- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mam taką nadzieję, że Zuzce pępek odpadnie jeszcze w szpitalu bo obawiam się, że nie będę wiedziała jak się za pielęgnację jego zabrać. O podnoszeniu też słyszałam i w cumie ja się bardziej skłaniam do podnoszenia za uda. Oglądałam takie filmiki instruktażowe i tam właśnie za uda podnosili i nie wygląda to na zbyt skomplikowane. W sumie to przewijanie jest chyba jedyną rzeczą której się nie boję bo miałam już okazję przewijać niemowlaka i z tego co pamiętam to nie jest to trudne. Kąpiel za to mnie przeraża-wygląda na cos trudnego nawet na filmikach z yt.
Co do tej książki to tez uważam, że jest bardzo fajna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Anitkade myślę, że na początku może być nam ciężko wygospodarową cczas na tak częste pisanie na forum, ale potem na pewno wrócimy szukac rad i wymieniać się dowśiadczeniami

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Chyba Mokka pytała czy sterylizator jest przydatny. Na pewno, ale pewnie gdybym nie dostała go na prezent to bym nie kupowała.
Za to podgrzewacz bardzo ułatwił mi życie. Karmiłam tylko 3 miesiace, wiec poźniej w nocy trzeba było robić mleczko. Wieczorem wlewałam do butli wodę i podgrzewacz trzymał cały czas temperaturę, wiec jak mala sie obudziła to wsypywałam tylko mleczko i gotowe

Co do kosmetyków to kupię wszystkie z jednej firmy (tak jak przy Leni), płyn do kąpieli z Hippa, mleczko po kąpieli do smarowania też (oliwki nie używałam, bo zatyka pory), krem na odparzenia też, a i z Nivea krem na każdą pogodę bo jako jedyny nie mial w składzie wody.
Do tego octanisept (na ranę i do pępka), sudocrem, bephantem mialam dodatkowo (poźniej zużyłam), sól fizjologiczną, masz na sutki. Nie pamietam co jeszcze. To chyba wsio.
Lence pępek trzymał az 2 tygodnie. Aż mnie denerwował

Monia ciekawego kolory. Koniecznie fotę wzuć ja już będzie gotowy.
My Lence pokój pomalowaliśy a mocny żółty, a do tego jeden filar (pas) na fioletowy.
Lecę,
buziaki
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobranoc dziewczyny!
Tak mi się cudnie dzierga, ale już późno, a jutro znów do pracy i będę dętka, więc chcąc nie chcąc idę spać na siłę. Ale jest już ok. 1/5 kocyka

- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam do was pytanie jesli mam na karcie wypisowej zgłosic sie jutro na IP do przyjecia o ktorej godzinie musze byc na IP??
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

na odpadniecie pepka w szpitalu to raczej marne szanse sa bo w sumie lezy sie tylko jakies 2 dni a pepek z tydzien pewnie wytrzymuje.my nic z nim nie robilismy i sam odpadl.
no zobaczymy jakie te kolory wyjda bo kupilismy barwniki do bialej farby a nie juz kolorowa bo tak duzo taniej jest w weekend maz bedzie dzialal wiec sie okaze najwyzej kaze mu przemalowac

pysiaczek ten twardniejacy brzuch to mozliwe ze to skurcze przepowiadajace i to nic groznego
anitka podziwiam cie ze masz jeszcze sile do pracy chodzic ja to juz sobie nie wyobrazam choc w 1 ciazy pracowalam do 8 mc. wybierasz sie wogole na l4?
Domi w kazdym szpitalu jest inaczej zadzwon sobie i sie spytaj do ktorej musisz byc ale wydaje mi sie ze 10/11 max. a w jakim celu masz sie zglosic?
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
anitkode no ujdzie duzo stresu ..pakowania sprzatania..no i moje humory straszne..mamy juz klucze z tamtego mieszkania a ja wczoraj focha miałam bo kuchnia nie ma piekarnika tylko 1 palnik i malutka loduwke ..a mieszkanie nowe całkiem .. no ale coz babie w ciazy nie dogodzisz..
wczoraj kuł mnie brzuch w podbrzuszu wieczorem ale dzis juz dobrze mozliwe ze mały rosnie i dlatego tak. staram sie nie panikowac..jak przyjdzie czas to i tak nic nie zrobie ...
a Wy dziewczyny jak sie czujecie
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a ja wybralam zalegle fotki do wywolania i uzbieralo mi sie 445 zdjec

musze je wywolac bo jak mala sie urodzi to znowu szybko bedzie zdjec przybywac bo ja uwielbiam fotki cykac a maluszki sa takie slodkie

- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny uważajcie na wszelkie kremy dla waszych dzieci które zawierają w sobie parafinę (Paraffinum Liquidum) to ona jest przyczyną wszelkiego zła, na ciele waszych dzieci i naszym. Od kąd wyrzuciłam wszystkie kremy z parafiną, żaden pryszcz mi nie wyskoczył..
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
anitka ja tez uwielbiam ogladac zdjecia w albumach zwlaszcza teraz jak sa aparaty cyfrowe to sie cyka tyle fotek i pozniej jesr 20 prawie takich samych