BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

15 lata 9 miesiąc temu #21018 przez basik_twins
No dzisiaj to ja sie ruszyc raczej nie moge nawet taki mnie bol w krzyzu złapał ze jak siedze i kat plecow zmieniam to mi łzy wyciska :( ale postaram sie to rozchodzic i wyjsc do kumpeli a jak nie to zgnije przed TV hehe

Mam za duzo prv problemow ostatnio i wole nie siedziec w domku sama bo dzieciaczki teraz przeciez wszystko przezywaja razem ze mna a trzeba sobie poradzć....
a poród tuz tuz....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 9 miesiąc temu #21019 przez monami
No jasne Basik, wiem, że z powietrza tego nie pisałaś... tak jak i ja...Moim zdaniem zależy to też od organizmu silnej woli itp. Wiele czynników się na to składa.
Karmienie może pomóc.. i na bank nie przeszkadza chudnąć.
Najważniejsze, żeby dzieciaki były zdrowe - reszta spada na dalszy plan.

Co do mojej wagi... jakoś nie specjalnie się tym przejmuję, wiadomo - ciąża to dodatkowe kilogramy i nie ma co się nad tym jakoś specjalnie rozczulać... tak jest i już.

3mam kciuki za dziewczynki, co by sobie spokojnie jeszcze w brzuszku posiedziały.
pozdrowionka serdeczne.

15 lata 9 miesiąc temu #21021 przez basik_twins
A co do żelików szamponików i innech rzeczy do higieny noworodka to (wiadomo ze u mnie są inne) ale sa firmy specjalne i pisze na nich 0% co znaczy zero procent perfum i innych chemi.
I wtedy takie rzeczy sa bez zapachowe i ie gra roli jaka firma to tylko utrzymuje czystkosc ie wiem jak jest w PL niestety z tymi rzeczami :(

15 lata 9 miesiąc temu - 15 lata 9 miesiąc temu #21022 przez monami
można już je znaleźć, przynajmniej w dużych miastach nie ma
problemu..albo zamówić przez net, w wielu większych sieciowych aptekach też takie kosmetyki są sprzedawane.

15 lata 9 miesiąc temu #21023 przez basik_twins
manomi dzieki ona grzecznie posiedza tylko zeby moje cialo utrzymalo to wszystko mam z 10kg w brzuchu samym i juz to cuje mocno

A o silna wole nie trzeba bedzie prosic karmisz - dieta wiec jak nie spadac nie bedzie to niestety bedzie oznaczac ze wlasnie w moim przypadku organizm wszystko chlonie jak szalony
chociaz wolalabym juz zeby nie wyrabial tak dobrze i dzieci ze mnie zrzeraly.... mam dwujke to moze sie uda ;) Ja ciagle mimo wszystko sie łudze troszke wiadomo ale i tak wszystko sie okaze w praniu ja za jakies 3 miechy wam napisze jak mi idzie zrzucanie :silly:

15 lata 9 miesiąc temu #21024 przez Gosia
Hej laseczki! Mam takie trochę krępujące pytanie no ale przecież my jak rodzina no nie to walę prosto z mostu. Czy zdarza Wam się popuszczać siku, np.przy kichaniu? Bo ja już niewiem co mam robić. Kicham bardzo często, bo mam alergię na pyłki kwiatów, traw i drzew a teraz wszystko pyli no i co kichnę to się posikam! Wkładki zmieniam średnio 5 razy dziennie.

15 lata 9 miesiąc temu #21028 przez monami
Gosiu, to podobno częste u kobitek w ciąży..tak słyszałam. :)

15 lata 9 miesiąc temu #21029 przez monami
basik..no tak...dietka przy karmieniu musi być..nie ma innej opcji. w razie jakiejś alergii trzeba wiedzieć, co się zjadło..no i pokarm musi być pierwsza klasa, więc trzeba zdrowo jeść.

potrafię sobie wyobrazić, jak się czujesz w końcówce ciąży. Moja friend urodziła trojaczki...więc wiesz... podobnie..tylko + 1 jeszcze :P i wszystko potrójnie. Łatwo nie było, bo ona kruszynka, chudzinka i niezbyt wysoka, ale dała radę. Teraz dzieciaczki mają około roku a po ciąży u mamy ani śladu :)

15 lata 9 miesiąc temu #21030 przez iwkaa
gosia nie przejmuj sie gdzies o tym czytalam ze to normalne w ciazy a szczegolnie w tak wysokiej jak u nas:) mi raz sie to zdazylo hehe takze wiem ze to nie przyjemne ale dasz rade

15 lata 9 miesiąc temu #21032 przez monami
tak...to właśnie jedna z tych mało przyjemnych ciążowych przypadłości, jakie mogą nam się przytrafiać.

Tu troszkę jest na ten temat napisane : www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...u-w-ciazy_35424.html

15 lata 9 miesiąc temu #21033 przez iwkaa
dretwieja mi dlonie w nocy na zmiane raz jedna raz druga wy tez tak macie???

15 lata 9 miesiąc temu #21034 przez basik_twins
Gosiu Kochana Ja wymiotowałam do 26 tc około z przerwami bo dawali mi z litosci tabletki i mialam troszke z głowy, miałam takie napady wymiotów że oddech lewdwo łapałam i sikałam takiego ciśnienia dostawałam :(
Też czułam sie okropnie normalnie jak tak cisnienie mnie przydusiło i leciało z buzi to na dole mi sie wszystko spinało i sikało nie przejmuj sie nos podpaski

A tak w ogole nie wiem jak ja to zrobiłam!!!!!!!!!
Tak cos za długo mi sie zdawało ze wtedy kazałam dzieciom miesiac czekac i dalej prawie miesiac jest

I spojrzalam w kalendarz tam na tym mini kalendarzyku w kwadracikach co sa miesiace przy kazdej srodzie zapisywałam ktory to jest SKONCZONY tydz i ja ze dwa przespałam :ohmy:

Nie wiem jak to mozliwe moze przez samopoczucie problemy jeszcze osatatnio byla taka pogoda ze o niczym nie pamietałam conajmniej jak niedorozwinienta tak ze naprawde nie kazda ciezarna az tak w tej dziedzinie (sklerozy) moze się popisać

Ja jutro koncze 33 tydz!!!!!

i ja sie dziwie ze mnie tak boierze
Jak ja mogłam przespac to laski?? I teraz nagle wszystko mi za szybko

albo sama tak sobie podswiadomie w kolko powtarzalam ze to 31 tydz bo sie balam ze to tak szybko ku koncowi....

troszke sie przerazilam

zmykam sie obrobic i do kumpeli
Milego dzionka :kiss:

P.S. Manomi ja chce rzebyś to Ty miała racje !!!

15 lata 9 miesiąc temu #21035 przez monami
ja tak mam..też mi drętwieją...masakra.... :P pytałam doktorka o to... Podobno jedną z przyczyn jest fakt, że dziecię uciska na jakiś nerw... :P sprawa zniknie po porodzie ( cóż za pocieszająca wiadomość )

15 lata 9 miesiąc temu #21037 przez monami
hehe basik. trzymajmy się tej wersji, że tak będzie :P to taka optymistyczna perspektywa :P

15 lata 9 miesiąc temu #21038 przez iwkaa
to pocieszajaca wiadomosc ja jak ide do swojego lekarza to wszystko jest ok a jak minie dzien lub dwa po wizycie wtey cos noweo zaczyna mi sie dziac i nie chce tak specjalnie do niego wydzwaniac:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka