BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

11 lata 11 miesiąc temu #919832 przez agniesia1152
jeszcze nic straconego! Ja właśnie chyba dostałam więc test się nie mylił...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #919862 przez JoanaG
Btw. Nie przywitalam sie, przeoraszam :)

Czesc Aga :)
Fajnie,ze i Ty zdecydowalas sie dolaczyc do naszej "grupy wsparcia" :)
Napisz nam koniecznie skad jestes i ile masz wiosenek na karku :)

Czuje sie dzis okropnie, brzuch boli mnie jak na @, cyce jak donice, tez bola, wczoraj bo tym jednorazowym incydencie z podtarciem na rozowo byl spokoj, dzis rano znow bylo na rozowo, ale wkladka czysta..... nic z tego nie rozumiem,bo nie wytrzymalam oczywiscie i test zrobilam :D ale negatywny :/
Poki co caly czAs leze, myslicie ze moge wziac nospe forte, jak nie mam w domu zwyklej??

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #919877 przez agniesia1152
JoannaG mam 21 lat może powiecie że jestem jeszcze młoda ale ja czuję się gotowa :) A jestem z dolnego śląska okolice Jeleniej Góry :P Ja wczoraj dostałam @ i czuję się okropnie fajnie było jak się brało anty bo tylko lekko się czuło że się ma a teraz to masakra... apap extra wzięłam bo chyba bym nie wytrzymała

11 lata 11 miesiąc temu #919883 przez JoanaG
Aga, glowa do gory :) nie od razu Krakow zbudowano :) lykasz juz kwas foliowy? To podstawa na start :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #919885 przez Sophie25
Agniesia młoda jestes ale co jesli wszystko podpowiada ze chcesz dzidziusia ja tez wtedy chciałam tylko zeszło 2 lata zanim zaszłam w pierwsza ciaze :) z instynktem macierzynskim nie wygrasz wiec 3mam kciuki za Cb mocno :* holerna @ musiała przyjsc fffff ....

Emilcia moze słaba ale owu była przytulance były ? :D
Oby zaowocowały fasolką :D

Karolincia jak smaki zachcianki sa ? :D
Pamietam jak mi mezu o 21 jechał po winogrona haha

yoana a TY byłas w ciazy juz tak ? BO nie zrozumiałam ? :*

11 lata 11 miesiąc temu #919887 przez kasia085
Witaj Aga! nie jestes za mloda jesli czujesz sie gotowa. jedna z nas tez jest taka mloda. teraz panuje takie glupie przekonanie ze jak ma sie 20 - 21 lat to jest sie za mlodym. nasze mamy zyly w czasach ze jesli miala 22 lata i nie miala meza i dziecka to juz traktowana byla jako stara panna.
Joanna dziwna sprawa z tym rozem. a moze to dopiero implementacja zarodka nastepuje. mysle ze mozesz wziasc forte. czytalam ze dziewczyny w ciazy tez ja czasem braly.
a z tej naszej podrozy to chyba lipa wyjdzie. musielbysmy wziasc malego ze soba bo nie bawilabym sie dobrze gdybym go samego zostawila. myslalam wziasc z nam babcie bo by zostala z nim wieczorkiem jak my bysmy poszli sie troche zaawic ale niestety moja mama pracuje w sobote, a tesciowa glupio mi prosic bo oni to raczej tacy nie romantyczni. chcialabym spedzic czas z moim M. bo troche oddalismy sie od siebie. no ale cuz poradzic.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #919888 przez Karolincia
Witaj Agniesiu !! :) Miło, że dołączyłaś do Nas, tu się nudzić nie będziesz. Wszystkie Kobitki są super !!! :) Mi się udało i zafasolkowałam, pomimo wielu przeszkód :)
Nie jesteś za młoda , ja w Twoim wieku też chciałam dzidzię już :)To jest dobry wiek na dziecko :) Jesli z partnerem się czujecie gotowi to do dzieła :)
Sophie - buuu...wredna @!!!Pfff....wrrrr....pfffff....wrrrr ... :P :) hihi :) Lepiej się troche czuje po tym duphastonie tak mnie nie boli podbrzusze i nawet jak kicham to mnie kuło -macica sie rozciąga,a teraz mniej ;)
Są zachcianki są!! Wczoraj kiść winogron zjadłam ciemnych, Misio dokupił na czuja jeszcze jedną, bo wiedział że pewnie zjem :D hehehe :) Ogólnie na słodkie mam chęc :)
Asiu może za wcześnie na test jeszcze jest nadzieja :) Może być no spa forte ;)

Zastanawia mnie , czemu na tych kremach przeciw rozstępom pisze, aby z nich korzystać od 4 miesiąca ciąży, wczesniej nie można??

Kasieńko kurcze a ja już się tak cieszyłam, że wyjedziecie :( To może nie wyjeżdżajcie , tylko oddaj małego na jeden wieczór teściowej lub mamie :) Byście poszli na kolację, miło spędzili noc i w południe na drugi dzień odebrali Jasiulka ;)

11 lata 11 miesiąc temu #919891 przez emilia1410
No przytulalismybsir;)) mam nadzieje ze cos zaowocuje;))
Jak chcesz dziecko aga to wiek nie ma znaczenia;))

11 lata 11 miesiąc temu #919894 przez Karolincia
Emilciu też mam taką nadzieję :* Jestem z Tobą myślami :)

11 lata 11 miesiąc temu #919902 przez JoanaG
Spohie tak bylam, ale stracilam ja w 9tc :(
Skoro mowicie ze moge forte wziac to zapodam sobie bo az mnie w pol zgina :/ martwi mnie ze krzyz mnie tez boli jak na @ :/

Emi mi moja gina powiedziala ze owu moze byc i 18-21 dc, to nie ma reguly. Moze zainwestujcie w ten INOFOLIC on pomaga bardzo w dojrzewaniu pecherzyka i owu...?

Aniołek 9tc 27.09.2013

11 lata 11 miesiąc temu #919911 przez Karolincia
Joasiu bardzo mi przykro,że poronilas :( Mam nadzieje,ze mi sie to nie przytrafi :(

11 lata 11 miesiąc temu #919919 przez emilia1410
No ja kwas foliowy biore i bralam duphaston. No zobaczymy co dalej bedzie, poczekam do okresu jak dostane to do lekarza pojde na badania. Pol roku juz po ostawieniu tabletek i nic;( ja spadam do pracy postaram sie nie przemeczac

11 lata 11 miesiąc temu #919943 przez Sophie25
yoana bardzo mi przykro :( :( :( :( :(

Teraz mocnoooo mocnooo zaciskam a Cb !!! :*

11 lata 11 miesiąc temu #919952 przez agniesia1152
Bardzo mi miło że też tak uważacie:) Sophie dokładnie z tym instynktem się nie wygra !! zawsze lubiłam dzieci a teraz jak widzę że jakaś znajoma jest w ciąży albo już urodziła to cieszę się jakbym to ja miała urodzić :D Oczywiście obawy są czy sobie poradzę jak to będzie itp. ale myślę że damy radę :)
JoanaG kwas foliowy biorę bo jak byłam u gin. to mnie uświadomił że muszę brać :)
Kasia085 Masz rację tak było kobiety w wieku takim jak ja rodziły dzieci i nikt jakoś nie miał problemu :) Moja mama np w moim wieku miała już 2 dzieci :)
Karola Serdeczne gratulacje oby wszystko było w porządku do samego rozwiązania !! :* Czuję się gotowa mąż też jest gotów :)
Emilia trzymam kciuki :) Nie ma co trzeba działać żeby w Polsce niż zmniejszyć :D
Dodam jeszcze że obydwoje pracujemy i mamy mieszkanie więc raczej przeszkód nie widzę żeby postarać się o dzidzię :)

11 lata 11 miesiąc temu #919974 przez Karolincia
Agniesiu - to bierz kwas foliowy najlepiej FOLIK :)
Zrób sobie podstawowe badania mocz, morfologia podstawowa, tsh,glukoza bo to w ciazy bedziesz musiala robic ;)
Super, czyli jestescie gotowi na bycie rodzicami :)
A ile sie staracie?
Dziekuje slicznie :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka