BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #757151 przez gaguka
Mirka to Ci dzidzia spłatała figla :) U mnie już 3 razy potwierdzał, że dziewczynka więc pewnie tak zostanie :) Chociaż jakby Zuzia okazała się chłopcem też bym się bardzo cieszyła ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #757152 przez gaguka
Jakiś błąd z serwerem i zdublowało mi posty - sorki :) zgłosiłam do usunięcia ;)

11 lata 7 miesiąc temu #757187 przez remiśleoś
Dziękuje za życzenia:-) dziś 29 wiosen.ulala,ale zleciało:-)
Mirka gratulacje synka w takim razie:-)
A ja mam 98cm na wysokości pępka:-) a przytyłam 7 kg.to 24 tydzień więc pewnie jeszcze drugie tyle przybędzie:-) uszyjesz dla Hani,koniecznie wrzuć fotkę.a z tą włóczką to faktycznie wtopa,ale zleci raz dwa do tego czasu.

Anitka ciekawa jestem jakie cudeńko

11 lata 7 miesiąc temu #757232 przez MoNiaaa
ale sliczne brzuszki tu widzialam :)
pieknie sie teraz zmieniaja :)

ja tez w koncu musze zrobic fotke ale jakos nie podoba mi sie jak wygladam ostatnio..

mirka ale ci maluch figle splatal :ohmy: ale po synku masz wszystko i jak maluch podrosnie to beda sie fajnie bawic :)

ja dzis troche porobilam w domu
poprasowalam kolejna ture ciuszkow(a jesczze 2 pudla zostaly :ohmy: )
posegregowalam male ciuchy po julce i podpisalam rozmiarami zeby pozniej bylo latwiej szukac:P
zrobilam i wywiesilam pranie itp
namachalam sie troche:P

anitka koniecznie pokazuj jak zrobisz jakies cudenka :)

ja jutro mam wizyte 3majcie kciuki ciekawe co moj gin powie na te badania z krakowa i mam nadzieje ze on tez juz nie bedzie widzial tego torbiela

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #757254 przez anitkade
Remiśleoś kochana, sto lat sto lat! Wszystkiego dobrego, niech Wam się wiedzie, dzidzia rośnie jak na drożdżach i niech czas do stycznia szybciutko zleci. Ściskam ciepło!

Monia, daj znać koniecznie po wizycie i nie przemęczaj się tak biedulo. Masz odpoczywać, a nie bawić się w maratończyka :)

11 lata 7 miesiąc temu #757268 przez kociaczek1610
MoNiaaa masz dzien do sprzatania to tak jak ja :D kozystam puki sloneczko swieci zrobilam pranie powiesilam na dworze mmmm ale bedzie pachniec mam nadzieje ze wyschnie mi bo to posciel a chce ja nalozyc spowrotem :) ale sie bedzie spalo mmm :D ale jest zimno brrr. musze sie pochwalic moj maz rzuca palenie hihi jestem z niego dumna :D ale mnie cos dzis rwie podbrzusze jak na zlosc...

11 lata 7 miesiąc temu #757288 przez mirka26
Monia właśnie nie mam już ubranek po małym bo dałam siostrze będę musiała od niej wziąć. ale kocham dzidzie nie ważne kim będzie

11 lata 7 miesiąc temu #757291 przez gaguka
ehh ja to już nie mam siły, mój gin mi odpisał, że wyniki glukozy mam złe i wypisze mi jutro skierowanie do Poradni Patologii Ciąży , tam mi mają dać glukometr (5 razy dziennie pomiar) i oczywiście dieta cukrzycowa, jeśli przy diecie nie zbije cukru na czczo do <90, a poposiłkowe >120 to insulina... :(

11 lata 7 miesiąc temu #757295 przez mirka26
a co do smaków to mam do teraz. chleb z nutellą zajadałam ogórkiem kiszonym. od kilku tygodni zajadam słodkie a na początku żygałam jak kot jak tylko czułam wanilię czy coś takiego. wiem że będę się cieszyć ale to jeszcze szok. a co do mdłości to w 15 tygodniujakoś mi przeszły a teraz mam znowu, co rano i wymioty co drugi dzień
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #757307 przez mirka26
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #757327 przez anitkade
Mirka, jaki fajny brzusio. Śliczny jest :) Ale na fotce z usg niestety nic nie widzę :( Jakiś ślepowron ze mnie.
Gagutka, to sprawdzaj sobie. Moje dwie koleżanki z pracy z zeszłego roku pilnowały diety i udało im się nie brać insuliny. Jednej to nawet na dobre wyszło, bo sporo tyła, a przy tej diecie już potem prawie nic nie przybrała, bo miała zapasy jeszcze :) I mówiły, że w ogóle nie są głodne, tylko trzeba regularnych pór posiłków pilnować, wtedy nie ma czasu zgłodnieć nawet :) Trzymam kciuki, żeby było ok.
A śpiworek sobie wymyślam, jaki zrobię, bo jeszcze nie miałam zaplanowanego dokładnie, ale też sporo zależy od tego, jaki materiał znajdę, więc na razie tylko tak wstępnie wymyślam, bez szczegółów.

11 lata 7 miesiąc temu #757329 przez DoMI*
czesc ja juz w domu

gaguka ja tez mam cukrzyce ciazowa,spedzisz w szpitalu 3 dni i wypuszcza do konca ciazy dieta.
dlaczego masz mierzone 5 razy dziennie ??
kiedy ja mam 4 na czczo
posniadaniu godzine ,po obiedzie godzine,i po kolacji godzine ito wszystko.co trzy tygodnie do kontroli do szpitala na 3 dni.

terz siedzie i opracowuje tygodniowy rozkład posiłkow aby sie tego trzymac.i wiedziec co kupic.
ciezko mi bo to dla mnie noew wszystko dzis sama bede sie kuła :(
a z tymi tygodniami to powiedzieli ze jak jestem u nich pod kontrola to oni sie jeszcze przypatrza ciazy i powiedza co i jak a teraz mowia ze 26 a 28 tydzien :D

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #757335 przez joannap1991
dziewczyny ja mam takie pytanie czy śpicie tylko na lewym boku??
bo czytałam ze na prawym sie nie powinno, a mi na lewym nie wygodnie...

11 lata 7 miesiąc temu #757348 przez gaguka
Domi do szpitala nie będą mnie na razie wogóle kłaść, będę tylko pod stałą kontrolą poradni - diabetologa. Lekarz mi dał taką stronkę: slodkiemamy.edu.pl/index.php - spójrz sobie tam są fajne przykładowe posiłki plus kalkulator posiłków które sama tworzysz i on Ci kontroluje co możesz i w jakiej ilości :) Jak stworzysz menu, które przekracza normy to Ci podświetla na czerwono co masz zmienić :) Będę musiała się wyposażyć w wagę kuchenną ;)
mam się jej trzymać i tam właśnie jest żeby mierzyć:
• na czczo,
• 1 godzinę po: I i II śniadaniu, obiedzie, podwieczorku oraz I kolacji.
• w niektórych sytuacjach należy oznaczyć cukier między 2:00 a 4:00 w nocy
Słyszałam właśnie że przy diecie cukrzycowej sie mało tyje, z czego się bardzo cieszę :) chociaż do tej pory też nie przytyłam sporo bo niecałe 5 kg więc mam nadzieję że przynajmniej nie będzie dużo do zrzucenia :)

Anitka dzięki za wsparcie :*

11 lata 7 miesiąc temu #757379 przez anitkade
Joanna, ja się przewracam. Śpię trochę na prawym, trochę na lewym, a trochę na plecach, jak już mi siada kompletnie kręgosłup. Tak kilka razy w ciągu nocy się obracam, czasem kilkanaście, jak mnie bardziej boli. Wiem, że na plecach nie jest Hani wygodnie, bo mnie kopie wtedy, ale trudno, staram się mało, ale to najlepsza pozycja dla kręgosłupa. Ja mam szerokie biodra i mam strasznie wygięty kręgosłup, jak śpię na boku. Nie zawsze mogę to wytrzymać.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka