- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Kociaczek to ty biedna jak uwięziona teraz musisz siedzieć.
Dagnes pochwal się co kupiłaś dla dzidziusia.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia, przykro mi strasznie z powodu Waszej straty. Bądź dzielna.
Ja mam termin na 15 stycznia z usg w 12 tygodniu, ale zostaw mi ten 19 stycznia. I będzie Hanka.
Domi, wrzucaj fotkę kołyski to się pocieszymy z Tobą.
Co do brzucha, to mnie twardnieje tak co drugi dzień, najczęściej jak długo siedzę, jeszcze w spodniach, ogólnie jak jest dość sciśnięty, więc myślę, że Hanka się tak wygina i usiłuje sobie miejsce zrobić wtedy

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Domi czekamy na kołyskę

Ja mam kombinezon na 56i na 62 i na 68 po Remiku:-)
- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Remileoś ja ostatnio mam brzuch taki twardy. Ale w sumie jest różnie, bo czasami tak jakby Mała się prężyła i rozpychała i wtedy jest twardy tak poniżej pępka... Ogólnie ostatnio się gorzej czuję

Domi ja też mam zamiar zamówić kołyskę dla mojej Królewny. Nawet już znalazłam fajną na allegro.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
To z terminu OM, USG sie nie sugeruje chociaz wychodzi wczeniej.
Z pierwszych ruchow tez wynika, ze dzidzia moze byc przed terminem.
Imię wybierzemy pewnie dopiero pod koniec ciąży, bo dopóki nie jest wpisane w dokumentach zawsze je można zmienić.
Mnie brzuch boli jak sie tylko przemęczę. Wtedy nawet przy większym wdechu tak kłóje mocno, dziwnie boli. W pierwszej ciazy nie mialam takich bóli.
Dziewczyny, wrzuccie fotki i linki kolysek, pozwolcie nacieszyc oko co fajnego znalazłyście.
To samo z ciuszkami, chwalcie sie!

- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
<3b :*
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

A dzisiaj w nocy strasznie mi sie spalo- tak mnie kręgosłup bolał, wiec chyba z tym spacerowaniem przegielam...
Jak tak czytam co już macie dla swoich maleństw to zaczynam się stresować, bo wychodzi na to, że jestem w czarnej d....

Miłego dnia mamusie

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A z tymi grzynami to faktycznie pewnie bolały plecy,bo sie przemęczyłaś. Ja grzyby dostałam od szwagierki,ale chyba w ciąży to nie za bardzo są polecane.Ostatnio i tak skusiłam się na tuńczyka,a w poprzedniej uważałam na wszystko.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mnie też ostatnio brzuch pobolewał, ale wybrałam się do lekarza i wszystko jest w jak najlepszym porządku. powiedział że ból, kłucie i inne atrakcje moga być spowodowane rozrastaniem się macicy u niektóre kobiety po prostu odczuwają to bardziej dotkliwie. Twardnienie brzucha według niego też może występować, ale do iluś tam razy na dobę (nie pamiętam do ilu) i bez bólu i bez krwawień i jest to niegroźne ponoć. Remiśleoś może jednak się przejedź do tego szpitala żeby dostać ten lek na twardnienie bo przy rozwariu to szczerze powiem, że bałabym się że przeczekam moment w którym będzie większe rozwarcie.
Dziewczyny, kupujecie kołyski? Do jakiego wieku takie maleństwo może spać w kołysce a kiedy do łóżeczka trzeba je przetransportować? Mój brat ma kupić łóżeczko dla Zuzi, ale się zastanawiam ostatnio czy nie lepiej wcześniej kupić kołyskę, a potem małą dac do łóżeczka...pytanie ile ona w takiej kołysce pośpi, czy nie jest to wydatek na 1-2 miesiące?
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Jeżeli chodzi o rzeczy dla dziecka to ja mam dużo i łóżeczko i przewijak muszę dokupić materac i pościel, poszewkę

Monia u mnie przesunęło się na 11 stycznia i dziewczynka

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anitulka, każdy reaguje inaczej. Dla mnie spacery są super, chociaż rzadko chodzę więcej niż 1-2 godziny, więc może dlatego. Jak pospaceruję to ustępuje ból kręgosłupa właśnie. Najgorzej jak siedzę, bo boli kręgosłup i jeszcze w brzuch tak niemiło i Hania kopie, bo jej chyba ciasno. Leżenie tez jest średnio przyjemne teraz, nie mogę sobie pozycji znaleźć. Ale wczoraj byłam u koleżanki i pokazywała mi swoją poduchę polskiej firmy - świetna jest, kupuję w weekend. Jest wypchana takimi drobnymi kuleczkami i jest bardzo plastyczna, można dowolnie poukładać, świetna jest naprawdę.
Mokka, dobrze, że poszłaś, skoro tak Cię uspokoił.
A co do rzeczy to ja tak naprawdę nie mam nic. Tzn. mam ubranka od szwagierki, których w ogóle nie widziałam, więc to takie ubranka widmo dla mnie. Chciałabym już je mieć

Mnie najbardziej martwi, że nie mogę szpitala wybrać. W Krakowie jest ogromny wybór i o każdym są dobre i złe opinie, każdy poleca inny szpital. Zwariować można.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A co do kołyski to myślę,że dużo od wielkości brzdąca i kołyski zależy.ja nie miałam przy Remiku,oglądałam ,ale zrezygnowałam.Faktycznie ślicznie to wygląda,ale bałam się,że jak przez pierwsze 3 miesiące albo nawet 6 będzie tam spać to później będzie problem z przejściem do łóżeczka.moja koleżanka tak miała i wkońcu dziecko wylądowało u nich w łóżku.teraz ma prawie 2,5roku i za chiny ludowe nie chce spać samo:-) każda z nas może mieć inne ppdejście do spania z dzieckie.Ja byłam twarda i od początku nie braliśmy Remika do łożka.spał z nami 2 noce jak miał rotawirusa i wymiotował,to bałam się,że się zakrztusi,bo miał rok z kawałkiem i to tyle.czasami nad ranem tak po 5 jak go karmiłam do 9miesięcy to zdarzało się,ze już zostawał z nami,ale to były max 2 godz.