BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #770840 przez mokka
Monia, aż jestem ciekawa tego pokoiku :) faktycznie, może wyglądać bardzo ładnie bo szarości i czerwień jak maja odpowiedni odcień to wyglądają bosko razem :)

Mam taką nadzieję, że Zuzce pępek odpadnie jeszcze w szpitalu bo obawiam się, że nie będę wiedziała jak się za pielęgnację jego zabrać. O podnoszeniu też słyszałam i w cumie ja się bardziej skłaniam do podnoszenia za uda. Oglądałam takie filmiki instruktażowe i tam właśnie za uda podnosili i nie wygląda to na zbyt skomplikowane. W sumie to przewijanie jest chyba jedyną rzeczą której się nie boję bo miałam już okazję przewijać niemowlaka i z tego co pamiętam to nie jest to trudne. Kąpiel za to mnie przeraża-wygląda na cos trudnego nawet na filmikach z yt.

Co do tej książki to tez uważam, że jest bardzo fajna :) tak z ciekawości wysłałam mojej mamie fragment i zapytałam jakim typem dziecka ja byłam? Według niej byłam poprzeczniakiem ;) ciekawe czy młoda też taka będzie :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #770874 przez krecia88
Mokka ja też się obawiam kąpieli. Już mężowi od dawna mówie ze to on będzie kąpał. Facetowi jest łatwiej chwycić bobasa jedna ręką. Moja znjaoma mówi ze jej pierwsze dziecko mył mąż i że teraz też będzie maluszka kąpał.

Anitkade myślę, że na początku może być nam ciężko wygospodarową cczas na tak częste pisanie na forum, ale potem na pewno wrócimy szukac rad i wymieniać się dowśiadczeniami :)

11 lata 6 miesiąc temu #770875 przez anitkade
Mokka, ale Cię mama podsumowała. Wiecznie niezadowolone niemowlę :P Ale wiadomo, charaktery są różne. Ja jestem bardzo ciekawa, jak będzie z Hanią. Na razie wygląda na żywczyka :P Wierci się, kopie, gimnastukuje, no ja nie wiem, skąd ona ma tyle energii. Na pewno nie po mamie ;P

11 lata 6 miesiąc temu #770885 przez Dorciaition
Dziewczynki ja tylko na chwileczke, bo zalała, laptopa a u męża słaba bateria a ładowarki nie zabrał.

Chyba Mokka pytała czy sterylizator jest przydatny. Na pewno, ale pewnie gdybym nie dostała go na prezent to bym nie kupowała.
Za to podgrzewacz bardzo ułatwił mi życie. Karmiłam tylko 3 miesiace, wiec poźniej w nocy trzeba było robić mleczko. Wieczorem wlewałam do butli wodę i podgrzewacz trzymał cały czas temperaturę, wiec jak mala sie obudziła to wsypywałam tylko mleczko i gotowe :)

Co do kosmetyków to kupię wszystkie z jednej firmy (tak jak przy Leni), płyn do kąpieli z Hippa, mleczko po kąpieli do smarowania też (oliwki nie używałam, bo zatyka pory), krem na odparzenia też, a i z Nivea krem na każdą pogodę bo jako jedyny nie mial w składzie wody.
Do tego octanisept (na ranę i do pępka), sudocrem, bephantem mialam dodatkowo (poźniej zużyłam), sól fizjologiczną, masz na sutki. Nie pamietam co jeszcze. To chyba wsio.

Lence pępek trzymał az 2 tygodnie. Aż mnie denerwował ;) Ale to podobno dlatego, że pępowina byla grubaśna.

Monia ciekawego kolory. Koniecznie fotę wzuć ja już będzie gotowy.

My Lence pokój pomalowaliśy a mocny żółty, a do tego jeden filar (pas) na fioletowy.

Lecę,

buziaki

Alanek[*] :(

11 lata 6 miesiąc temu #770977 przez pysiaczek19918
hej dziewczyny mam pytanko... Czy twardnieje wam brzusio bo mi ostatnio jakoś często jak chodze głównie, napina się taki pełny jakbym się najadła niby nic mnie nie boli ale niewiem czy niepowinnam iść do gin bo wizyte mam w czwartek za tydzień dopiero i niewiem co robić czy nie siać paniki i poczekać do czwartku nastepnego bo niby nic mi nie jest przeszkadza mi ten brzuch ale nie boli... doradzcie dziewczynki bo sie martwie

11 lata 6 miesiąc temu #770980 przez anitkade
Pysiaczek, brzuchy nam prawie wszystkim twardnieją, bo juz o tym opowiadałyśmy i chyba nie było soby, która powiedziała, że jej nie twardnieje. To jest naturalne, macica trenuje przed porodem. To są skurcze, które nazywają się bodajże braxtona-hicksa. Tzn. oczywiście nie mam pewności, że to właśnie to u Ciebie, ale jest ogromna szansa, że tak właśnie jest. Więc skoro nie boli i nie plamisz to bądź spokojna i doczekaj do wizyty, a na wizycie o tym porozmawiaj. Lekarze radzą nam zwykle odpoczywać, położyć się, brać magnez lub nospę. Jeszcze nikomu nie doradzili paniki :)
Dobranoc dziewczyny!
Tak mi się cudnie dzierga, ale już późno, a jutro znów do pracy i będę dętka, więc chcąc nie chcąc idę spać na siłę. Ale jest już ok. 1/5 kocyka :)

11 lata 6 miesiąc temu #771072 przez DoMI*
czesc dziewczynki
Mam do was pytanie jesli mam na karcie wypisowej zgłosic sie jutro na IP do przyjecia o ktorej godzinie musze byc na IP??

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #771092 przez anitkade
Domi, może zadzwoń i zapytaj? Bo trudno powiedzieć :(
A jak się czujesz? Dobrze teraz?

11 lata 6 miesiąc temu #771097 przez MoNiaaa
witam :)

na odpadniecie pepka w szpitalu to raczej marne szanse sa bo w sumie lezy sie tylko jakies 2 dni a pepek z tydzien pewnie wytrzymuje.my nic z nim nie robilismy i sam odpadl.

no zobaczymy jakie te kolory wyjda bo kupilismy barwniki do bialej farby a nie juz kolorowa bo tak duzo taniej jest w weekend maz bedzie dzialal wiec sie okaze najwyzej kaze mu przemalowac :silly:

pysiaczek ten twardniejacy brzuch to mozliwe ze to skurcze przepowiadajace i to nic groznego

anitka podziwiam cie ze masz jeszcze sile do pracy chodzic ja to juz sobie nie wyobrazam choc w 1 ciazy pracowalam do 8 mc. wybierasz sie wogole na l4?

Domi w kazdym szpitalu jest inaczej zadzwon sobie i sie spytaj do ktorej musisz byc ale wydaje mi sie ze 10/11 max. a w jakim celu masz sie zglosic?

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #771111 przez DoMI*
monia no na kontrole cukru na 3 dni ..

anitkode no ujdzie duzo stresu ..pakowania sprzatania..no i moje humory straszne..mamy juz klucze z tamtego mieszkania a ja wczoraj focha miałam bo kuchnia nie ma piekarnika tylko 1 palnik i malutka loduwke ..a mieszkanie nowe całkiem .. no ale coz babie w ciazy nie dogodzisz..

wczoraj kuł mnie brzuch w podbrzuszu wieczorem ale dzis juz dobrze mozliwe ze mały rosnie i dlatego tak. staram sie nie panikowac..jak przyjdzie czas to i tak nic nie zrobie ...
a Wy dziewczyny jak sie czujecie

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #771115 przez anitkade

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #771139 przez MoNiaaa
z tym rozleniwieniem cos jest dobrze ze ja mam julke to codziennie musze wstac zeby ja do przedszkola zaprowadzic a czesto mam tak ze mi sie z lozka nei chce wstac i mam ochote jej wolne zrobic ale wiem ze to jej na dobre nie wyjdzie.choc w zimie jak bedzie bardzo zimno to bedzie siedziec w domu ze mna bo po co ma chorowac jak ja jestem w domku? zobaczymy jaka zima bedzie.

a ja wybralam zalegle fotki do wywolania i uzbieralo mi sie 445 zdjec :ohmy:
musze je wywolac bo jak mala sie urodzi to znowu szybko bedzie zdjec przybywac bo ja uwielbiam fotki cykac a maluszki sa takie slodkie :kiss:

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #771160 przez Dominiczka
Dorciaition Oliwka z Hipp nie zatyka porów, bo nie ma w sobie parafiny. Z tego co pamiętam ma tylko oleje roślinne ( z pestek słonecznika i czegoś jeszcze..) witamine E i zapach. Oliwka z Hipp jest najlepszą oliwką na polskim rynku z tego co mi wiadomo.
Dziewczyny uważajcie na wszelkie kremy dla waszych dzieci które zawierają w sobie parafinę (Paraffinum Liquidum) to ona jest przyczyną wszelkiego zła, na ciele waszych dzieci i naszym. Od kąd wyrzuciłam wszystkie kremy z parafiną, żaden pryszcz mi nie wyskoczył..

11 lata 6 miesiąc temu #771161 przez anitkade
Monia, to prawda, ze się zdjęć zbiera. Ja jak będe już w domu siedzieć to może przejrzę i wybiorę zdjęcia do wywołania z iluś lat wstecz i porobię albumy. Bo tak z kompa to się w zasadzie nie ogląda praktycznie. Ja czasem oglądam, ale ciężko komuś pokazywać i w ogóle po jakimś czasie się już nie wraca do tego. A ja uwielbiam albumy.

11 lata 6 miesiąc temu #771169 przez MoNiaaa
Dominiczka moze tez sie rozejrze nad ta oliwka bo widze ze cena taka sama. jakos sie utarlo chyba ze z nivea i jonshona kosmetyki sa dla dzieci najlepsze.

anitka ja tez uwielbiam ogladac zdjecia w albumach zwlaszcza teraz jak sa aparaty cyfrowe to sie cyka tyle fotek i pozniej jesr 20 prawie takich samych :p

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka