BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 2 tygodni temu #104316 przez sylka
emme nie denerwuj się. Ja nie utrzymujękontaktu z rodzicami mojego taty. zawsze miałam jednych dziadków, niestety już nieżyją :( Tamci nie byli na komunii choć sama zapraszałam i na ślubie też. Nie miałam ochoty ich zapraszać ale to rdzice mojego taty i nie chciałąm sprawiać mu przykrości. Zdecydowałam że zaproszę ich z moim P i co ponownie nie przyszli. Zawsze uważali tylko wnuczkę swojej córki z tayt str, byliśmy jak obcy. Mam mówiła że jak bya w ciąży to teściowa powiedziałą że bawić mnie nie będzie, a moja mama nawet o tym nie wspominała. Nie denerwuj się Tola jak dorośnie sam zaobaczy co to za człowiek. Bedzie miała swój rozum by ocenic sytuację. Moi "dziadkowie" gdy spotykałam ich na ulicy przechodzili obok i ja tez nawet dzień dobry nie mówiłam bo traktowaam ich jak obcych ludzi jak oni mnie. Poradziłam sobie bez nich mając kochających jednych dziadków niestety babcia zmarła jak miałam 12 lat a dziadek 3 lata temu (przez 5 lat cierpiał po wylewie i mama pielęgnowała go mieszkając z nim) ja przez 1 rok studiów też jej pomagałam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 tygodni temu #104318 przez martela89
asia26 napisał:

Musze sie Wam przyznac do czegos strasznego moja tesciowa wczoraj na wizyte ksiedza upiekla babke a ze on jej nawet nie tknal ja dzis ja zjadlam cala sama i az mnie teraz brzuch boli ale cisne jeszcze w siebie pomidorowa bo moze to boli po slodkim a pomidorowa nie slodka :D jutro moja mama mialaby urodziny 58 i dzis taka chandra mnie probuje dorwac i dlatego jem jak glupia ale wole jesc niz plakac :) mama by nie chciala moich lez wolalaby zebym przytyla :D

My też miałyśmy pomidorówkę na obiad :)
Vanessa zjadła,a ja napchałam sie chipsami i aż mi niedobrze było więc musiałam zjeść na siłę zupę :lol:

14 lata 2 tygodni temu #104321 przez asia26
ja uwielbiam pomidorowa :D

14 lata 2 tygodni temu #104325 przez Emme
Sylka też mam dokładnie taką samą sytuację z rodziną mojego taty, mogłabym dokładnie to samo napisać :P

Asia jedź na zdrowie i za niedługo pochwal się nowymi kg :D

14 lata 2 tygodni temu #104326 przez asia26
mam nadzieje ze jakies przzybeda :) no nic uciekam spinkac bo jutro na 820 do lekarza mam taki sters ze szok bo Oliwunia dalej tak strasznie kaszle :( a jak uslyszalam o Tomciu to wogole juz mam stres :( spinkejcie z Aniolkami dziewczatka i kolorowych snow jak zawsze mowila moja mamcia :)

14 lata 2 tygodni temu #104329 przez sylka
Zycze zdrówka dla Tomeczka i Oliwki.
Jutro zważę Kubę i zobacze ile przybrał (do tej pory z wypisanym do domu 2550 g przybrał do 4180g (ważenie w zeszłym tyg.)Jak przybrał obrze tzn że pokarm treściwy jak nie to cosś się dzieje.

14 lata 2 tygodni temu #104332 przez Emme
dobranoc, ja jeszcze kończę pisać rozdział i jutro wysyłam do promotora :P
trzymam kciuki za Oli i za Kubulka, żeby przybrał na wadze :)

14 lata 2 tygodni temu #104337 przez sylka
Emme dobrej weny twórczej :) Znam to w zeszłym roku to przerabiałam. W wekendy zamiast odpoczywać po pracy ślęczalam nad materiałam i pisałam pracę albo czegoś do niej szukałam.

14 lata 2 tygodni temu #104345 przez SISUNIA88
Kunder taki to smutne co Cię spotkało...ale musisz być silna... też myślę że nie powinnaś ubierać się na czarno..przytulam mocno mocno :kiss: :kiss:

Sunaja ale Dawidek się wymęczył...i domyślam się co przeżyłaś...ja z małym też byłam u okulisty i wyszłam z płaczem...

Asiersa Tomuś kochany aż tak się rozchorował??? biedaczek...duuuuuuuuuuuużo zdrówka !!! :kiss:

Emme a Ty się nie przejmuj..to Wasz dzień szczególnie Toli i mniej to w dupie...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

14 lata 2 tygodni temu #104420 przez Groszek
Kunder zaprosiłam a mnie nie było... Pół nocy myślałam o tym wszystkim i w gruncie rzeczy o niczym :(

Dawidek biedactwo nasze... mam nadzieję że nocka w miarę była :)

Tomaszku jak Ty się dziecinko czujesz??

Emme nie przejmuj się, nawet jak ich nie będzie to trudno, tak jak Asia napisała chrzest Toli to za piękna uroczystość aby ją psuć

Sylka jakbyś zobaczyła moje piersi nigdy byś nie powiedziała że z jednego poleci ponad 250ml :) flaczki to mało powiedziane

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 tygodni temu #104432 przez Asiersa
Cześć dziewczyny :) trochę popisałyście i spróbuję to teraz jakoś ogarnąć :)

Groszku- mieliśmy możliwość wypożyczenia inhalatora z przychodni, ale moja mama pożyczyła od koleżanki :) mam teraz zamiar kupić, żeby mieć swój :)

Sylka- jeśli chodzi o karmienie piersią to nie pomogę bo nigdy nie karmiłam. Tomaszkowi odciągałam pokarm, ale nie miałam możliwości przystawienia go do piersi.

Emme- tak jak pisałam wczoraj, nie masz się czym przejmować :) Przecież to nie oni są najważniejsi tylko Tolka :kiss:

Sunaja- współczuję Dawidkowi. Ciebie to pewnie dużo nerwów kosztowało... :( ehh, czemu takie maleństwa muszą się tak męczyć :(

Kunder- ode mnie przyjmij szczere kondolencje :( Jest mi bardzo przykro, że tak się stało :( Nie mieści się to w głowie. Od razu przypomniał mi się poród Tomka i te jego 1,5 kg :(

asia- nic się nie martw. Z Oliwką na pewno jest już lepiej :) Daj znać jak wrócisz od lekarza :kiss:

Sisuniu- no niestety, tak się rozchorował. Jak dziecko złapie zapalenie oskrzeli to do zapalenia płuc jest bardzo krótka droga :( wystarczy, że nie zadziała antybiotyk i koniec :( U nas tak się właśnie stało :(

Alutka- gorset jest rewelacyjny, nic się nie odkształca, nie widać żadnych fałd bądź szewków :) Idealnie się dopasowuje i zakrywa tu i tam :blink:

No a ogólnie to Tomaszek odzyskuje apetyt :) Po tym zastrzykach i inhalacjach przespał całą noc :) Rano zaczął kaszleć, ale podałam mu Deflegmin i troszkę się uspokoił :)
Czekamy teraz na pielęgniarkę, ma przyjść do 9 i podać zastrzyk. Kolejny około 18.

Mój dzielny chłopczyk :*:*

14 lata 2 tygodni temu #104434 przez Groszek
Asiersa mówiłam że inhalator super sprawa :) aa tylko jak podajesz pulmicort to przemywaj mu dziąsełka nawet samą wodą :)

14 lata 2 tygodni temu #104436 przez Asiersa
Groszku a możesz mi napisać dlaczego tak się robi?? Nie miałam o tym pojęcia :(

14 lata 2 tygodni temu #104440 przez Groszek
Asiersa bo tą są sterydy... trzeba przemywać żeby ząbki normalnie rosły :)

14 lata 2 tygodni temu #104443 przez Asiersa
czyli po inhalacji, przemyć tak? A mam mu przemyć wacikiem czy palcem??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka