BezpiecznaCiaza112023

Waga w ciąży...

15 lata 1 tydzień temu #17990 przez sunaja21
czesc dziewczyny :) u mnie 12 tydz a waga stoi w miejscu- waże 47kg przy wzroscie 164 jem dosc sporo a waga ani drgnie :/ brzuszek taki ala wzdęty :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #18009 przez paulinkaaa2202
A ja przy ostatniej wizycie u lekarza 28 tydzień +11kg coraz bardziej mnie to przeraża :( przy wzroście 170cm. Te wszystkie kg idą mi w biodra i w uda;/

15 lata 1 tydzień temu #18016 przez martela89
sunaja21-nie przejmuj się ja też za nim zaczęłam tyć to mało ważyłam,mniej niż ty,ale mam 158 wzrostu :) W 12tyg moja waga też stała w miejscu,a teraz jestem w 27 i mam już na plusie 14 kg :) także głowa do góry :) Jak zaczęłam nadrabiać to zatrzymać się nie mogę :lol:

15 lata 1 tydzień temu #18021 przez sylwus136
wiekszosc kobiet w ciazy w pierwszych tygodniach tak około do 20 nie nabiera w ogole na wadze a nawet traci i to bardzo.
Ja wymiotowałam do 6 miesiaca dzień w dzień i zamiast przybierac schudłam 10 kg.wygladałam jak bym w ogole w ciazy nie była.Pozniej juz zaczełam przybierac.W 9 miesiacu miałam taki duzy brzuszek ze w meza bluzy sie nie miesciłam ale przytylam tylko w brzuszku twarz i cała reszte miałam taka samą :) przez cała ciaze przytyłam 17 kg.Teraz wyglądam tak jak sprzed ciazy :)

głowa do góry dziewczyny bedzie dobrze :)

15 lata 1 tydzień temu #18071 przez MoNiaaa
ja tez poczatkowo bardzo powoli przybieralam na wadze wszyscy sie dziwili ze praktycznie nie widac ze w ciazy jestem.za to teraz jestem w 29 tc i ponad 10 juz napewno jest dzis sie idziemy wazyc :P ale strasznie wzrosl mi apetyt a ciagle mam ochote na slodkie ale co tam w koncu w ciazy mozna sobie pozwolic na male co nie co:)

http

]

15 lata 1 tydzień temu #18083 przez martela89
Ja cały czas jem słodkie,a jak mówię mężowi ,że muszę przystopować to odpowiada,że jestem w ciąży i mam jeść wszystko na co mam ochotę :)

15 lata 1 tydzień temu #18096 przez sunaja21
no ja tez bym mogła słodkie tylko jesc :) oststnio dokuczają mi bole brzuszka- pewnie rośnie :) i troche sie martwie jak to w 1 ciązy wszystko co tam sie dzieje to dla mnie nowość!1 czerwca wizyta u ginka i usg :) juz nie moge sie doczekaC;)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

15 lata 6 dni temu #18227 przez renacting
u mnie waga stanela nawet zaczela sie cofac , pol kg mniej ...

15 lata 6 dni temu #18231 przez paulinkaaa2202
Martela twój mąż ma rację :) ciąża to taki czas kiedy można sobie słodkości nie odmawiać :lol: jak nie teraz to kiedy? :woohoo: :)

14 lata 11 miesiąc temu #19337 przez Renia2108
Witam Was:)

Jestem w 29tc , przed ciaża warzyłam tak okolo 50 kg, teraz waże jakies 53, czy to dobrze ?
Dziecko warzy okolo 1kg. Wszedzie pisze że powinnam przytyć wiecej, a nie tyje. Hm ?

14 lata 11 miesiąc temu #19348 przez Manga
Wiem, że podobno niektóre kobiety mogą przybrać na wadze tylko 6 - 8 kg, a inne nawet ponad 20 kg.
A czy Twój lekarz kontroluje cały czas Twój przyrost wagi? Konsultowałaś z nim ten niewielki przyrost kilogramów?

14 lata 11 miesiąc temu #19365 przez martela89
Ja przed ciążą ważyłam bardzo mało,a teraz mam 15,5 kg na plusie-fakt,że niczego sobie nie odmawiam jeżeli chodzi o zachcianki ale nie wiem czy 3 kg to nie jest za mało w 29 tyg. Zapytaj o to swojego lekarza i to na pewno.

14 lata 11 miesiąc temu #19370 przez mysia-sia
ja ostatnio rozmawiałam z dziewczyną, która chyba była już w 35 tc i przybrała tylko 4,5 kg więc to wszystko zależy.... niektóre dziewczyny na początku tyle schudną przez ciągłe wymioty i mdłości, że potem ciężko jest im "nadrobić" tą stratę...
jeśli ten mały przyrost wagi Cię martwi to przy kolejnej wizycie zapytaj wprost swojego lekarza czy wszystko z nią w porządku, ale myślę, że jakby coś było nie tak to już dawno by Ci zwrócił uwagę...

14 lata 10 miesiąc temu #24923 przez paulinkaaa2202
ja jestem w 37 tyg. ciąży i przytyłam już 20kg. A co najgorsze w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam aż 4 kg :(

14 lata 10 miesiąc temu #24958 przez sloneczko
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...19-waga-w-ciazy.html tutaj jest wiecej na ten temat.

prosze ten watek dalej kontynuowac, dziekuje moderator

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka