BezpiecznaCiaza112023

Wypadanie wlosow

14 lata 3 miesiąc temu #34534 przez sloneczko
ja tez caly czas biore witaminy dla karmiacej.

dzis obdzwonilam wszystkich dermatologow w okolo i na poniedzialek mam wizyte, juz tego dluzej nie zniose.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #43054 przez ifka
Hej formumowiczki :).
Nie wiem czy jest już taki wątek, ale chciałam poruszyć problem, który nurtuje mnie od kilku dni. A mianowicie w ostatnim czasie zauważyłam zwiekszoną ilośc włosów, które mi wypadają :( .Jestem w 28 tygodniu ciązy i jak do tej pory nie było z tym problemu :unsure: .Sporo czytałam na ten temat i w większości przypadków to ponoć normalne, ale tak się zastanawiam....., bo od 24 tygodnia 2 tygodnie spędziłam w szpitalu z akcją skurczową :( .W szpitalu zastosowano: fenoterol, isoptin i teraz nadal biorę te leki w domu (do tego: aspargin, no-spa,żelazo i falvit mama).Dość kiepsko sie po nich czuję (fenoterol, isoptin ) :huh: nie wpływają korzystnie na serducho, ale lekarze mówią,że to normalne.....Nie wiem - może tu tkwi przyczyna :unsure: .Jakieś osłabienie organizmu dodatkowo i może stres - sama nie wiem.... :unsure: . Jutro mam wizytę u swojej pani dr to podzilę się z nią swoimi obserwacjami. Jak macie podobne problemy i może znacie jakiś sposób na ich rozwiązanie to piszcie.
Pozdrawiam ciepło, bo zima za oknami :) .

[/url]

14 lata 2 miesiąc temu #43345 przez Monix
Ja tez mialam taki okres w ciazy, ze strasznie wzpadały mi włosy, byłam przerazona, bo naprawde wypadało ich sporo !!! Powiedzialam o tym swojemu ginowi i stwierdził, ze to normalny objaw w ciazy, choc nie dotyczy wszystkich kobiet, wrecz przeciwnie, niektorym kobietą ładnieją i gęstnieją :)Lekarz kazał po prostu uzbroic się w cierpliwosc...

Teraz juz mi nie wypadają i Tobie tez radzę spokojnie przeczekac ten paskudny okres, na pewno minie. Wiem z autopsji. Pozdrawiam

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #43351 przez sloneczko
ja jkis czas temu odwiedzila dermatologa, i powiedzial mi ze po porodzie od 3 do 7 msc jest to calkiem normalne ze wlosy wypadaja, nie kazda musi to miec i nie kazda garsciami je traci.

wiec wszystko wroci po casie aha i nie zawsze trwa to do 7 msc.

u mnie niestety trwa to jeszcze, ale widze juz poprawe.

wiec nie ma sie czym martwic, jak cos odwiedzcie swojego lekarza ginekologa lub dermatologa.

aha i jeszcze jedno, jezeli matka odzywia jesz normalnie, je owocy i wyrzywa dziennie, nie musi brac dodatkowych witamin i to ze jak sie bierze witaminy to pomaga tez zeby wlosy nie wypadaly, i to jest glupota!

14 lata 1 miesiąc temu #47120 przez ifka
:) póki co problem się rozwiązał :lol: .
Powiedziałam o kłopocie swojej gin, ale ona nie kazała się tym przejmować i stwierdziła,że to prawdopodobnie hormony.Grzecznie wróciłam do domku i czekałam - minął tydzień i jak ręką odjął :) .Co prawda w między czasie odstawiłyśmy juz leki: isoptin i fenoterol a lekarka przepisała żelazo z uwagi na anemię poszpitalną :huh: i juz jest ok. Oby sytuacja się nie powtórzyła, a przynajmniej nie z takim nasileniem :) .

[/url]

14 lata 1 miesiąc temu #47161 przez sloneczko
mnie w ciazy tez bardzo wlosy wypadaly.

tak jak wczesniej pisalam mialo przejsc po 7 msc po porodzie i tak jest, wypadaja to fakt ale moze ok 10 przy myciu glowy a nie 60 czy nawet wiecej.
Wiec lekarz mial racje ;)

14 lata 1 miesiąc temu #47359 przez angellika1
Wczoraj zauważyłam to samo miałam ubraną czarną sukienkę a włosy mam jasne - ccałe plecy miałam we włosach musiałam w końcu zwiazać włosy żeby tak niew leciały :(

9 lata 8 miesiąc temu #986888 przez junonka
U mnie w ciąży włosy też się sypały nawet przy najmniejszym ruchu. W końcu z polecenia mojej lekarki zaczęła stosować serum do włosów sklep.centrumzdrowegowlosa.pl/ampulki-na...-gestil-care-13.html i zauważyłam znaczną poprawę. Jeszcze wypadały, ale dużo mniej.

9 lata 1 miesiąc temu #1021064 przez Kariina
Tak to zupelnie normalne. Na poczatku ciazy jest tak, ze kobiecie rosna tak zwane BabyHair na potęge a pozniej niestety bajka sie konczy i zaczynaja na potege wypadac. Powinnas od razu po porodzie brac jakies tabletki wzmacniajace wlosy bo po porodzie moga jeszcze bardziej wypadac niestety, taka kolej rzeczy.

9 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1021717 przez kaja22
U mnie było podobnie w trakcie ciąży i do 2 miesięcy po porodzie miałam śliczne, gęste włosy. Praktycznie na szczotce nie widziałam ani jednego włosa. Potem sielanka się skończyła i wypadały okropnie. Ale zaczęłam brać witaminy i wszystko powoli się unormowało.

http://prospectrum.com.pl/windykacja-naleznosci

9 lata 1 miesiąc temu #1022414 przez Anastazja
Ja piję od paru lat pokrzywę. Pomaga na włosy ne tylko w ciąży więc nie zauważyłam, żeby u mnie powstał taki problem w ciąży. Był okres gdy wypadały więcej ale nie tak dużo żebym się martwiła. Pokrzywa zawiera sporo witamin i jest polecana w ciąży :)

8 lata 9 miesiąc temu #1033450 przez chomiczowka
Włosy po ciąży wypadają i jest to zupełnie normalne. Trzeba dodać, że wypadają te, które nie wypadły w trakcie trwania ciąży! Każdego dnia człowiekowi wypadają włosy, bo i włos ma swoją określoną długość życia. Nie ma więc potrzeby popadać w paranoję jak włosy po ciąży zaczną wypadać, ponieważ ten stan nie będzie trwać dłużej niż kilka miesięcy. Można co najwyżej wspomagać się zdrowymi olejami, np. z wiesiołka gal, olej lniany dodawany do zup czy sałatek. One przyspieszą porost nowych włosków i wzmocnią te, które mamy na głowie.

8 lata 9 miesiąc temu #1034479 przez WiolkaKlaman
Ja uważam nie należy lekceważyć tego problemu. Ja zaczęłam to przez jakiś czas " olewać" i zostałam prawie łysa. Według mnie jeżeli ma ktoś juz poważny problem z wypadającymi włosami należy skonsultować się z dermatologiem . Powinien on zapisać odpowiednie suplementy, a może nawet antybiotyki.

8 lata 9 miesiąc temu #1034512 przez chomiczowka
Jest zasadnicza różnica z wypadaniem włosów po ciąży, co jest czystą fizjologią i tak musi być, a wypadaniem włosów spowodowanym m.in. przez choroby tarczycy, przebyte infekcje, operacje, chemioterapie, przesilenie wiosenne/zimowe, nieprawidłową dietę, nowotwory czy nieodpowiednią pielęgnację i zabiegi, które je niszczą. Jeżeli włosy wypadają, bo w naszym organizmie toczy się choroba lub są jej następstwem, to żadne wcierki czy witaminki nie pomogą. Natomiast jeżeli jest to fizjologia, to olej z wiesiołka o którym pisałam jak najbardziej jest wskazany + ziołowe płukanki.

8 lata 1 miesiąc temu #1049227 przez antosia
Jest taki specjalny szampon, który faktycznie pomaga na wypadanie włosów, mam na myśli Vichy Dercos
Wcale nie jest drogi - http://www.aptekagemini.pl/vichy-dercos-szampon-wzmacniajacy-z-aminexilem-200ml.html
A wiem nawet z sieci, z grup fb, że wielu osobom to zdecydowanie pomogło.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka