BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #896264 przez Ada2424
Monique wzięłam tą lactovaginal kilka godzin temu i jest trochę lepiej, ale miałam tylko jedną tabletkę :( Mężu był w aptece dyżurującej ale nie mieli tak to bym jeszcze na noc wzięła i może by przeszło. Wydaje mi się że to od przytulanek bo ostatnio codziennie przez kilka dni były. Zawsze mi globulka gynoxin pomagała już na drugi dzień i mam ją w domu, ale kurcze boje się ją brać co by sobie nie zaszkodzić w razie ewentualnego zapłodnienia a jestem ledwo po owulacji. Mężu mnie jutro do gina wygania i jak się nie poprawi to spróbuje się zarejestrować na jutro jak będą miejsca może by od razu widział czy owulka była czy nie.

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #896267 przez monique1983
Ada - może faktycznie lepiej idź, niech sprawdzi co tam się dzieje. A co do owulki jeżeli była to chyba powinien widzieć płyn w zatoce Douglasa.

10 lata 10 miesiąc temu #896277 przez Ada2424
Kurcze nie przechodzi mi :( najgorzej jest po wysikaniu się :( a już miałam tyle czasu spokoju z tymi infekcjami. No nic jutro rano zadzwonie do gina i spytam czy mnie przyjmie i zobacze co mi powie, od razu zobaczyłby na usg czy wsio ok. Boje się ten gynoxin brać mimo że w ciąży jeszcze raczej nie jestem.

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #896281 przez Anabelle
gwiazdka - nie znoszę ćwiczyć z chodakowską, taka jakaś bez życia dla mnie jest ;) ćwiczyłam miesiąc z mel b i byłam bardzo zadowolona, schudłam z 72 na 68 kg wtedy. niestety jednak męża nie ma od pon-pt, a Antek śpi 30-60 m minut więc jak ćwiczyłam to później miałam mega bałagan no i nie miałam obiadu :huh: a teraz już żyję staraniami ;) Po ciążach obowiązkowo dukan + mel b. Czemu? Bo muszę widzieć szybkie efekty. Nie mam silnej woli, żeby rozplanować np roczną utratę wagi :)

monique to widzę że we trzy z ulą mamy podobny przedział wagowy :laugh:
u mnie jedyny plus to figura klepsydry. mam dość szczupłą talię, ale pupa+uda+ramiona :sick:

ja na pieczenie w pochwie brałam iladian direct plus i przechodziła infekcja

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896282 przez mesy
Ada chyba lepiej wziac niz doprowadzic do jakiegos silnego zapalenia... pojdzoesz do gina i ci tez cos na to przepisze i bedziesz musiala brac. Nie patrz tak pod tym katem , ze boisz sie brac , bo moze dojsc do ew. zaplodnienia.... zarodek i tak jest pod "ochronka" na poczatku wiec napewno tym nie zaszkodzisz ......
ja po punkcji bralam antybiotyk co bylo napisane ze w ciazy nie wolno i co stalo mi sie cos ? dodam , ze ten antybiotyk dostawala kazda. Wiec bierz jak cie piecze i nie dziamol

a w ogole jak sie bierze leki na zapalenie a ze masz pieczenie to pewnie grzybek to sie bierze do konca zeby wyleczyc i nie wracalo a nie tylko przygasic....bo potem to lubi wracac.

A co do temp to ksiazkowo powinna chyba po owu wzrosnac o 2 stopnie , ale nie ma reguly... jedna bedzie ciagla na temp np 36,5 i ciaza bedzie a druga zas zeby stwierdzic po temp ciaze moze miec np 37,4 temp.... na ovifriend... wyznacza temp chyba po 4 wyzszych ? bo wtedy idzie stwierdzic czy owu byla czy nie , bo moze byc tak , ze jakis skok byl , ale jedno dniowy i on nie musi swiadczyc o owu

aaaaaa kurde pokaralo mnie za szarlotke i mi plomba wypadla :( i zas kurde do dentysty :S

10 lata 10 miesiąc temu #896283 przez Ada2424
Mesy właśnie dlatego chce jechać bo mam tylko jedna tabletke :( a jedna mi raczej nie wyleczy tego a lek na recepte :unsure: wiec tak czy siak bede musiała jechać :(

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #896286 przez ulka1983
cześć :) niedzielka zleciała tak szybko ale jutro też wolne szkoły nie ma tylko mąż do pracy :whistle:

Mesy dzięki :laugh: mam szerokie biodra to i dupsko wielkie to ma w co iść to ciacho :P i chyba Ci chodziło o 0,2 stopnia przy wzroście tempki :whistle:

Anabelle ja na dietę może pójdę ale nie mam zamiaru katować sie do końca życia :P może przy trójce dzieci to same zejdą te dodatkowe kg :whistle: ja mogę się pochwalić nogami :P

Porto o operacji pamiętam i trzymam kciuki :kiss: chrzciny mówisz dla mnie to w sumie największy problem z chrzestnymi bo z rodziny męża( on jedynak) do pierwszego dziecka chętnych nie było i wybraliśmy tylko z mojej rodziny i tak samo dla drugiej córki a z trzecim będzie problem B) ale siostra ostatnio mi powiedziała że zaklepuje miejsce na chrzestną czego się nie spodziewałam bo już jest u Natalki :blink: ale jak chce to czemu nie i może problem się jakoś rozwiąże :) przeprowadzka to fajnie będziecie mieli więcej miejsca :) zamieszania też trochę ale jakoś pewnie to pójdzie ;) a w szpitalu miałam taką samą sytuację na porodówce super ale na noworodkowym masakra i tylko myślałam żeby jak najszybciej do domu wyjść :angry: a gdzie Zuzik ???

Agni kto Cię zrozumie jak nie my :kiss: w 100 % się z Tobą zgadzamy :) nie denerwuj się bo Pola się stresuje może teściowa jeszcze przemyśli sprawę i stwierdzi że masz rację ;)

Ada z ovufriend jest tak że owu wyznaczał mi po paru dniach i nie raz mi ją przestawiał co mnie wkurzało :angry: wzrost tempki niby mały ale zobaczymy co będzie jutro :) a jak dzisiejszy test ? w sumie fajnie jakbyś się do gina dostała powiedziałabyś że z infekcją z przy okazji sprawdziłby czy owu już była ;)

Moni witaj w klubie :laugh: ostrożna jesteś z suwakiem ja też dopiero po wizycie założyłam ;)

Gwiazdka dziękuję :) tak dopiero 4 kl za nami więc masakra przed nami ;)

10 lata 10 miesiąc temu #896289 przez Ada2424
Ulka wczoraj wieczorem test był już negatywny więc dziś nie robiłam nawet. No Mężu mnie wygania do gina i nie pozwali mi nic brać samej. Zadzwonie jak mnie przyjmie to podjade nic mi nie zaszkodzi a przy okazji zobacze czy wszystko ok.

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #896296 przez gwiazdka2014
Siemanko

impreza Amelki udana, zjadłam troszkę cukierków ;p karkówkę ale najlepsza była kawa z lodami :) foto dodaje a co wy się też chwalicie :P

Jejku jaka jestem zmęczona...

Jutru wizyta u lekarza na 11:40, ciekawe jak tam szyjka ? :/

Ada ja też często miałam, ale wiesz co mi pomagało... Niech mąż kupi ci tamtum rosa wsyp do miski i usiać w to dupcią i się polewaj :P posiedź w tym 3-4 min, ja sie jeszcze smarowałam clotrimazolum. Nie wiem czy teraz możesz :/

10 lata 10 miesiąc temu #896310 przez mesy
ulka no dokladnie 0,2 :P

clotrimazolum stosowalam w ciazy wiec to do ew zaplodnienia ma sie tyle co nic ;)

10 lata 10 miesiąc temu #896325 przez monique1983
Mesy - ja też jeszcze w czwartek do dentysty muszę, jestem w trakcie leczenia kanałowego, na szczęście już ostatni raz. Pytała mnie za pierwszym razem czy chcę znieczulenie, dobrze, że nie wzięłam, bo nie wiedziałam jeszcze o ciąży, ale coś tam podejrzewałam.

Ula - no ostrożna jestem, jakoś boję się tak do końca ucieszyć, wolę zaczekać do wizyty. A to zdjęcie z USG co masz przy suwaczku to z którego tygodnia?

Ada - no najlepiej jak by to lekarz zobaczył i sam zdecydował co masz stosować.

10 lata 10 miesiąc temu #896335 przez Anabelle
Ada a nie masz opcji zadzwonienia do lekarza? Niech ci powie czy masz przyjsć czy coś kupić

10 lata 10 miesiąc temu #896337 przez Agnilla
Ada, przepraszam, nie doczytalam wczesniej, ale widze, ze tu porady sie juz posypaly :)
Takie nasiadówki tez kiedys robilam, jak nie z tantum rosa to np vagosept mozna kupic, czy jakos tak
my tez mamy problem z chrzestnymi od strony meza, wiec temat narazie wisi i jest nieporuszany
czy ja Wam mowilam, ze od jutra rana przed 10 dni nie mam cieplej wody w domu :ohmy: i wieczorem jade do mamy sie przed szpitalem wypindrzyc, kuwa jeszcze tego mi brakowalo

10 lata 10 miesiąc temu #896339 przez Anabelle
hihi Agilla u mnie ciepła woda jest tylko wieczorami jak ktoś w piecu napali :P :D :D

10 lata 10 miesiąc temu #896341 przez Agnilla
i to jest wlasnie plus mieszkania w domu, w bloku to ja sobie moge pogwizdac ;) smiejemy sie z mezem i kumpela, ze jak uda sie wziac ten pokoj w szpitalu to beda sie przychodzic kapac :P bo to w calym miescie jakis remont i wszyscy co maja kanalizacje miejska beda bez wody cieplej 10 dni :P a ja do miski to tylko stopy na tym etapie wsadze :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka