym i zdrowym dzieckiem.
i oczywiscie to prawda ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko musicie znalesc swoj sposob na zaspokajanie potrzeb dziecka to troche potrwa ale z czasem zgracie sie i bedzie super
teraz dziecko nie odruzna dnia od nocy i w tym problem ale starajcie sie nadac jakis schemat dzialan to sie nauczy co po czym nastepuje i to sobie zakoduje. u nas tez byl problem z zasypianiem na noc czasem po polnocy szla spac a po kilku miesiacach nauczyla sie o 18 zasypiac pozniej ja bralam na karmienie w nocy i do rana spala takze glowa do gory
sory ze sie tak rozpisalam
Pamiętam jak wszystkie pisałyśmy,że nasze dzieci już spia ,a Ty ,że Julka nie

- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Beadka mój jak się denerwuje to próbuję zmienić mu pozycję a nie cyca... cyca na drugiego zmieniamy po naprawdę długim ssaniu... podobno mleko które leci na początku jest słabiutkie... takie do napicia się... dopiero później leci bardziej treściwe... więc jak się zmienia tak szybko to 2x się napija... ale nie najada...
u nas też dziś Młody prawie co chwile na cycu... ale jak coś to dokarmiam z tego samego... chyba, że już naprawdę flaczek się robi...
dokładnie to samo słyszałam, 10 minut picia, potem musi byc co najmniej 10 minut jedzenia - po 40 minutach ponoc diecko sie już tylko bawi cycem a nie je
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ty masz fajnie z tym cycem:) ale my dziewczyny od dokarmiania mamy też dobrze

- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Brodawki tez miałam pogryzione ale na szczęście już po.
Śliczne zdjątka dziewczynki a Maksio uroczy w tej kacperkowej czapuni, idealny narzeczony dla mojej Soni;) Duży, przystojny i starszy:P Jak się ogarnę z tymi egzaminami to też wstawie kilka zdjęc, na fb nawet nie mam czasu zajrzeć:/
Idziemy zaraz na spacerek, miłego dzionka i do juterka pewnie:*
- marzenieeee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Marzenie,a karmisz tylko piersią,czy wieczorem też sztucznie?
[/url![]()
Wieczorem daje swoje w nocy mm
- ruzyczka18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A co do cyca że trzeba co najmniej 10 min picia i 10 jedzenia to wątpię moja mała wsysa cyca całego w 10 min i jest najedzona ( jestem pewna że się najada bo w miesiąc przytyła 1300) zresztą widać
- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Co robią Wasze maleństwa gdy są najedzone, a nie śpią? Jak się nimi wtedy zajmujecie?
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012

Lilcia jak nie śpi to leży sobie w leżaczku albo na łóżku na brzuszku. Do pałąka na leżaku ma przyczepione zabawki i sobie je łapie albo uderza w nie i patrzy.

DZIEWCZYNY, TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI! JUTRO WYNIKI 3 EGZAMINÓW

- Poziomka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Miki007
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Troszke mnie to martwi, bo nie wiem czy dociera do tego tresciwego mleka. Za 2 tyg mam sie zglosic na wazenie i zobaczymy czy przybiera.
Wczesniej przybieral 1k na 3 tyg wiec super wynik. Jestem cikawa co to bedzie po tych 6 minutówkach.
U nas jak maly nie spi to tez lezaczek, lezenie na brzuszku, spacerki po pokojach i jedno wielkie rozgladanie się