BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #986962 przez zancik
Aggi kurcze szukałam ale niestety nie znalazłam tej kartki z testami musialam wyrzucic :( ale mam 3 zdjęcia testów z tego cyklu wlasnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #986967 przez aggi
misia myślałam że mowa o owulacyjnych, wybacz :-) u mnie cykle 32dniowe a 'ten' dzień był w 18dc :-) a ciazowy robiłam w34dc ;)

miśka no trudno ale kciuki zaciskam nie daj wyjść mężowi z łóżka :D a z płcią masz całkowitą rację :-) najważniejsze zdrowie :-)

zancik rzeczywiście takie same krechy jak u mnie :-) a przytulanko jak u was było? W które dni?

9 lata 10 miesiąc temu #986972 przez malutkamilka
He he wiem, bo też się naczytałam o prawidlowościach an dziewczynkę a na chłopca i wiem że wcale nie jest powiedziane że przed owulacją będzie dziewczynka - taki stereotyp.

U mnie póki co zero mali, jena cały czas. więc czekam dalej. Na razie na afrodycie wychodza paprotkii niby wtedy 3-4dni i owulacja ale mało temu wierzy bardziej testom paskowym.

9 lata 10 miesiąc temu #986973 przez natB
Dziewczyny hola hola ja od 3 h nie wchodzę na forum, a Wy tyle postów naatrzaskalyscie :P

miska to Twój mąż wyjeżdża tak kurde gubię się :P hehe to działajcie bo macie mało czasu, Jery a poza tym ja bez męża tyle czasu nie dałabym rady heh :P

aggi ee gdzieś pytałaś się czy nie chce córci, powiem Ci, że córkę chce sobie,, zostawić,, na później taka wisienka na torcie hihi :P ja uwielbiam chłopców i ich temperamentu :) szczerze tak na dzisiaj nie wyobrażam siebie z córa tylko z synusiami :) a ze chcemy trójkę maluchów to i czas będzie na córcie, ale wiadomo najwazniejsze jest zdrowie :)

Co do ceny za tort nie pytaj lepiej heh :P tam był prawie 4 kg na 30 kawałków płacilismy 400 zł no ale najważniejsze, zw był mega pyszny.. Moja szwagierka zrobiła małemu z Mickey i dała ok 250 zł, nasz był tak drogi bo piętrowy, ale roczek synka jest raz w życiu :)

9 lata 10 miesiąc temu #986975 przez natB
misia to Twój mąż wyjeżdża heh kurcze macie podobne linki aż za bardzo :P heh

aggi U nas Msza była na 16 tak sobie wybrałam, potem po 17 był tort i kawa, a później catering czyli mieszka, sałatki, a potem zimny bufet.. Płacilismy za catering 55 zł, ale wszyscy wyszli z jedzonkiem od nas :P nie do przejedzenia :P w knajpie pewnie też byśmy tyle zapłacili podobnie, ale co w domu to w domu :).. A co do ozdób jak będę w domu wyślę Tobie foty, jam ja ozdobilam salon :) dzieci jadły osobno i dorośli tez :)

9 lata 10 miesiąc temu #986976 przez aggi
natnowe koleżanki przyszły to jest z kim pisać :p czyli jak chcesz córkę n koniec to będzie trojeczka a może czworeczka? :D
Dobra mogłam nie pytać ile ten tort haha :p

9 lata 10 miesiąc temu #986977 przez natB
Nanananana B) B)

9 lata 10 miesiąc temu #986978 przez natB
aggi oj ja tyle mogę mieć :) chce mieć dużą rodzinę :) na tym mi zawsze w życiu zależało :) żeby było głośno i wesoło w domu <3.. A co do tortu samej masy marcepanowej poszło od gro i trochę to tez nam masę dobilo, no i wzięłam nowość wśród smaków czyli tort ciasteczkowo morelowy :P jak szaleć to szaleć :).. ja lubię jak jest z kim pogadać i nie tylko o staraniach ;)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #986979 przez aggi
nat no u nas z dzieci to tylko Maks i jego kuzynka co roczek teraz miała to mam zamiar im mały kącik do zabawy w salonie zrobić, a tak to dzieci brak bo 15,16 i18latków już raczej do dzieci się nie zalicza a to kuzynostwo Maksa. A w sumie osób będzie 19 z nami. Podeslij foto później:-) ja styl zygzaka z S ustalilam ;) a co do smaku to brzoskwinia mnie korci ale weselny mieliśmy brzoskwiniowy :p myślałam nad borowkami :D tylko nie wiem czy takie robią muszę dopytac :-)

9 lata 10 miesiąc temu #986983 przez Malinkowa
To może ja teraz opiszę swoją historię po bardzo długiej nieobecności na forum. Historia doda więcej nadziei starającym się. A więc z mężem staraliśmy się o potomka od sierpnia. Niestety ani testy owu nie pomagały, ani pozytywne nastawienie, ani nawet Bromek na zbicie bardzo wysokiej prolaktyny. W styczniu zdecydowaliśmy się odwiedzić specjalistę w klinice niepłodności. Mąż zrobił badanie nasienia. Na nasze oko laika były całkiem w normie. Jak się okazało pani doktor powiedziała że z takim nasieniem nie mamy szans na ciążę naturalną. Odradziła nam nawet inseminację, bo wybranie kilku dobrych wojowników i tak nic nie da. Zaleciła brać witaminy na poprawę nasienia. Miotaliśmy się z tą diagnozą do marca. Rozpoczęliśmy obserwację mojego cyklu, bo chcieliśmy spróbować inseminacji, którą chcieliśmy wykonać dopiero po majówce, bo zaplanowaliśmy sobie wyjazd do Rzymu. W kwietniu Pani potwierdziła nam zbliżającą się owulację, więc staraliśmy się na własną rękę naturalnie. Staranka były co 12h, a ja dosłownie stawałam na głowie, aby żołnierzykom było jak najłatwiej. Podczas wyjazdu zauważyłam objawy zbliżającej się @, więc wiedziałam że cykl stracony i czeka ta nieszczęsna inseminacja. Wróciliśmy z Rzymu i z ciekawości zrobiłam test bo @ spóźniała się. No i zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Radość mieliśmy ograniczoną, bo wiedzieliśmy że przy słabym nasieniu zarodek również może nie być wystarczająco silny. Obecnie jestem pod koniec 9 tygodnia ciąży, wszystko jest ok. Dzieciątko ma 2cm długości, a brzuszek rośnie. Także nie traćcie nadziei, bo upragnione szczęście pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie. Obiecuję, że zacznę częściej udzielać się na forum;)

9 lata 10 miesiąc temu #986988 przez natB
aggi U nas w cukierni taki robili z autami :)

malinkowa twoja historia bardzo na pewno jest podbudowujaca także nic tylko mieć dobre nastawienie :) powodzenia kochana i życzę spokojnych 8 miesięcy :)
Podziękowania: Malinkowa

9 lata 10 miesiąc temu #986989 przez miśka23
Malinkowa w takim razie ogromne gratulacje i na pewno nam wszystkim się uda tak jak i Tobie. A teraz życzę szczęśliwych miesięcy :kiss:

9 lata 10 miesiąc temu #986990 przez natB
aggi U nas w cukierni taki robili z autami :)

malinkowa twoja historia bardzo na pewno jest podbudowujaca także nic tylko mieć dobre nastawienie :) powodzenia kochana i życzę spokojnych 8 miesięcy :)
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #986992 przez aggi
malinkowa rzeczywiście byłaś kiedyś i zniknelas;) nie ładnie! Masz foto testu? Z takimi informacjami to się ze zdjęciem przychodzi żeby zarazić inne dziewczyny ciazowymi fluidami :p gratulacje ;) i zdrowka :-)

9 lata 10 miesiąc temu #986993 przez aggi
nat no ja wymyśliłam że kupimy zabawkowe autka i umiescimy na torcie a potem Maks będzie miał zabawki na pamiątkę :-) tylko najpierw muszę się zdecydować na wzór i wypytać w cukierni:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka