BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #713916 przez gosia28
Agi urlop to urlop, można popuszczać pasa ;)
też mnie kiedyś to zastanawiało jak oni badają te kupy :X

aggi ja na początek zrobiłabym sam mocz, u gina posiew z pochwy, cytologię. Ja robiłam też badania na GBS, chlamydia trachomatis, mycoplasma i ureaplasma to też badania z wymazów.

edit. mnie też nic nie piekło a z moczu wyszła infekcja i lek. ogólna wysłała mnie do gina

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #713918 przez aggi
aha czyli wszystkie opierają się na wymazie i z tego jednego wymazu wszystko mogą zrobić? czy jest to seria wymazów? kurcze coś tak czuję że wydam fortunę. Dobra to dzwonię zaraz do gina mojego ile mnie szarpnie taka wizyta z cytologią, usg i posiewem :O lepiej wolę być przygotowana

11 lata 9 miesiąc temu #713924 przez gosia28
zabij mnie, nie pamiętam czy to z jednej próbki było, ale przecież to nie istotne bo za jednym machem mogą pobrać kilka próbek.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 9 miesiąc temu #713930 przez Kaś_O
Ja mowilam o cytologi i posiew z cytologi. Mozesz zrobic mocz i posiew z tego i dopiero po wyniku isc.. Juz pozno bo u mnie jak sie odda do 11 to następnego dnia wszystko jest.. Ile kosztuje to nie wiem bo wszystko mam we pakietach ale moja gin bez rocznej cyto to nawet nie chce rozmawiac.. A ostatnio powiedziała ze skoro o ciaze sie staramy to co 6 miesięcy.. I o tych posiewach to wlasnie dlatego ze wydawało mi sie ze cos sie tam gniezdzi ale mocz i cytologia była ładna i powiedziała ze w takim razie posiewy zrobi zeby byc pewnym..

To co dziewczyny mowia o Twoim to tez prawda.. I spokojnie mozna go zbadać u lekarza tez.. Nie pamietam do jakiego lekarza musi sie zgłosić Twoj men..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu #713945 przez aggi
No nic to skontaktuję się z ginem jak to cenowo wszystko wyjdzie, żeby potem nie spalić buraka że nieprzygotowana jestem.. Ale skoro wizyta 70-100zł (zależy jaki ma humor) to ile maksymalnie te badania mogą kosztować?

11 lata 9 miesiąc temu #713949 przez Agnilla
no wg mnie jak Cie juz kosi za wizyte to łachy nie robi, że Ci skierowanie na badanie da no nie?
co 3 lata mowia, bo to wg programow. mnie sie tak zawsze trafialo, ze mi co rok robila cytologie, babki w pracy tez sie dziwily, ze jak co rok i cyto i usg. mam wtyki, lubia zagladac :P a, ze mam miesniaczka to mi usg robia co pol roku choc ostatnio bylam na usg kilka razy w poszukiwaniu pecherzykow, to i miesniaka tez badal.
co do golenia, to niestety, ale po to nas tak skonstruowano, zeby wlosy chronily nas przed bakteriami. i pod pachami i na dole. ja nie ukrywam, ze zima gole sie rzadziej, jakis grzmot pozostaje :D :D :P :P ale latem, jakos bardziej komfortowo sie czuje. w kazdym razie im wiecej sie golimy, tym bakerie maja tam lepszy dostep niestety
czemu plemniory nie sa takie zdolne, zeby wlezc gdzie trzeba :P

11 lata 9 miesiąc temu #713953 przez aggi
NO masz rację bakterie to pierwsze, ale żołnierzyki to ślepe i niekumate jakieś :P Masakra. A tak miło się zapowiadało :( A tu zapowiada się leczonko.. a myślałam że w tym cyklu poszaleję.. bo później z trzy będą stracone bo mój będzie w tej kwestii raczej napewno uziemiony :( Ja pieprze.. jak nie urok to sraczka ;(

11 lata 9 miesiąc temu #713956 przez gosia28
cytologia na nfz jest chyba refundowana raz do roku, Kaś masz pakiet to pewnie inna bajka, ale prywatnie nikt nie zabroni.

a faceta to chyba z takich spraw to urolog może leczyć albo androlog, ale tego drugiego na miejscu znaleźć to będzie cud. Wydaje mi się, że wystarczy dobry gin i smarowanie maścią faceta.
a poszczególne wymazy prywatnie między 30-50 zł każde.
mocz i posiew napewno taniej. A przecież możesz to laboratorium zadzwonić i zapytać u źródła

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 9 miesiąc temu #713960 przez aggi
w sumie jak prywatnie pobierze próbki to co, sama będę musiała zapylać do laboratorium z tyM czy jak? Nie wiecie? Bo cyto robiłam na nfz te 2l temu ale to było u innego gina. Ten jeszcze nie robił mi wymazów

11 lata 9 miesiąc temu #713972 przez Andradk
Hej dziewczyny
Trafiłam tu aby sie dowiedzieć cos na temat testów owulacyjnych
Jestem juz szczesliwa mama 2 dzieci :-) :laugh:
Ale rownież poronilam 3 bobaska w 11 tyg ciazy w marcu i od tego czasu staramy sie o dzidzie .
I nie wiem dlaczego ale kupiłam sobie z Allegro testy i nic nie pokazują tylko jedna kreska i taka jakaś słaba
Okres miałam 13 lipca i owulacja powinna mi sie pokazać na teście 23/24 bo owulacja powinna być wczoraj ja tobie testy zaraz po okresie i jeszcze nie było 2 kreseczek
Więc ma do was pytanie czy nie mama nie będę miała owulacja w tym miesiąc albo czy te testy z Allegro kłamią ?
Pozdrawiam i mam nadzieje E ktoś mi pomoże
Dziękuje a na imię mam Ola

11 lata 9 miesiąc temu #713979 przez aggi
Witaj Ola! No większość z nas tutaj kupuje testy na allegro z tego co wiem i są dobre. Może Tobie trafiły się wadliwe? Spróbuj kupić apteczne i zrobić w jednym dniu dwa.

11 lata 9 miesiąc temu #713980 przez moofka
Agnilla napisał:

czemu plemniory nie sa takie zdolne, zeby wlezc gdzie trzeba :P

oj Agi Agi.... bo to od chłopa a wiadomo że chłopem trza dobrze pokierować do celu :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714009 przez Asia K
Witaj Ola . Byc moze akurat teraz masz cykl bez owulki . Ja ym robila do dnia dostania @ i potem znów w nowym cyklu. Jakby znowu nie pokazały 2 kresek to poszlabym do gina.

p.s. dziewczyny ja mam sasiadke która bada kupy - jak chcecie to ja zapytam jak to sie dokladnie odbywa :p

p.s. co do cytologi to tutaj niezablyszcze i powtórze to co kolezanki - mi lekarz kaze sie meldowac u niego na badaniach kontrolnych i cytologii co 12 miesiecy :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #714019 przez aggi
No dziewczyny ja już umówiona do gina na 18tą na cyto i usg. 130zł. Na posiew z pochwy powiedział że muszę czekać do wtorku bo on pobierze próbkę a zanieść do laboratorium muszę sama. i powiedział że posiew też około 30zł ale nie wie dokładnie. Pytałam czy to jest już i na bakterie i na grzyby czy jak? Bo czytałam że osobne badanie robią w kierunku grzybów a osobne w kierunku bakterii. To powiedział że to jest jeden posiew. To ja już nie wiem no. W każdym bądź razie idę na 18tą, aż mi wstyd iść z tym moim swędzeniem :huh: no i 130zł nie moje + lekarstwa zapewne jakieś

11 lata 9 miesiąc temu #714025 przez moofka
Ola a skąd wiesz, że owu powinna być 23/24?

aggi a czego Ty się wstydzisz? ja tam latam jak mnie tylko zaswędzi, a wszystko dlatego że kiedyś zwlekałam 2 dni a później jak już poszłam do gina to powiedział "o matko ale ma pani pożar" :dry: a ja wtedy już ledwo żywa byłam tak mnie piekło/swędziało i jeszcze na pęcherz poszło, myślałam że się pochlastam....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka