BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

12 lata 1 tydzień temu #641800 przez issska1986
Witam kobitki ,

ja dziś w pracy :angry: :angry: :angry: :angry: tak mi się nie chciało przyleźć... wrrr..... ale dzisiaj przyjechałam samochodem bo nie ma korasów i się normalnie jedzie po W.
po drodze zajadę do Ross bo musze jakiś pierfum koleżance sprawić na imieniny, bo pewnie nas zaprosi na jakiegoś grilla czy cuś...

ja to jak zwykle o dupie maryni piszę bo nie mam po co testować :dry:
ahhh... idę do tej psity niech daje na to wywołanie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #641814 przez Agnilla
dzień dobry
ja też dziś w pracy, ale mam nadzieje, ze bedzie błogi spokoj :) duzo przygotowałam sobie przed majowka, wiec dzis odpoczywam ;)
wklejam Wam wczorajsze sikance, blade jak moj tylek :P
kurna, to se mialam owulacje, cos mi tam tanczylo, nerka pobolewala, ale to nie bylo to co powinno. no nic, badamy sie i do dziela

12 lata 1 tydzień temu #641822 przez gosia28
Dzień dobry :)
A ja się dziś obijam :P
Wieczorkiem przyjeżdża moja koleżanka z liceum z mężem na grilla to se posiedzimy :)
zastanawiam się tylko jak najlepiej przygotować bakłażana ? bo ja go solę i posypuję ziołami prowansalskimi i smaruję masełkiem. Macie jakiś fajny przepis?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #641852 przez Agnilla
ja na szczescie dzis w pracy, bo po wczorajszym grillu jestem tak objedzona, ze lepiej, zebym juz nie grillowala ;)
bakłażana nigdy nie jadłam, taki mój ot przepis ;)
a wiecie co jest najbardziej po...ronione delikatnie mowiac?
maz mi włącza u siebie cały pakiet medyczny super. kazdy lekarz itp. koszt 40zl miesiecznie, wiec za sama prolaktyne bym wiecej zaplacila. wiec grejt. aaaaale, zeby nie bylo, bo przeciez mieszkamy w Polsce. mimo, ze mam ten super extra fantastyczny pakiet to tsh i prolaktyny nie zbadaja mi bez skierowania. a skierowania od mojej gin nie dostane bo nie, bo nie daja. wiec kuwa jaka tu polityka?? skonczylam studia, ale chyba czegos nie kumam. skoro place za pakiet, to dlaczego nie moge zrobic tych badan. no ok, bo wtedy kazdy by sobie chcial wszystko badac laboratoryjnie. ale skoro gin kaze mi to zbadac, to łache mi zrobi, ze mi da skierowanie? nawet siostra moja dzwonila i głupa przypalila, ze bylam, ze zapomnialam skierowania, a polozna mowi, ze nie bo oni nikomu nie daja. a jak jest ktos, kogo na te pojebane badania nie stac?? bo prolaktyna z tarczyca to wychodzi jakies 100zl. aaaale przypuscmy, ze tsh bedzie ok, bo rok temu bylo, a prolaktyna nie ok, to za mc prolaktyne powtarzam zeby zobaczyc czy leki dzialaja. wiec mam jakies 140zl a za ta kwote to mam prawie 4 m-ce superasnego pakietu. normalnie teraz musze krecic, bo musze zdobyc to skierowanie. bo ciulkom nie zaplace za to badanie, bo to ich zasrany obowiazek, skoro oplacamy pakiety. i tyle :P

12 lata 1 tydzień temu #641857 przez moofka
Hej dziewczynki :)

Agi no sikaniec bladzioszka straszna, rób te badanka i cisniesz gina jak issska.

Coś Ann i Kaś ostatnio mało do nas chyba zaglądają nie? Albo ja na telefonie nie ogarniam.... Laski wszystko u Was w porządku?

12 lata 1 tydzień temu #641866 przez Agnilla
Ann to pracuje za dwoje w majówkę, Kaś nie wiem, może się gdzieś byczy ;)

12 lata 1 tydzień temu #641934 przez moofka
Agi to dziwne że Ci babka każe zrobić badania a nie chce dac skierowania... Przecież to jakiś totalny bezsens.

Ja jak byłam u gin potwierdzić ciążę to mi dała odrazu 3 skierowania na bete i skierowanie na usg, żebym nie musiała latać. Wykorzystalam tylko 2 bety, a babka mi nie przypadła do gustu więc muszę wybrać inna ale to inna sprawa.

12 lata 1 tydzień temu #641948 przez Agnilla
no dla mnie to poroniona sytuacja
moge zmienic ginekologa i miec go w tym pakiecie medycznym, ale z tego co sie orientuje wsrod najlepszych
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
w tej placowce sa sami faceci, a ja do faceta nie bardzo :P po 2 ja chce zostac u tej babko, bo prowadzila moja siostre i wiem, ze prowadzila ją dobrze
wrrrr

12 lata 1 tydzień temu #641965 przez issska1986
Agnilla, powinna dac skierowanie, ja mam zawsze skierownie na wszystko... :P a poza tym jak lekarka z państwowej placówce i da skierownie to nie wiem czy w prywatnej Ci zrobią, na odwrót to na bank nie...

A kaś z tego co pamiętam to ma gości więc dlatego mało jest u nas na forum :)

kurka ale mnie co chwila ktoś z czymś cisnie... :angry: z robotą w czarnej d... :huh:

12 lata 1 tydzień temu #641976 przez moofka
Aaa to ta Twoja ginka jest z innej placowki. Zapisz się do jakiegoś gina w tej przychodni co masz pakiet i powiedz wprost że Twój gin Cię zdiagnozowal i kazał zrobić badania a Ty masz tu pakiet więc czy może Ci poprostu wypisać skierowanie na to co tamta kazała Ci zrobić. Może się zgodzi a jak nie to wizytę i tak masz za free i możesz nie dac się zbadać :P

12 lata 1 tydzień temu #642016 przez Agnilla
dzis jeszcze pogadam, ze znajoma kardiolog,moze mi wystawi skierowanie, jak nie to bede potem kombinowac
kurna spotkalam kumpele, ktora rodzila w styczniu i od razu "hej, jak tam Twoje starania" a potem mi mowi "nie mysl". mowie kurna, jak mam nie myslec, jak kazdy mnie pyta o dziecko. niewiele osob wie, ze sie staralismy, ale pyta juz kazdy. to jak mam nie myslec?
myslalam, ze dojda moje sznureczki nowe, bede miala co w weekend robic i dupa.

12 lata 1 tydzień temu #642028 przez issska1986
ehhh trochi nadgoniłam :lol:

Agnilla, no tak to jest , łatwo powiedzieć żeby nie myślec... ja już też co chwilę się dowiaduję że następna w ciazy, niech nam przepisują te cudowne leki na owu żebyśmy na 100 % w najbliższym cyklu "wpadły " :lol: :lol:

12 lata 1 tydzień temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642039 przez Becia87

12 lata 1 tydzień temu #642048 przez MoNiaaa
Becia przytulam :kiss:
jak na moje oko to w dniu @ masz 1 dc niezaleznie od godziny

a z tymi skierowaniami to wszedzie taka lipa ja u mojego gin musialam sie prosic zeby mi dal jakies skierowanie po poronieniu bo on wyznaje zasade ze doppiero po 3 wysyla na badania...ale czemu mam tyle tragedii przezyc jesli mozna wczesniej zapobiec??

nie wiem jak jest z ta prolaktyna ja szlam na progesteron i mi dal skierowanie ale moze sa jakies badanie ktore nie sa refundowane?

ja tez w pracy siedze :X
pogoda do du.y ;/

http

]

12 lata 1 tydzień temu #642094 przez moofka
Bo teraz bez znajomosci to siedz człowieku i czekaj nie wiadomo ile....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Becia bądź dzielna! Może taka przerwa dobrze Wam zrobi, wyluzujecie się trochę.

Monia nie wyobrażam sobie przeżyć taka tragedię raz a co dopiero trzy.... Lekarze powinni od razu działać, jak nie z obowiązku to po prostu z czysto ludzkiego podejścia...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka