BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

12 lata 1 tydzień temu #642097 przez lilijka
Becia87 napisał:

Witajcie kobietki

Niestety jutro nie zapetsuje ciążowego, ponieważ jakiś czas temu przyszła @ :( . Chce Mi się płakać. Robimy przerwę ..... trzymajcie się . PS: Mam pytanie jak dziś o 13:10 dostłam @ to czy dziś jest 1 dc czy dopiero jutro??

pozdrawiam

Becia wiem co czujesz-ostatnio to samo przechodziłam :( Współczuję bo wiem jakie to rozczarowanie ale jak Ci wqrw przejdzie to posiedź tu z nami, razem raźniej jedziemy przecież wszystkie na tym samym wózku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #642161 przez Agnilla
Becia,dzis wszystkie jestesmy z Toba, przytulamy glaszczemy calujemy :) zjedz czekolade, poplacz sobie I jutro juz bedzie grejt. Ja lece sie zdrzemnac poki mam chwile :P
a co do badan, potem sie kuzwa dziwia ze sie malo dzieci rodzi, po 3 poronieniach to bym chyba umarla bo by mi serce peklo a oni takie podejscie. Tak jak ja powiedzialam, ze sie staramy od 4 mcy to sie babka smiala. Dobrze, ze nasciemnialam, ze mi 4 mce testuy neg wychodza to zadzialala.

12 lata 1 tydzień temu #642252 przez issska1986
Becia, nigdzie nam tu nie uciekaj :angry: przyszła, pójdzie i od nowa ...

ja już po gin, dostałam na wywołanie :lol: :lol: :lol: i skierowanie na usg i zobaczymy tylko muszę się wbić w cykl a bedzie ciężko z tym moim okresem.. :huh:

12 lata 1 tydzień temu #642293 przez gosia28
z badaniami jest ciężko, ale to też zależy od lekarza.
lekarz ogólny pisze mi takie skierowania jakie chcę, ginekolog 1,5 roku po pierwszym poronieniu jak chciałam badania hormonalne to mi nie dała i żebym jej głowy nie zawracała bo w ciąży byłam tylko mam nogi rozkładać. (nie komentuję) za to w miejscowości sąsiedniej ginekolog dawała mi bez problemu skierowania.

Agi na tsh może wypisać Ci lekarz ogólny.

A 1 dc jest jeżeli @ przylezie do 16.00-17.00 po tej godzinie 1 dc liczy się od następnego dnia. I liczy się też od krwawienia a nie plamienia.

Becia, głowa do góry :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 1 tydzień temu #642319 przez MoNiaaa
gosia a czemu do 17 liczy sie 1 dc??

http

]

12 lata 1 tydzień temu #642326 przez mloda
ja też dzisiaj DOSTAŁAM @. Próbujemy dalej. 3 dni przerwy i do roboty :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #642363 przez Dagnes
No i takie podejście młoda mi się podoba:)

Becia, my tu jesteśmy właśnie po to, żeby się wspierać w gorszych momentach i cieszyć się wspólnie jak są już ku temu powody. Ja przez ostatnią @ (a raczej dzięki niej) trafiłam właśnie na to forum. Akurat moofka testowała ciążowy. Ja jeszcze wtedy nic tu nie pisałam, tylko podczytywałam, ale jak jej 2 kreski wyszły to cieszyłam się jakby to moje były :laugh: Tak więc wypłacz się i wyżal nam, a napewno ci ulży, a potem głowa do góry i działamy dalej tzn ty z mężem działasz, a my trzymamy kciuki :lol:

Wiktoria

12 lata 1 tydzień temu #642364 przez Dagnes
Dziewczyny orientujecie się może jak to jest z badaniami w ciąży, które są refundowane a które nie?

Wiktoria

12 lata 1 tydzień temu #642391 przez issska1986
dAG, W CIAZY TO WSZYSTKIE SĄ REFUNDOWANE-HORMONY NA PEWNO :lol:

12 lata 1 tydzień temu #642588 przez Kaś_O
Czytam i kolejno odpisuję ;) sorka że jakoś tak mało ale mama przyjechała, mamy zmianę internetu i na kom mi nie działa. A mój siostrzeniec jak tylko w domu jesteśmy to wisi na laptopie.

Moof czuję się ok, zmęczona ale ok. Tylko niestety spotkania z kibelkiem kilka razy się powtórzyły co jest straszne. Brzucho chyba trochę urósł ale nie widzę za bardzo bo mam fałdkę po porodzie i oponkę :P

Lili ja mam swoją spacerówkę od dużego wózka. Mam mniejszą taką parasolkę i w sumie jestem zadowolona ale jej się nie da położyć (czyli dziecka nie da się położyć jak śpi) i to już mi sie nie podoba. A Twój młody młodszy więc pewnie częściej śpi na spacerach. Ja lubię swój duży wózek. Dziś byliśmy łazić po lesie i śniegu i super się sprawdza :D błoto wyboje :D

Aga ja na Twoim miejscu zapisałabym się do jakiegoś lekarza pierwszego kontaktu czy coś takiego i od niego wzięła skierowanie. Tylko nie jestem pewna czy skierowanie od lekarza nie z pakietu da Ci możliwość zrobienia badań w pakiecie. Ja np w swoim pakiecie mam tak że tylko skierowanie od lekarzy z placówek z pakietu inaczej nie obchodzi ich skierowanie. A kiedyś mieliśmy śmieszną akcję bo moja gin wypisała mojemu mężowi skierowanie na krew podczas mojej wizyty (zdziwiłabym się gdyby podczas jego :P) i wyobraźcie sobie że był zgrzyt w autoryzacji bo mąż nie był na wizycie i niby czemu od ginekologa ma skierowanie :|

Gosia brak mi słów na tą gin. :| ja nie wiem, niektórzy lekarze to chyba tylko dla kasy. :|

Ogólnie w ciąży szpital np jest za free ale oczywiście w każdym szpitalu Ci tego nie powiedzą a każą przedstawić zaświadczenie o ubezpieczeniu :| noo grrr

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

12 lata 1 tydzień temu #642759 przez issska1986
Witam i o zdrowie pytam :lol: :lol:

Kaś, dobrze pamiętałam,że masz gości :) oprócz tego ,że nie masz kompa to pewnie też szkoda Ci czasu, ja bym wolała więcej spędzić z mamą :woohoo:

jak widzisz nic Cie nie omija , nic się nie dzieje...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dzisiaj jedziemy do teściowej, ma urodziny :) ale to po obiadku...

12 lata 1 tydzień temu #642877 przez gosia28
MoNiaaa napisał:

Monia nie wiem czemu, ale tak mi powiedział i gin i położna.

Dzień dobry :)
Błogie lenistwo :side:

Mama Aniołka 25.02.2010

12 lata 1 tydzień temu #642973 przez Agnilla
ja też mam gości i raczej nie bardzo mam czas. rano miałam napisany post, ale za długo na telefonie pisałam i mi się skasował :D
ogólnie to postanowiłam, ze w pon pójdę do ogolnego lekarza i poprosze go o skierowanie,jak mi go nie da to nie kupuje pakietu tylko ide na badanie platne. bo jest jeszcze szansa, ze prolaktyna i tsh beda ok. jesli nie beda ok, to wykupuje pakiet, ale od gin bez skierowań nie wyjde i tyle :P
zakrecone, ale pewnie wiecie co napisalam :P
u mnie wczoraj mega blado na testach, wiec juz ich nie robie. szkoda. ale przytulanie co dwa dni jest. wczoraj sie z mezem w nocy poprzytulalam,spalam z zawartoscia, a noz usg pokazalo blednie ;)
odpoczywajcie dziewczynki, od pon wszyskie wracamy do normalnosci to beda tlumy na forum :)

12 lata 1 tydzień temu #642975 przez issska1986
gosia28 napisał:

MoNiaaa napisał:

Może dlatego, że dzień trwa trochę dłużej niż od 17 :lol:

fajnom myszkę se trzasłaś na tapse :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 tydzień temu #642980 przez gosia28
issska1986 napisał:

gosia28 napisał:

MoNiaaa napisał:

Może dlatego, że dzień trwa trochę dłużej niż od 17 :lol:

fajnom myszkę se trzasłaś na tapse :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no chyba dlatego B) :blush:

myszka skradła mi serce, cudna je

Agi lekarz ogólny na tsh Ci wypisze, na prolaktyne chyba nie, bynajmniej moj lekarz tak mówi, że pozostałe to może już specjalista czyli gin lub endokrynolog

Mama Aniołka 25.02.2010

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka