BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #74414 przez asia26
Paulinka dwie sliczne kobietki :)
Oliwcia tez ma cala pulinke odparzona :( mialam problem z pieluszkowym zapaleniem skory do 4 miesiaca stosowalysmy robione masci i inne specyfiki i nie bardzo skutkowalo i po 4 mies samo przeszlo i teraz od 2 tygodni znowu :( moze od jedzonka tylko ze je od prawie 2 miesiecy inne jedzonko codziennie robi 4 kupki i 2 to takie wodniste moze z tego? nie wiem smaruje to teraz takim kremem na odparzenia z johnsona nawet cos pomaga ale co sie przygoi to znow na nowo zaogni i tak ciagle :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #74418 przez wola82
Jak zwykle czarujace oczeta Vanesski :)
Paulinka mala ma sliczny usmiech :)

Monia te objawy co opisujesz, to wygladaja podobnie do tego co Lukaszek mial za uchem i jak sie okazalo byla to egzema, przepisala nam doktorka masc i ladnie schodzi.
Ale nie musi to byc akurat u was.
A czy strupki tez sie robia, takie miodowo zolte?

A moj maly chory, ale mysle ze najgorsze juz za nami, tez strasznie po poludniu marudzil :)
ale juz jest ok.

14 lata 2 miesiąc temu #74419 przez martela89
asia krem na odparzenia z penatena jest świetny na takie sprawy,moja siostra jak była malutka to ciągle miała coś takiego i mama wykupiła pół apteki aż w końcu smarowała jej tym kremem i się super goiło.

O taki:http://allegro.pl/penaten-intensiv-krem-przeciw-odparzeniom-50-ml-i1440314669.html

14 lata 2 miesiąc temu #74420 przez asia26
musze sprobowac bo juz nie wiem co :( przewijam ja co 1,5 co 2 godziny zeby nie miala za mokro a mimo wszystko ciagle taka odparzona :( dzieki Martela napewno wyprobuje bo przyznam ze tego kremu jeszcze nie mialam. a Vanesska magnetyzujace spojrzenie :)

14 lata 2 miesiąc temu #74425 przez martela89
Ja mam ten krem ale nie musiałam go jeszcze używać ale nich sobie leży na wszelki wypadek
:)

14 lata 2 miesiąc temu #74451 przez asia26
no przy dzieciach nigdy nic nie wiadomo :) nasza dzis przy kapieli miala wypadek :) chciala dmuchnac w wode jak to zwykle robi i pociagla sobie wode noskiem :( kurcze jak plakala bidulka musialam ja z 5 minut tulic zanim sie uspokoila tak sie malenstwo wytsraszylo :(

14 lata 2 miesiąc temu #74504 przez iwkaa
ja polecam krem na odparzenia SYDOCREM rewelacja raz no moze dwa posmaruje dupke i juz schodzi niedawno nam sie skonczyl i mam bephanten i jakas inna jeszcze z Cnady masc ale to malo co pomoga przy kazdej zmianie pieluszki smaruje i ciagle jest leko czerwona skorka a po Sudocremie tak nie bylo schodzilo od razu to najlepszy krem!!!!:) sama musze kupic:) w szpitalu mowia na to"cudo krem":)bo naprawde szybko dziala i nie uczula

14 lata 2 miesiąc temu #74506 przez iwkaa
sorki SUDOCREM:)

14 lata 2 miesiąc temu #74508 przez martela89
Na moją siostrę nie działał :(

Ja też go używam,tak profilaktycznie :)

14 lata 2 miesiąc temu #74548 przez iwkaa
bo w sumie te odparzenia tez sa zalezne od tego czy dupka caly czas jest zamknieta w pampersie czy nie niby papersy przezpuszczaja powietrze ale jak jest po sikany to juz tak nie my bardzo duzoe wietrzymy dupke przed kapiela nawet pol godziny
w tym tygodniu mam zamiar kupic maji nocniczek i bedziemy sie uczyc siusiac:)
wczoraj pojechalismy do krakowa to jest 200km od nas i mala psotnica na 3.5godz drogi spala tylko pol godziny choc byla padnieta troszke marudzila ale dalismy rade a ja myslalam ze wszystkie dzieci spia w samochodzie a jednak nie i to Maja jest tym wyjatkiem:/

14 lata 2 miesiąc temu #74565 przez martela89
Ja mojej wietrzę dupkę kilka razy dziennie :)

14 lata 2 miesiąc temu #74570 przez iwkaa
my tez:) ale przed kopiela nadluzej i zawsze wtedy siurka i to czasem do gory hehe

14 lata 2 miesiąc temu #74588 przez Gosiaczek31
Asia a używasz cały czas tych samych pieluszek? Może trzeba spróbować innych.

Wczoraj Kubuś mnie tak nastraszył. Dałam mu deserek z bobovity i po jakimś czasie dostał takiego uczulenia. Czerwone plamy na całej buźce, głowie, rączkach i na nóżkach. jakby się wytarzał w pokrzywach. Całą noc się wiercił i próbował drapać. A ja znowu niewyspana. Na szczęście już lepiej.

14 lata 2 miesiąc temu #74592 przez Gosiaczek31
Iwka myslałam że tylko chłopcom się to zdarza :lol:

14 lata 2 miesiąc temu #74603 przez MoNiaaa
ja od urodzenia julki uzywam sudokremu i smaruje ja po kazdym przewinieciu. do tej pory nic jej nie bylo nawet pupki nie miala zaczerwienionej zreszta teraz tez nie ma tylko wlasnie te ranki na kroczu. i nie robia sie jej strupki jak narazie. caly czas jest to mocno czerwone :( jedyne co zmienilam to chusteczki nawilzajace ale juz wrocilam do starych ale nie wiem czy to moze od tego byc az tak?? w sumie je to przez jeden dzien tak sie zrobilo. wieczorem miala jedna ranke a rano juz bylo duzo gorzej :(

Julka uwielbia byc na golasa. ostatnio nie moge jej ubrac po kapaniu bo tylko ja z wanny wyciagne a onba juz na brzuch i wariuje :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka