BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #741082 przez DoMI*
hej a mi lekarz powiedzial ze krzywa cukrzycowa bedziemy robic w 25 tc..a nie teraz
dobrze ze to wszystko jest normale te bole kłucia ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #741110 przez anitkade
Ja idę za niecałe 3 tygodnie w sobotę, to będzie 24 tydzień skończony. Tak mi wychodzi, żeby przed następną wizytą mieć wyniki.

11 lata 7 miesiąc temu #741229 przez mokka
ja w przyszłym tygodniu idę i to będzie 25tc, a wizytę mam 23 września więc też mi pasuje :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #741231 przez remiśleoś
Lekarz powiedział,że szyjka się nie skróciła na szczęście.ale te twardnienia go martwią i jak nie będzie poprawy do czwartku to mam na patologie pojechać.w dodatku zaczęłam lekko plamić.zawsze coś.mam kilka pla,ek na wkładce od południa,jak nie minie do jutra,to jutro do szpitala.

11 lata 7 miesiąc temu #741254 przez DoMI*
remisleos kurcze nie fajnie sie dzieje.a powiedział dlaczego plamisz?
masz jakies bóle? ja czasem nie wiem czy twardnieje bo stoje i jest napiety czy jest twardy bo mam skorcze jak ty to poznajesz??

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #741628 przez anitkade
Remiśleoś - i co? Przeszły twardnienia, czy dalej Cię męczą?

11 lata 7 miesiąc temu #741689 przez remiśleoś
Anitkade twardnienia jakby ustąpiły,jest miękki.trochę tylko boli.
Domi lekaż nie wie skąd plamienia.w poprzedniej też nie wiedzieli,ani moj,ani Ci w szpitalu.mowili,ze to moze przez usadowienie lozyska było bzeżnie przodujące.nikt żadnego odklejania nie widział na usg.tego nie widać jak odkleja się na nieduża odległość od ściany.niestety to jest bardzo trudne do zdiagnozowania.widać to już jak jest baaaardzo źle.teraz łożysko mam normalnie,dość wysoko na tylnej ścianie.modle się zeby znowu nie zaczęło się odklejać.a co do tych skuczczy jak je rozpoznaje,to powiem Ci tak:nie rozpoznaje ich na sto procent tylko na podstawie doświadczeń je określam.z Remikiem trafiałam do szpitala w 30 tyg bo bolał mnie brzuch jak podczas okresu i ciagnelo w pachwinach.przeczekałam z tym cała noc i pół dnia,ból nie ustępował na długo,bylo tak że bolało pól godziny i godzine nie i tak cały czas.pojechałam,wyszly skurcze i dostałam fenoterol w kroplówce.a jak zaczął mi się poród. 38 tyg to pojechałam na porodówkę z rozwarciem7cm bo nie byłam pewna czy to przypadkiem nie te przepowiadajace skurcze,albo jakies rozciaganie macicy.mnie nie bolały te skurcze jak skurcze,miałam poprostu ból podbrzusza jak przy intensywnej miesiączce i tyle. Jpw drugiej ciąży od 10 rano bolał mnie mocniej brzuch,o 14 poprosiłam położną o coś mocnego przeciwbolowego bo nospa nie dawała rady a o 16 rodziłam Kajtka.lezalam już wtedy na sali przedporodowej od tygodnia i miałam intensywną opiekę,stan zagrożenia życia,krew przetaczaną,więc byłam ciężkim przpadkiem.
Dziewczyny powiem Wam tak,nie ma co sie doszukiwać u siebie bóli,bo zaczniecie schizować.odklejanie łożyska zdarza sie baaardzo żadko Raz na 1000ciąż i zazwyczaj to już podczas porodu,a nie tak jak u mnie.Nie martwcie się na zapas,tylko jak Was coś niepokoi to na szpital jechač dla świętego spokoju. Nie chce As straszyć,bo ciąża to piękny okres,cudowne chwiele i trzeba patrzeć pozytywnie.:-)

11 lata 7 miesiąc temu #741828 przez Mag
remiśoleś to dobrze , że ustąpiło to twardnienie brzucha i ze łożysko się nie odklaja. Faktycznie ty już teraz na pewno bardziej przewrażliwiona jesteś po tym co przeszłaś.

Właśnie się dowiedziałam, że warsztaty teraz są organizowane Mamo to ja, ale niestety u mnie w mieście przegapiłam, bo były wczoraj :( A szkoda bo chętnie bym się przeszła. Jak ma któraś ochotę to sobie wejdźcie na stronkę się zapisać, bo to po całym kraju jest organizowane.

11 lata 7 miesiąc temu #741867 przez Adka94
Ja dziś po wizycie u ginekologa i mały jest trochę za nisko jak na ten tydzień :( Niby mam się nie martwić ale się nie da.

11 lata 7 miesiąc temu #742000 przez anitkade
Adka, staraj się nie przejmować, skoro lekarza to nei zmartwiło, to pewnie jest ok :) Mnie jeden lekarz na usg powiedział, że dziecko za małe, a moja lekarka prowadząca powiedziała, że ok. Więc na wszelki wypadek się nie stresuję, szczególnie, że stresów mam poza ciążą aż za dość obecnie, a trzeba ograniczać.

11 lata 7 miesiąc temu #742109 przez remiśleoś
Ja jutro ide na usg 3d i echo serca Leosia.Ginek mnie skierował,bo znalazł bright spot w lewej komorze serca.Kazał się nie denerwować,bo jeśli reszta badania wyjdzie dobrze,to dziecko zdrowe.Nie martwie się tym na zapas,jutro się okaże.występuje to u 2-5% zdrowych dzieci w życiu płodowym.
Anitka pisałaś wagę swojego maleństwa i myślę,że jest ok.u nas w 20 tyg 320gram.Remik tez wielki sie nie urodził2900 i 56 długi,taki śledzik chudy:-)

11 lata 7 miesiąc temu #742121 przez kociaczek1610
hej dziewczyny :) ja wczoraj po wizycie :) jest wszystko wporzadku :) maly ma prawie 500gram :) kopie mnie po prawej str tak smiesznie sie ulozyl ;) jak sobie siedze to mi sie pcha ze mam krzywy brzuch :) pozdrawiam :) buziaczki

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #742180 przez emilka1103
hej dziewczyny :) jak tam się czujecie? U mnie nawet ostatnio nawet dobrze. Hania daje o sobie coraz bardziej znać, kopniaczki już są coraz mocniejsze :) Wczoraj mój mąż pierwszy raz poczuł i miał radochy co nie miara.

Monia a jak u Ciebie?

My korzystamy z dobrej pogody w Szwecji i dużo spacerujemy. Mąż dzisiaj zrobił mi zdjęcie to zaraz wstawie jak się uda.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Trochę za dużo to zdjęcie zmniejszyłam, ale coś chyba widać :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #742226 przez gaguka
Emilka śliczny brzuszek! U mnie M dopiero dziś poczuł pierwszy raz kopniaka :)
Kociaczek ja też ruchy głównie z prawej strony czuję - akurat ma tak nóżki :D
Remiśleoś bądź dobrej myśli! Musi być dobrze! Remik był rzeczywiście chudziutki! Ja miałam tylko 2 cm więcej a ważyłam 3700 :)

11 lata 7 miesiąc temu #742242 przez ulcia78blondi
Mnie też dzidziuś po prawej stronie kopie.
Córcia miała na ostatnim USG po lewej stronie główkę i prawej nóżki to pewnie dlatego tak mocno czuję.Buntuje się bardzo jak sobie usiądę tak lekko przygięta:-)

Monia, co u Ciebie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka