- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Iciulinka kocyki, rożki, pościel itp. wypierz. To, że sa one nowe i zapakowane w sklepie nie zmienia faktu, że należy je wyprać.
Czytałam dzisiaj o nacinaniu krocza przy porodzie i prawde mówiąc to jestem przerażona. Nie chcę mieć nacinanego krocza-wolę popękać chyba. Sama myśl o nacinaniu powoduje, że się stresuje i aż mnie ciarki przechodzą! Wiem, że to niby nie boli, ale po prostu nie chcę aż takiej ingerencji w swoją kobiecość. Jak to jest z tymi pęknięciami?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Linka2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Poza tym jak upierzesz to będzie ładnie pachnieć a nie zionąć folią

- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Mokka, ponoć pęknięcie goi się gorzej i bardziej boli niż nacięcie. Przy nacięciu masz czystą ranę, a nie porwaną. Chociaż pewna nie jestem. Ja bym wolała bez nacięcia, są takie masaże krocza specjalne przygotowujące do porodu. Na mamazone.pl poszukaj, jest chyba nawet filmik. Planuję to robić. Ale z drugiej strony wiem, że lekarze raczej wolą nacinać rutynowo. Sama nie wiem, o co im chodzi. Może bez nacięcia mają więcej pracy czy coś.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny, z ciekawości chciałam policzyć ruchy dzisiaj i 10 naliczyłam w niecałe 3 minuty. Nie liczyłam oczywiście tych lekkich ruchów i te które były ciągiem to traktowałam jako jeden

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

a jesli o ruchy to mokka chyba zle liczylas

jesli w ciagu kilku minut dziecko rusza sie caly czas z krotkimi przerwami to liczy sie jako jeden ruch(seria) dopiero jak jest dluzsza przerwa to liczy sie drugi ruch.chodzi o aktywnosc a nie kazdego pojedynczego kopniaka
a ja zla bo M zaczal malowac i rzeczywiscie "czerwony" wyszedl rozowy mimo ze wlal 5 barwnikow

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Z pigmentami to jest różnie. Ostatnio malowałam w kuchni jedną ściankę i chciałam taki kolor śliwkowy ale taki w ciepłym odcieniu. W kuwecie wygladało tak jak chciałam, a jak wyschła farba na ścianie to sie zrobił kolor denaturatu

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a mnie jakos brzuch pobolewa tak na dole

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

może z nerwów Cię boli? Poleż trochę i postaraj się zrelaksować

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Z moją córeczką wszystko OK! Data z OM i z USG nadal ta sama. Wymiary i waga zgadzają się do wieku dziecka. Jestem szczęśliwa i już nie mogę się doczekać końcaaa

- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witam was na początku chciałam napisać że synek waży 1750 gram lekarz powiedzial że jak na 31 tchem to mały jest.
A kolejna wiadomość to że mój synek ma wadę wrodzoną serduszka...dopiero wykryli to.jestem zalamana i przerażona.wierzcie mi mam już dość nie sypią wogóle i niemal pocieszenia dla mnie.w czwartek jadę do katowic na konkretne badania, jest mi ciężko o tym pisać ale bardzo się boję,tu jest strona co to jest i jakie sa rokowania
www.termedia.pl/Czasopismo/Kardiochirurg...0/Streszczenie-13865
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
mokka u mnie jedna koleżanka która rodziła za granicą nie była nacinana pękła trochę tylko , zszyli ją i bardzo szybko się wszystko zagoiło. Gdzieś czytałam, że odchodzi się od nacinania krocza bo przy samoistnym pęknięciu jest to zazwyczaj pęknięcie 1 stopnia, a nacinanie jest już 2 stopnia. Jest to tylko wygoda położnych które od lat są przyzwyczajone do tego że się nacina krocze. Wiem że w prywatnej klinice niedaleko mnie, jak czytałam opis na stronie, to chwalą się że mają położne przygotowane do ochrony krocza i raczej nie stosuje się nacięć, chyba że jest taka potrzeba. Coś w tym musi być.
Dominiczka pytałaś o wózek quinny, jak byłam w sklepie oglądałam wózki, przy okazji ekspedientka też ten pokazała , jest to wózek już z wyższej półki więc myślę że będzie ok jedyne czego bym się obawiała to tam chyba jest siedzenie kubełkowe w spacerówce. Ja oglądałam Gracco też z kubełkiem i jednak zrezygnowałam z niego bo jakoś nie jestem do tego przekonana. Nie wiem czy dziecko będzie chciało w tym leżeć.
- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]