BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #754127 przez ewelinda83
Dorota wlasnie zaczynam :huh: robie pierogi ruskie :) robilam juz raz ale jakies 6 lat temu :lol:
Chcialam zeby mi mama pomogla, ale jakos sie nie pali :( wiec probuje sama, a jak juz sie naumie to nie bede sie musiala prosic :blink:
My juz po spacerku, Kinga spi a ja pichce :)

My mamy takie kredki z lidla fanlidla.pl/gazetka/2012.08.06.artykuly....6709,Kolorowe,kredki
Sa one w plastikowej obudowie ale i tak czasami Kinga gryzie kredkowy czubek :blink:
Z farbami jesze sie nie bawilysmy, ale musze cos pomyslec :)

Aaaa i chcialam sie pochwalic ze zapisalam sie na egzamin z prawa jazdy :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #754132 przez ewelinda83
Dorota podaj przepis na penne z lososiem i cukinia :)

11 lata 7 miesiąc temu #754145 przez gusiag
Po wizycie pani chirurg wiem cos wiecej. Zabieg byc moze bedziw jutro w poludnie. Musza byc pewni ze bakterie sa martwe i musi zmieknac by moc to wylac. Podobno po zabiegu po dwoch dniach mozna wyjsc. Teraz tylko najwazniejsze to czekqnie czy antybiotyk zabije bakterie i czy mozna wykonac zabieg. Podobno nie jest to trudne i skomplikowane ale nakroza jest konieczna bo dziecko sie rusza. A co do testu na gruzlice to musza ja wykluczyc bo to niebezpieczna bakteria ktora zagraza zyciu. Wynik za 3 dni chyba. Ola jeszcze jakos wytrzymuje lezenie czasem siedzi ale wszystko to w lozeczku. Nie chce jesc ale pije wode i soczki. Mi maz ukradl jedzenie z hotelu bo wczoraj nie wyrazili zgody na wydanie mi jedzenia. Tlumacza sie regulaminem. Zlodzieje. Zaplacone za all inc a taki cyrk. Bede sie odzywac.

11 lata 7 miesiąc temu #754157 przez martyna123
Gosia - co za banda w tym hotelu co im szkodzi zeby dac troche jedzenia przeciez nie zabierze ci maz calego stolu. Oby zrobili ten zabieg szybko zrobili i bylo juz po tej glupiej bakteri. A goraczka jak spadla ?

11 lata 7 miesiąc temu #754175 przez gusiag
No wlasnie przedwczesna radosc i niepotrzebne nadzieje bo goraczka mocno skoczyla w gore. Ma 39, 2.

11 lata 7 miesiąc temu #754183 przez martyna123
No to fest co sa dziadostwo ta bakteria ze ja tak meczy a organizm nie umie zwalczyc. Czytalam troche wlasnie o wiezlach i wyczytalam ze jak jest ropa to kuracja antybiotykowa nie moze tylko zabieg. Wiec miejmy nadzieje ze zrobia zabieg wyplynie wszystko i bedzie po klopcie. Biedna Ola a ty jak sie czujesz ?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #754186 przez ewelinda83
Gosiu jeszcze raz duzo sil wam zycze :) oby jak najszybciej to dziadostwo was opuscilo.
Wiem ze to teraz nie pora ... ale ja bym skarge zlozyla na obsluge :ohmy: co to ma znaczyc ze nie wydadza jedzenia, jak sie boja ze R za duzi wyniesie to niech mu sami porcje wydziela zlidzieje :angry: :ohmy:

Moja siostra ostatnio pisala skarge na jeden barow z wroclawskiego lotniska, bo babka odmowila podgrzania obiadku Kubusiowi ( jakis bar/restauracja na gorze ). Byli juz po odprawie, celnicy pozwolili przeniesc obiadek a babka pwiedziala ze oni nie moga miec niczego z zewnatrz no i dziecko lecialo bez obiadu :(
Lotnisko odpisalo ze dziekuja za informcje, ponoc wstawili juz mikrofalowke do samodzielnej obslugi. Sprawdze za miesiac :blink:

Wlasnie skonczylam pierogi uffff toche mi z nimi zeszlo ale bylo warto :) sa pyszne :)

Asia dzieki za przepis na ciasto :)

11 lata 7 miesiąc temu #754193 przez martyna123
Ewa a mnie w katowicach na lotnisku wywalili picie do Szymona a z niemiec normalnie moglam je zabrac tez chcialam napisac skarge ale nie wiedzialam gdzie.

11 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 10 miesiąc temu #754206 przez asiula2134
/

11 lata 7 miesiąc temu #754250 przez georgette102
ewelinda a więc trzymam kciuki za egzamin, na wszelki wypadek zabierz ze sobą flaszeczkę czegoś mocniejszego, gdyby egzaminator bardzo się zestresował :silly: a danie jest bardzo proste należy ugotować makaron, łososia natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i usmażyć, na oliwie smażyć ok 3 min pokrojoną w kostkę cukinię, dodać posiekaną pietruszkę i śmietanę do tego wrzucić makaron i rozdrobnionego wcześniej usmażonego łososia
zrobiłam tyle, że na jutro wystarczy :)

gusiag
ale co to oznacza jeśli znów ma wysoką temperaturę? że antybiotyk nie działa czy co? dziewczyny trzymam za was kciuki
a w tym hotelu to przegięcie! opłacone to nic nie powinno ich obchodzić, złóż skargę a mąż niech nadal "kradnie" :kiss:

asiula
relaksuj się póki możesz, dziadkowie to jednak przydatna instytucja :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #754278 przez gusiag
Hej kochane. Bylo usg a jutro beda ogladac czy operuja. Tak jak Martyna mowi zabieg jest niezbędny tylko musza byc pewni ze juz moga. Antybiotyk dostaje by nie wdalo sie zadne zakazenie krwi typu sepsa. Goraczka nie ustapi ze wzgledu na stan zapalny i rope. Polepszy sie dopiero po oczyszczeniu tego. Pozostaje nam czekac
R "ukradl" mi obiad a potem okqzalo sie ze zmiekli i sami dali mi pudelko obiadu a drugie kolacji i sniadania i owoce. Takze jest ok. Jadlam.
Co do latania to nie wiem jak to mozliwe ze w niemczech obsługa lotniska jest przemila i pomocna a w krakowie warszawie czy wroclawiu matke z dzieckiem traktuja jak terrorystów. Wywalaja z torebki rzeczy robia problemy o byle picie i jeszcze nie pomoga powkladac rzeczy do torby nie mowiac o rozłożeniu wozka...
Dzieki za mile słowa i myśli. Bede na bieżąco pisac. Dobranoc

11 lata 7 miesiąc temu #754287 przez martyna123
To ja trzymam kciuki i sie pomodle zeby jutro to wyczyscili i zeby juz wszystko bylo dobrze. Po kuracji antybiotykowej jak wrocicie kup Oli sanostol poczytaj ze on po antybiotykach jest najlepszy. Dobrze ze dali Ci jedzenia z hotelu jednak nie tacy zli. To odpoczywajcie i zeby juz bylo wszystko dobrze.
Spicie dobrze. Dobranoc.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #754296 przez ewelinda83
Gosia wydaje mi sie ze troszke jestes spokojniejsz, bo juz wiecie na czym stoicie.
Czyli to wszystko ten wezel :ohmy: w zyciu bym nie pomyslala ze takie moga byc objawy :huh:
Mam nadzieje ze lekarze jak najszybciej pomoga Oli i nie bedziecie juz musialy cierpiec.
A jak wasze rodziny, pewnie wychodza z siebie :dry: wspieraja was ?
No takie zachowanie hotelu to ja rozumie ... :)
Buziaki :kiss:

No ja jak mam wracac z Pl do Irlandii to zawsze jestem zestresowana :huh: w maju celniczka kazala Kindze samej przechodzic przez bramki gdzie dziecko dopiero co zaczynalo chodzic, zas celnik wywalil mi wszystko z torby i kazal pic wrzatek :ohmy: dobrze ze nie lecialam sama to mialam jak spakowac torbe :angry: masakra, traktuja ludzi jak bandytow :angry:
Juz troche latam wiec mam porownanie, i moge stwierdzic ze w Polsce jest bardza zla i nie mila obsluga :( :ohmy:

Dorota ta flaszeczka to chyba dla mnie ;) jeszcze mam chwilke na nauke bo dopiero przyjdzie mi list z wyznaczonym egzaminem. Termin na egzamin 2 tygodnie - 2 miesiecy.
Dzieki za przepis :blink:

Martyna ja tam cwiczenia, widzisz efekty :) ja po tych pierozkach chyba bede musiala caly dzien biegac ;)

11 lata 7 miesiąc temu #754320 przez martyna123
Ewa widze na brzuchu efekty bo zrobili sie kreski ale na brzuch juz nie chce cwiczyc tylko na moje grube uda no zaczelam z mel b i zakwasy mialam straszne teraz zobaczymy czy cos da zmierzylam sie i bede cwiczyc miesiac zobaczymy czy zgubie cm ud.

Dzis kupilam autko bobby car i zaluje tego bardzo poniewaz nie chcial z niego zejsc jadl na nim dawal na kanape nawet kapac nie chcial isc i nie spal popludniu no i po kapaniu chcialam zeby juz poszedl spac oczywiscie auto w lozku bylo z nim maz go przytulil i zasnal a nazke mial na autku i zabralam te autko taki ryk jak by my go z skory obdzierali kopal bil nas chocby diabel no i siadal na nim plakal nie chcial spac wkoncu sie wkurzylam wzielam na rece i wzielam go na czekoladke a maz zabral autko i schowal dalej krzyki ale dalam mu butelke wlaczylam na tel muminkow i zasnal a teraz co chwile poplakuje a ma tutaj jeszcze autko jezdzik ino ze nie kreci kierownica i jest ladniejsze a on za tym bobby car do glowy dostal masakra.

Ide spac dobranoc

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #754367 przez gaabrysia
Hej, ale mam znają na pierogi, Ewa zostało Ci trochę? ;)
Słuchaj kupiliśmy wczoraj taka komode na pojemniki, podobne do tej co wrzucilas. Jak ona się podoba Kini? Adek zachwycony i ja też bo wkoncu mogę wszystko schować, ale zakręciłam się przy pojemnikach bo zobaczylam ze są też małe- fajne na auta;) i jednego do kompletu nie wzielam, ale to dokupie. Przyczepiliscie ja do ściany? Wspina się na nią Kinia?

Gusiag jak się macie?
Martyna zazdroszczę mobilizacji... Ja chcialabym, ale weny i czasu brak...
Nawet na 3 cz greya utknęła w połowie i nie mam kiedy doczytac...

Adrian robi się maniakiem bajek ;/ tylko bajka i bajka... Hmmm

W ikeii tłumy, horror.. Tak pedzilam ze połowy nie kupiłam;) chcialam jeszcze półkę na książki dla niego..
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka