- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dobrze ze to wszystko jest normale te bole kłucia ..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
masz jakies bóle? ja czasem nie wiem czy twardnieje bo stoje i jest napiety czy jest twardy bo mam skorcze jak ty to poznajesz??
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Domi lekaż nie wie skąd plamienia.w poprzedniej też nie wiedzieli,ani moj,ani Ci w szpitalu.mowili,ze to moze przez usadowienie lozyska było bzeżnie przodujące.nikt żadnego odklejania nie widział na usg.tego nie widać jak odkleja się na nieduża odległość od ściany.niestety to jest bardzo trudne do zdiagnozowania.widać to już jak jest baaaardzo źle.teraz łożysko mam normalnie,dość wysoko na tylnej ścianie.modle się zeby znowu nie zaczęło się odklejać.a co do tych skuczczy jak je rozpoznaje,to powiem Ci tak:nie rozpoznaje ich na sto procent tylko na podstawie doświadczeń je określam.z Remikiem trafiałam do szpitala w 30 tyg bo bolał mnie brzuch jak podczas okresu i ciagnelo w pachwinach.przeczekałam z tym cała noc i pół dnia,ból nie ustępował na długo,bylo tak że bolało pól godziny i godzine nie i tak cały czas.pojechałam,wyszly skurcze i dostałam fenoterol w kroplówce.a jak zaczął mi się poród. 38 tyg to pojechałam na porodówkę z rozwarciem7cm bo nie byłam pewna czy to przypadkiem nie te przepowiadajace skurcze,albo jakies rozciaganie macicy.mnie nie bolały te skurcze jak skurcze,miałam poprostu ból podbrzusza jak przy intensywnej miesiączce i tyle. Jpw drugiej ciąży od 10 rano bolał mnie mocniej brzuch,o 14 poprosiłam położną o coś mocnego przeciwbolowego bo nospa nie dawała rady a o 16 rodziłam Kajtka.lezalam już wtedy na sali przedporodowej od tygodnia i miałam intensywną opiekę,stan zagrożenia życia,krew przetaczaną,więc byłam ciężkim przpadkiem.
Dziewczyny powiem Wam tak,nie ma co sie doszukiwać u siebie bóli,bo zaczniecie schizować.odklejanie łożyska zdarza sie baaardzo żadko Raz na 1000ciąż i zazwyczaj to już podczas porodu,a nie tak jak u mnie.Nie martwcie się na zapas,tylko jak Was coś niepokoi to na szpital jechač dla świętego spokoju. Nie chce As straszyć,bo ciąża to piękny okres,cudowne chwiele i trzeba patrzeć pozytywnie.

- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Właśnie się dowiedziałam, że warsztaty teraz są organizowane Mamo to ja, ale niestety u mnie w mieście przegapiłam, bo były wczoraj

- Adka94
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitka pisałaś wagę swojego maleństwa i myślę,że jest ok.u nas w 20 tyg 320gram.Remik tez wielki sie nie urodził2900 i 56 długi,taki śledzik chudy:-)
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Monia a jak u Ciebie?
My korzystamy z dobrej pogody w Szwecji i dużo spacerujemy. Mąż dzisiaj zrobił mi zdjęcie to zaraz wstawie jak się uda.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Trochę za dużo to zdjęcie zmniejszyłam, ale coś chyba widać

- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Kociaczek ja też ruchy głównie z prawej strony czuję - akurat ma tak nóżki

Remiśleoś bądź dobrej myśli! Musi być dobrze! Remik był rzeczywiście chudziutki! Ja miałam tylko 2 cm więcej a ważyłam 3700

- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Córcia miała na ostatnim USG po lewej stronie główkę i prawej nóżki to pewnie dlatego tak mocno czuję.Buntuje się bardzo jak sobie usiądę tak lekko przygięta:-)
Monia, co u Ciebie?