BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #744758 przez aisod
hej!
Ja tylko na chwilkę dziś... Nie mam siły, ani weny pisać... bo pewnie tylko bym się żaliła ;)

Kapi najlepszego półtoraroczku! :)

Ewa życzę Ci dużo siły i wytrwałości! Nie jesteś złą mamą i nie pozwól sobie takich głupot wmawiać!

Dobrej nocy Kochane!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #744768 przez ewelinda83
Gosiu z nocnikiem za bardzo nie pomoge bo Kinga jeszcze do niego nie robi, wola KUPA jak juz jest w trakcie , wiec narazie siada tylko w ubraniu.
mysle jednak ze to jest dobry znak, ze na nim siedzi i sie go nie boi, daj jej jeszcze troche czasu na oswojenie sie z nim bez pieluszki :blink:

aisod tobie tez duzo cierpliwosci i wytrwalosci zycze :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #744872 przez georgette102
cześć

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

gusiag nie pomogę w sprawach nocnikowych, bo jeszcze nie korzystamy z tego sprzętu

aisod ja wczoraj też jakoś kompletnie nie miałam weny do niczego i wszystko mnie drażniło, ale mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

Kapi mnóstwo buziaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #744993 przez gusiag
witam was niedzielnie, niestety jak co dzień pochmurno i deszczowo. Ola śpi a ja zaraz ide do obiadu, dziś mielone z ziemniaczkami i mizerią i zupa krem z dyni. Olka oczywiście odmawiała wczoraj ale może dziś spróbuje. Położyłam jej dziś na chlebek wędlinkę i tak się rozpłakała że nie mogłam jej uspokoić. Chlebek musi być pusty :(
Pisałam wam, że Ola wszystko chce robić sama, sama wchodzi po schodach, sama chodzi na spacer, za rękę z mamą to już prawie obciach ;) no i sama je i pije i sama dziś nawet sobie odciągnęła katar odkurzaczem. Nie dała sobie tego zrobić, powiedziała "sama"! wyrwała mi rurkę z ręki i wsadziła do nosa :) taki pieron :)
poza tym ciągle mówi, wszystko opisuje, łączy słowa, na razie dwa ale łączy, wszystko chce przytulać całować i karmić, dzieci na placu zabaw niedługo będą przed nią uciekać bo tuli i mówi moja moja a one nie kapują co gada :) wczoraj jak poszłyśmy poskakać w kałużach ktoś wkładał dziecko w nosidełku do auta i postawił najpierw przed samochodem i Ola od razu pobiegła i krzyczy "bejbi moja moja buzi" także taki całuśnik.

Emma co do nocnika to u Was już dawno siadacie, czy nie masz takiego problemu jak u nas? poradź coś.

12 lata 10 miesiąc temu #744994 przez gaabrysia
Hej, adrianek robiąc kupę, też mówi kupa, o tu.. I pokazuje na nocniku, ale zrobić się jeszcze nie udało.wieć też nie pomogę;)

Ewa, uszy do góry, mogę się tylko przyłączyć do opinii dziewczyn.

Justyna, czy Ty się pospisz o czerwoną kartkę? Czy o nas zapomnialas?

Adrian zaczął dziś pokaslywac, ale i tak rano poszliśmy na płac, nie wiadomo jak długo nie będzie padac, wybawiliscie się i spi;) a ja w końcu jem śniadanie:)

Miłego dnia:)

12 lata 10 miesiąc temu #744996 przez gaabrysia
Gusiag chyba taki etap nasze dzieci mają, Adek też sam.. I to jest i u nas patent na czyszczenie nosa on bierze fride, wkłada do nosa, a ja czyszcze. W sensie odciagam. i tak jedną dziarka i druga.. A on sue przy tym śmieje;) a później misie mają czyszczenie:)

12 lata 10 miesiąc temu #745001 przez gusiag
czyli sposób dobry dla tych co się boją, Ewelina kupiłaś?

12 lata 10 miesiąc temu #745002 przez gaabrysia
A ola ogolnie się nie boi wyciągania glutow?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #745004 przez gaabrysia
Sprawdzam czy już da się dodawać zdjęciq z tel;)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #745005 przez ewelina.zak.1991
Tak kupilam powinno mi jutro przyjsc. Ktoras pisala ze wraca na studia,ja tez! ;) wczoraj wlasnie zalatwialam wszystkie formalnosci i mam nadzieje ze bedzie ok bo jak nie dostane stypendium to bedzie ciezko... Raczej bede musiala zrezygnowac ale jestem dobrej mysli :)
Mixhas tez wczoraj skonczyl poltora roku :)

looo u was juz nocniki... U nas siada ale tylko w ubraniu jak jest gola pupa to nocnik parzy :( o mowieniu juz nie wspomne. Ale zati duzo rozumie, co powiem to robi cxy przynosi takze sie nie martwie:) u nas menu wyglada tak: sniadanie : ok godz 8 kaszka 250 ml , 11.00 banan (sam je widelcem) i soczek , ok 14-15 obiadek i herbatka. zazwyczaj jakas zupka i 3 razy w tyg drugie danie, czsssmi to i to :) , 18.00 jogurt i chlebek z masla lub kanapka z.wedlinka lub dzemem i o 21 mleko zageszczone kaszka 250ml. czasami tam zje kawalek jablka albo biszkota czy chrupka miedzy posilkami

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 10 miesiąc temu #745009 przez gusiag
gaabrysia napisał:

A ola ogolnie się nie boi wyciągania glutow?

nie nie boi się

Adek jaki przystojniak wysoki :)

Ewelina to buziaki i dla Michasia :)
no i powodzenia studentko :D

12 lata 10 miesiąc temu #745015 przez georgette102
gusiag u nas Maje też chce sama wszystko robić, nakarmić to już w ogóle się nie da, bo sama i koniec, ale już na prawdę dobrze jej idzie :) za rękę jeszcze ze mną czasami chodzi, więc źle nie jest ;)

ewelina powodzenia na studiach :)

gabi
ależ Adi przystojniaczek :laugh: jaki już duży...

12 lata 10 miesiąc temu #745020 przez ewelinda83
Gosia jak bym widziala Kinge :) staje sie bardzo samodzielna i pomocna ale NIE tez potrafi powiedzic i to coraz czesciej :blink: ja jej mowie nie wolno a ona odpowiada wolno i tak sie przekomarzamy ;)
Dzisiaj tez sobie sama nosek odkurzala ;)

Wczoraj przy zasypianiu sobie spiewala i mowila do siebie nie - wolno - bic - mamy, tato - do domu, ladnie zaczyna skladac zdania ale robi jeszcze przy tym przerwy :) jeszcze troche to bedzi sie klocic :blink:
Na placu zabaw tez idzie do dzieci i niczego sie nie boi, duza slizgawka czy mala dla niej jest zabawa :lol:

Gabi przystojniak z Adrianka :kiss:

Pogoda za oknem brzydka, ale mysle ze jak Kinia wstanie to pojdziemy na chwile nakarmic kaczki :)
Ja zrobilam dzisiaj muffinki, a obiad mam wczorajszy :silly:
Siedze przed telewizorem i sie lenie :side:

12 lata 10 miesiąc temu #745021 przez ewelinda83
Jezeli chodzi o dawanie reki to z tym akurat nie mamy problemu, Kinga sama niekiedy o nia prosi np przed ulica staje i mowi racka racka :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #745060 przez ewelinda83
ale ruch :(

u nas po drzemce, bez obiadu ( tzn. Kinga :( ) a teraz idziemy karmic kaczki :)

jednak nie idziemy, bo za bardzo wieje :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka