BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #713831 przez aggi
moof no a dwa lata temu robiłam i mi powiedział gin że wszystko w porządku i następny raz za trzy lata zaprasza :huh: ale to był inny gin niz ten do którego prywatnie chodzę. aaaa ja sama już nie wiem, chcę się pozbyc tego cholerstwa a wiadomo że jak się współżyje bez zabezpieczenia to łatwo o przetarcie i dostanie się bakterii, które nawet same mogą się namnożyć. Tylko muszę przymusić gina żeby badania mi porobił choćbym nawet kupę kasy miała zostawić to byle by to warte swojej ceny było ;/ a cytologia ile? z 30zł?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #713838 przez aggi
Agni a to mój uważa że jak go nie boli to nic mu nie jest i za cholerę nie mogę go zmusić do pójscia do lekarza ;/ miał kiedyś smarować clotrimazolem to udawał że smaruje. Jedynie orungal kiedyś obydwoje dostaliśmy i go przypilnowałam żeby połknął.

11 lata 10 miesiąc temu #713839 przez Porto1987
tak mam spokój. Później poszłam na kontrol i zrobił mi cytologię. Wyszła nadżerka, ale od kilku lat się nie zmienia, więc będzie do usunięcia jak skończę rodzić dzieci. A ten Flumycon to braliśmy w dawce dla nawracających infekcji.

11 lata 10 miesiąc temu #713843 przez moofka
aggi zrób cyto teraz, nie słuchaj że za 3 lata. co roku trza i już. nie wiem ile kosztuje bo ja mam za darmo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #713845 przez aggi
Jutro taki miły wieczór miał być a tu dupa ale jestem nieszczęśliwa :( no to w takim razie pójdę i poproszę o posiew, cytologię, usg i coś dla męża... wywalę fortunę chyba :dry: ale byle by pomogło...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #713866 przez gosia28
cytologia prywatnie to zależy od gina, ale wydaje mi się że z 50 zeta też może kosztować :S

a maść to zazwyczaj ta sama jest dla obojga.

aggi a skoro robisz badania i tak prywatnie to nie lepiej najpierw zrobić mocz i posiew i z tymi wynikami iść do gina? Będziesz mieć 1 wizytę zaoszczędzoną

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu #713877 przez aggi
a powiedz mi jak to załatwić? bo posiew to chyba i tak gin musi zrobić??

11 lata 10 miesiąc temu #713881 przez gosia28
siusiasz do pojemnika, zanosisz siury do laboratorium, a potem laborant robi badanie moczu ogólne i posiew ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu #713882 przez aggi
aaa bo ty mówisz o posiewie z moczu;) a ja miałam na myśli posiew z pochwy

11 lata 10 miesiąc temu #713885 przez aggi
a to mocz ma znaczenie w kwestii infekcji pochwy? bo przy siuraniu mnie nie boli ani nic

11 lata 10 miesiąc temu #713888 przez aggi
gosia widzę że się znasz to powiedz mi jeszcze jakie badania mogę zrobić na własną rękę (pójdę najwyżej po skierowanie do rodzinnego lekarza) i z czym udać się do gina? to w takim razie jestem w stanie odłożyć te wizyte u gina na przyszły tydzień i załatwić najpierw podstawowe badania. Mówisz mocz ogólne i posiew z moczu? To skierowanie powinnam dostać od rodzinnej lekarki i nie zapłacę nic.

11 lata 10 miesiąc temu #713891 przez Agnilla
co jak co, ale nie chciałabym pracować w laboratorium i badać np kupy :P
ja nawet swojego przycisnęłam kiedys, bo sie mył żelem pod prysznic. więc mu kupiłam żel do higieny intymnej specjalnie dla niego, żeby miał swój :P a teraz oboje uzywamy lactacyd i chyba jest ok. wiecie, ze znowu spałam :P
lece do kuchni, bo zaprosilam rodzicow na obiad, bo mama duzo pracuje odkad wrocila :(w kazdym razie mialam gorsza chwile...i dwie czekoladki nie moje :P tzn mama z niemiec przywiozla takie, ze w srodku jest 5 batonikow. wczoraj pochlonelam 3 a dzis 2 :P
a ciul, na urlopie sie nie dietuje :P

11 lata 10 miesiąc temu #713900 przez aggi
Agni jak Ty coś walniesz to klękajcie narody hahaha :D Ale racja, to śmierdząca sprawa hahaha :laugh: i jeszcze jak potem dowiadujesz się z własnych badań że ktoś ma jakieś choroby straszne. Jacie jaka to musi być stresująca praca.

11 lata 10 miesiąc temu #713905 przez Kaś_O
Aggi cytologie sie robi raz na rok a nawet co 6 miesięcy, i z cytologi sie robi wymaz na bakterie i wirusy i takie cos Ci proponuje zrobic.. Nie podam Ci cen bo mam to w pakiecie i tylko za wirusy musiałam dopłacić 35zl ale to prywatnie i w Warszawie. I tak jak Ci ktos radził mocz.. A innych badań nie ma.. Nie wiem jak sie stwierdza grzybice czy tez z cytologi i wymazu.. Ale jesli np dopadła Ci grzybica to niestety nie da sie jej pozbyć na zawsze a przynajmniej Twoj organizm moze byc z tych co bedzie czesto popadać w infekcje.. Moze to głupie pytanie ale jak sie tam golisz na gładko moga Cie podrazniac odrastajace włoski albo podraznienie po maszynce.. Teraz jest ciepłej to łatwiej o to.. I tyle..

Czytam sobie was dalej :p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #713911 przez aggi
Kaś no zaszokowałyście mnie, po tej cytologii co mi wtedy zrobił inny gin i jeszcze powiedział że wszystko OK i zaprasza za 3 lata na cyto :ohmy: jestem w szoku. No to w poniedziałek pójdę na mocz w takim razie. A nie wiesz czy trzeba dopłacać za jakieś wykresy jakimi lekami leczyć? Jakieś antybiogramy czy coś słyszałam że jest.

Jacie to nie wiem czy iść dzisiaj do tego gina czy dopiero we wtorek jak zrobię ten mocz :huh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka