- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132
Ja to wrzuce fote brzucha jak sie ładnie wystroje w nowe ciuszki z Happy Mum

Moja ginka mówi, że w trzecim trymestrze normalne jest tycie 0,5kg na tydzień!
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- majka1987gnoWlkp
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 105

co do porodu to szłam z pomalowanymi pazurami u stóp

a muszę Wam powiedzieć że bardzo lubie Was podczytywać

- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120

Ja paczac od samego poczatku czyli sprzed stymulacji to mam póki co 0,5 kg na plus

Za to bufet to mi chyba juz o 4 rozmiary sie zwiekszyl

Mesy masz wreszcie brzucha

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 130

- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132

znieczulenia się nie bój, tylko grzecznie bierz podpajęczynówkowe (w plecy - jedno ukłucie bolesne mniej niż zakładanie venflonu i nie czujesz nic od pępka w dół, nie będziesz też mogła poruszać nogami tak ze 3 godziny, potem samo odejdzie) a narkoze to tylko w ostateczniej ostateczności, tzn. jakby się coś działo z dzieckiem. U nas dają dziecko po ok.2 godzinach, dostaniesz leki przeciwbólowe, tylko pewnie będziesz się musiała o nie upomnieć, ale upominaj się śmiało, bo lekarz Ci w zleceniach napisze na pewno Morfinę albo chociaż Tramal, tylko pielęgniarkom trzeba czasem przypomnieć. I nie czekaj aż bardzo rozboli, tylko na początku bólu proś o leki, to daje lepszą kontrolę bólu.
Na karmieniu piersią po CC niestety się nie znam, ale zawsze laktatorem sobie pomożesz w razie czego rozbujać laktację.
mesy, no, pól na tydzien to wychodzi 2 na miesiac, wiec zeznania się nam zgadzają. aj tam syf, w łazience muszą stać rzeczy (np.oliwka z Rossmana! tez uzywam) a srodek do zmywania kleju jak kupisz to poleć mi, bo mam z tym problem, tylko że klej na panelach

Ulka, kotłownia ważne pomieszczenie, nie może mieć brzydkiego odcienia ścian

- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Julka w ogole kupilam lampe w pepco za 7 zl wiec mam problem z ikea z glowy

ja za wiele na + nie mam ale za to boczki mi wisza jak uj :/ czekam az urodze i biore sie za cwiczenia

z paneli kiedys szpachelka sciagalam klej i farbe

a ten srodek mamy z liroja primacol sie tak zwie

NO oliwka z rossmana musi byc rzecz jasna

ulka no tak farba do kotlowni musi byc fajna w koncu tam sie chodzi co jakis czas

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Asiaa jak tam nos

Gwiazdka musisz mnie zabrać do tego lumpa bo u mnie jak zajrzałam to szajs

Gosia w końcu sobie o nas przypomniałaś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moof
u mnie położna od 20 tyg ciąży będzie mnie odwiedzać już mi to powiedziała jak się widziałyśmy w przychodni

Mesy pójdziesz do ośrodka gdzie masz blisko wypełnisz deklarację i położna będzie cię od czasu do czasu odwiedzać przed i po porodzie

Ann widziałam że coś przy meldunku majstrowałaś i musiałam sprawdzić

Gabi gratulujemy

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
W szpitalu w którym rodziłam golą tylko na twoje wyraźne życzenie. Mnie nie golili a nie byłam super wygolonamajka1987gnoWlkp napisał: hej Laski:)
a co do obrabiania się ostatnim razem działał mój małż. i tak już będzie do poroduz Tosią też tak miałam- małż mi pomagał
i na szczęście nikt mnie nie musiał golić w szpitalu
tyle się naczytałam że tam golą maszynką jednorazową bez żadnego żelu, kremu czy czegokolwiek że wolę zadbać o to sama
znaczy przy pomocy małża

mesy mi odeszły wody płodowe w domu, ale to nie jest tak że raz odejdzie i spokój. ze mnie się lało w domu i w samochodzie całą drogę - a jeszcze fotel ginekologiczny zalałam na izbie przyjęć. Jak odejdą wody płodowe to na spokojnie można się wykąpać, spakować i jechać do szpitala. Mi wody odeszły o 4 a w szpitalu byliśmy o 7. Od odejścia wód płodowych max do 24 h trzeba urodzić - tak mi przynajmniej mówili.
Jak się zaczną skurcze to spokojnie można się kąpać. Jednak I faza nie boli tak samo. Zaczyna się spokojnie a później rwie jak ...

Ja dostałam skurczy o 8, a o 10 wylądowałam już na sali porodowej. Przy pierwszym porodzie jednak to ciężko nie zdąrzyć do szpitala. Ja urodziłam o 16.
Przy drugim porodzie czy trzecim trzeba się spieszyć bo różnie bywa - ale tutaj też zależy od tego jaki jest odstęp między porodami, bo jak 10 lat to nie ma większego znaczenia

ann - mnie tylko co jakis czas podpinali pod ktg, a tak to cały poród łaziłam po schodach, skakałam na piłce czy chodziłam po pokoju porodowym.
Idę kąpać Antka

- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ulka no nie bede sama siebie obrazac ale wiesz jak to sie mowi....glupi ma zawsze szczescie

a co do przychodni to tak zrobie ....moze nawet jutro z emkiem podjade - zobacze

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

julka a ja w trzecim trymestrze schudłam 2 kilo

ulka właśnie dlatego też nie lubię maszynek

ja do lumpków nie mam szczęścia ale pohulałam dzisiaj po allegro i wylicytowałam Zośce 3 bluzy, kurtkę na zimę i kostium kąpielowy, wszystko z nexta i w sumie za stówkę

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
moofka a Ty rodziłaś w wodzie? U mnie w szpitalu pierwszy poród nie może być w wodzie - argumentują to tym, ze nie wiedzą jak bedzie się zachowywał organizm itd ale drugi już można i troche się zastanawiam.
ja się golę maszynką co 2-3 dzień, jednak wiadomo - nic miłego.
Kremów do depilacji nie próbowałam bo mam ciemny, mocny włos i X lat temu kremy te na mnie nie działały - coś polecacie?
porodu nie ma się co bać - to nieuniknione, a szybko zleci

- majka1987gnoWlkp
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 105

anabell no u nas golą :/ dlatego wolałam żeby zrobił to mój małż

co do kontroli z ZUS jeszcze nie miałam i z tego co mi wiadomo nikt ode mnie ze znajomych nie miał

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas w szpitalu tylko robią wywiad i zaznaczają co się ma manicure pedicure czy kolczyki i jak coś to niby punkty ujemne stawiają ale nie każą zmywać lakieru czy wyciągać kolczyków

Mesy w końcu w nowej łazience brzuszek Ci widać

Majka Ty nie podczytuj tylko się udzielaj

Julka jak kotłownia ważna to co będzie później

Bella no właśnie mi drugi poród poszedł sprawnie i szybko mimo że był pośladkowy to chyba przy trzecim już przed czasem będę w szpitalu a jeszcze niech śniegiem sypnie to masakra

Majka
Moof nieźle zakupy Ci się udały