BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #740468 przez anitkade
Monia to jedź jak najwcześniej, żeby być w miarę niedaleko w kolejce, bo tam są ogromne. Chyba od 7.00 albo 7.30 jest rejestracja. I weź sobie coś do picia i jedzenia i czytania :) Ja tam na ginekologii, na parterze w rejestracji czekałam przynajmniej 3 godziny i lekarz mnie przyjął, zbadał i umówił na zabieg za 3 miesiące i jak szłam na zabieg to znowu czekałam dobre 3 godziny albo i dłuzej. No ale skoro tu kierują wszystkie ciężkie przypadki z całego województwa to trudno się dziwić. Teraz we wrześniu być może nie będzie studentów, ale normalnie masz kilku na badaniu, chociaż możesz odmówić chyba. I uzbrój się w cierpliwość i spokój, bo niektórzy są gburami tam, chociaż ja akurat trafiłam na przyzwoitego lekarza.
Fajnie, że ładnie widziałaś dzidzię i cieszę się, że troszkę jesteś spokojniejsza.
Domi ja czuję ból taki jakby od góry żołądka albo od dołu żeber, tak na granicy. Wczoraj i dzisiaj było lepiej, jak dużo chodziłam lub leżałam. Jak dużo siedzę albo zjem duży posiłek to jest gorzej. Byłam u internisty z tym, opukała mnie i wygląda w miarę ok, ale przy następnych badaniach krwi zleciłam mi dodatkowo markery wątrobowe i jakieś jeszcze związki, które mogą świadczyć o stanie zapalnym. I powiedziała, że przy takim bólu mogę brać nospę i jeszcze mi zapisała lek na żołądek, który mam brać, gdyby po posiłku ból się nasilał. Właśnie się wybieram do apteki :) I powiedziałam, że magnezu mogę spokojnie brać 4 tabletki dziennie, jeśli mam skurcze, tylko znowu to obciąży żołądek. Także muszę sobie jakoś wypośrodkować :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #740476 przez Asia18
Moja lekarka zawsze mówi mi ile waży i ile mniej więcej mierzy :) ... Ale moja mała w 22 tygodniu ważyła 420g chyba trochę mało ?? ...
Dziewczyny a czy we też macie taka straszną zgage? Normalnie ja To się budze w nocy przez nią bo tak pali mnie :(

<3b :*

11 lata 7 miesiąc temu #740480 przez mokka
Asia, moim zdaniem w normie ;) moja jest dosyć duża bo 22tc-580gram to nawet lekarz powiedział że spora, ale na każdym usg wychodzi że jest starsza tzn jak bylam w 22tc to ze wszystkich pomiarów wychodził 23tc więc po prostu pewnie dlatego jest spora :)

Ja zgagi nie mam, ale podobno jak się ma to lepiej spać z głową dosyć wysoko. U mnie za to wieczny głód. Zjadam kolację, a budzę się o 6-7 rano bo mnie ssie w żołądku już. Ach, wygrzebałam w szafce kamień do pieczenia pizzy i będę dzisiaj robić taką domową :)

Domi zgłoś to kłucie na następnej wizycie. Może mały Ci jakiś nerw uciska, albo macica jak się powiększa to ciśnie inne narządy i tak to właśnie czujesz? Mnie tak jakoś w okolicach 12 tc kuło też w okolicach serca, ale samo przeszło po paru dniach i w sumie do tej pory nie wiem co to było, może Tobie też przejdzie.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #740560 przez gaguka
Asia moja dzidzia w 21tc ważyła 400gram i lekarz mówił, że ok :)

Ja mam już coraz większy brzuch i ruchy czuję zdecydowanie mocniejsze od jakiś kilku dni :) Zgaga męczy mnie strasznie, głównie wieczorami, ale zauważyłam że głównie jak zjem coś słodkiego. Niestety mleko mi na nią nie pomaga... a jaki Wy macie sposoby na zgagę?

11 lata 7 miesiąc temu #740652 przez anitkade
Ja mam zgagę tylko wtedy, kiedy po sporym obiedzie od razu się kładę. Ponoć jak jest zgaga to będzie dziecko miało czuprynkę po urodzeniu :) To moje będzie łyse jak kolano, bo jak pilnuję małych porcji to nie mam w ogóle zgagi.

11 lata 7 miesiąc temu #740694 przez Asia18
Gaguka no właśnie tez na wieczór mam największa :( ... I nic nie pomaga obojętnie co zjem jest dalej ona... Mój brzusio tez juz rośnie z dnia na dzień. :) a mała figluje i czuć ja juz coraz mocniej :) podobno imbir pomaga na zgage np herbata z imbirem

<3b :*

11 lata 7 miesiąc temu #740832 przez Dagnes
Ja zgagi nie mam, ale za to plecy mi dokuczają. Niestety ale takie są uroki ciąży.

Wiktoria

11 lata 7 miesiąc temu #740874 przez gosiacek
Hej dziewczyny :)
Ja też nie mam zgagi, ale za to nie mogę zupełnie się wyspać. Każda pozycja jest niewygodna. Wiercę się pół nocy a rano i tak mnie wszystko boli :(
Jutro mam USG i może w końcu uda mi się poznać płeć maleństwa :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Już nie mogę się doczekać, bo nie widziałam maleństwa już taaaak długo.

I jeszcze wielka prośba do Was. Zbieramy kasę na operację serduszka synka mojej koleżanki. Do końca tego tygodnia muszą wpłacić pieniądze do kliniki a jeszcze sporo brakuje. Gdybyście mogły się dorzucić, albo udostępniać byłabym bardzo wdzięczna.
www.siepomaga.pl/f/corinfantis/c/954

Miłego dnia! :)

11 lata 7 miesiąc temu #740917 przez remiśleoś
Witam w poniedziałek.u nas w sobotę były urodzinki Remika,był przeszczęśliwy.uwielbia gości,a z prezentami tym bardziej :-) uśmiałam się tylko jak w południe,jak jeszcze nikogo u nas nie było Remik mowi
"mama, Remiś nie ma dziś urodzin,nie ma tortu i prezentów.:-) "daliśmy mu z mężem prezent i postawiliśmy słodycze,ktorych nie ja na codzień:-) i czekaliśmy na bości.dzieci sa niesamowite!
A co do zgagi, to ja tez mam ogromną i trochę mi migdały pomagają.ja nie wierze w te przesądy,że jak ma sie zgage to dziecku włosy rosną:-) ale powiem Wam,że z Remikiem tez miałam ogromną,a przy cesarce jego włosy wywołały kupe śmiechu na salibo miał gęsta dlugą czuprynę.wyglądał zabawnie,włosy miały ponad 2cm długości! Urodził się 56cm,a pielęiarki do mnie,że z włosami to ma z 58:-)
Ogólnie mam dziś dobry humor,ale przejdę sie dziś do gina,bo wczoraj to dosłownie umierałam z bólu brzucha.byl prawie cały czas twardy i ogólnie źle się sgrasznie czułam.wzięłam 3 nospy przez cały dzień,ale rewelacji nie było.mam nadzieję,ze lekarz mi powie,że nic złego się nie zadziało.

11 lata 7 miesiąc temu #740918 przez remiśleoś
Witam w poniedziałek.u nas w sobotę były urodzinki Remika,był przeszczęśliwy.uwielbia gości,a z prezentami tym bardziej :-) uśmiałam się tylko jak w południe,jak jeszcze nikogo u nas nie było Remik mowi
"mama, Remiś nie ma dziś urodzin,nie ma tortu i prezentów.:-) "daliśmy mu z mężem prezent i postawiliśmy słodycze,ktorych nie ja na codzień:-) i czekaliśmy na bości.dzieci sa niesamowite!
A co do zgagi, to ja tez mam ogromną i trochę mi migdały pomagają.ja nie wierze w te przesądy,że jak ma sie zgage to dziecku włosy rosną:-) ale powiem Wam,że z Remikiem tez miałam ogromną,a przy cesarce jego włosy wywołały kupe śmiechu na salibo miał gęsta dlugą czuprynę.wyglądał zabawnie,włosy miały ponad 2cm długości! Urodził się 56cm,a pielęiarki do mnie,że z włosami to ma z 58:-)
Ogólnie mam dziś dobry humor,ale przejdę sie dziś do gina,bo wczoraj to dosłownie umierałam z bólu brzucha.byl prawie cały czas twardy i ogólnie źle się sgrasznie czułam.wzięłam 3 nospy przez cały dzień,ale rewelacji nie było.mam nadzieję,ze lekarz mi powie,że nic złego się nie zadziało.

11 lata 7 miesiąc temu #740969 przez anitkade
Remiśleoś, fajowo, ze się udało wszystko. I co w końcu z tortem? Jaki kupiliście? Ale dobrze dziewczyny mówiły, że nerwy były niepotrzebne. Daj znać, co Ci lekarz o tym brzuchu powie. Szkoda, ze nigdy nie może być tak po prostu super. Tylko jak coś wyjdzie fajnie, to zaraz coś innego jest nie tak :(
A w przesądy co do zgagi też nie wierzę, ale koleżanka miała zgagę i ma taką kudłata córkę, że nieraz dwulatki nie mają takich włosków, jak ona w drugim miesiącu :)

11 lata 7 miesiąc temu #740978 przez DoMI*
czesc wam
mi bol zoładka przeszedł tak samo kłucie serca.
ale za to kłuje mnie w podbrzuszzu troche no i w pochwie i wargi :D :) ach nie moze byc za kolorowo.
mam wrazenie ze brzuszek mi przestał rosnac.....
mama mowi ze to przezto ze to pierwsza ciazo dlatego tak mam.
co u ciebie Anitko?
remisleos fajnie ze wszystko sie udało.. :) i jestes szczesliwa
gosia to i tak długo wytrzymałas do tej pory ja bym była tak ciekawa co w brzuszku pływa :D

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #741015 przez anitkade
Powiem Wam, że byłam w piatek na wizycie u lekarza z bólami w górze brzucha i od soboty rano jak reką odjął - nic nie boli, nic nie czuję niemiłego w brzuchu. Niesamowite :P

11 lata 7 miesiąc temu #741017 przez mokka
Domi mnie tez tak czasem kłuje w pochwie i podbrzuszu, ale pytałam lekarza i jest to zupełnie normalne bo się tam wszystko rozszerza.
U mnie też brzuch wystrzelił nagle i teraz prawie nie rośnie. Widze jednak, że pępek niedługo zrobi mi się zupełnie wypukly bo mu już naprawdę niewiele brakuje i jak na razie trochę wystaje, ale jeszcze nie tak jak u niektórych dziewczyn w ciąży że widać przez ubranie nawet :)

Remiśleoś no własnie, a co z tortem? najważniejsze że Remik był zadowolony :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #741064 przez remiśleoś
Dziewczynki tort kupiliśmy normalny w najlepszej cukierni w mieście,takiej sprawdzonej przez naszą rodzinę.I dobrze wyszlo.Włożyliśmy świeczkę i te sztuczne ognie czy cos takiego na tort,co później gaśnie,pewnie wiecie o co mi chodzi. Tort był bezowy, trochę tofii i z owocami,rewelacyjny!Remik był tak zafascynowany nowymi samochodami,tablicą do pisania i takim warsztatem dla samochodów z kluczami,śubokrętami itd,że zdmuchnął szybko świeczkę i pobiegł się bawić.Rewelacyjny był ten dzień. Tak lubię jak Remik i mąż mają przyklejone uśmiechy do twarzy.
A do lekarza tak przed 14 jade,bo dzis od 14 zaczyna.Zobaczymy o której wejdę,bo nawet się z nim nie umawiałam,ale napewno mnie przyjmie.Dam znac co i jak.
Anitka i Domi super,że dolegliwości Wam przeszły.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka