BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #762688 przez kasiek21
dobry wieczur.
my dzis bez humoru, ale to chyba taki dzien. mlody tez malo co szaleje, w niektorych momentach zastanawialam sie czy w ogole sie rusza. ale on tez odczuwa mamusiowy stres. a wiec czas wyluzowac :-(

co do zebow radzilabym szalwie zamiast jej wody utlenionej, zawsze bezpieczniej, ewentualnie zel saluminum ktory tez mozemy. zel stomatologiczny, ja uzywam na rosnaca 8 i daje rade :-) a najlepszym wyjsciem jest dentysta. pamietajcie tez ze potrzebujemy teraz znacznie wiekszej ilosci wapnia, zelaza i witaminy D. bo przeciez dzieciom naszym rosna kostki a jesli dostana go za malo niestety czerpia to z nas i odbija sie to nam wlasnie na zebach najbardziej. wiec trzeba o nie dbac.

apetyt... moja mama jest w szoku jak malo ja jem. jem to co jest (poza miesem :-P) owoce a przde wszystkim nabial. dzis np zjadlam tylko 2 posilki. na sniadanie omleta z dzemem truskawkowym i obiad. nie przytylam ani kilo do poprzedniej wizyty, teraz okaze sie w poniedzialek...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #762734 przez Elmirka85
dzięki Kasiu, wypróbuję ten żel. a i czytałam też że można płukać rumiankiem a akurat miałam w domku więc płukam :)

mój Aleks chyba miał za dużo wrażeń wczoraj, bo nie chciał dziś wstać do przedszkola a jak już wstał to płakał że nie chce iść bo tęskni za tym kolegą z wczoraj i że będzie za mną tęsknił. pierwszy raz płakał idąc do przedszkola

11 lata 6 miesiąc temu #762750 przez zosiaxvx
hej laseczki :)

ja już wyspana :) posprzątałam sobie a teraz sie relaksuje :lol:
wczoraj wieczór nie mogłam zasnąc bo mi sie strasznie kreciło w głowie i miałam wrazenie ze zaraz zeemdleje... musiałam cały czassiedziec przy otwartym oknie :dry: już nie raz mi sie tak zdarzyło !

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762766 przez aska27
Wola moze juz w środę się przekonamy,ale masz racje, najważniejsze,zeby dzidzia zdrowa była.

Tweety ale super prezenty, duzo Wam babcia pomogła. :)

Co do kg to nie wazyłam się ostatnio, bo waga została u teściów... moze i lepiej, ale na pewno 5 kg na plusie jest :blink:

Ale mi niedobrze :P

Czy Was też jeszcze męcza mdłości?

11 lata 6 miesiąc temu #762781 przez aisod
Hej Lutówki ;)

Ja się pochorowałam i przez to tu nie zaglądałam... Normalnie na oczy ledwo patrze, z nosa leci i gardło boli :/ Ehhh... Czosnek, miód i sokz malin poszedł w ruch, chyba zaczyna pomagać, więc nawet do lekarza się nie wybieram.

Co do ruchów... To nie martwcie się, jeśli nie czujecie ruchów przez dwa dni... Jeśli dziecko "uderza" w stronę pleców to tego się nie czuje, a ruchy regularne powinny być chyba dopiero w 3 trymestrze (jeśli coś źle piszę to mnie poprawcie "doświadczone mamuśki")

zachcianki... Jakich strasznych nie mam, ale też mnie ciągnie do fast foodów ;) Najczęściej jednak nie chce mi się nigdzie iść i nie jem :P Owoce też mogłabym jeść tonami i sałatkę z fetą i pekińską :D

nie wiem co jeszcze miałam napisać... Wybaczcie, ale ciężko mi się skupić :/

Miłego dnia wszystkim!

11 lata 6 miesiąc temu #762789 przez zosiaxvx
aska27 napisał:

Wola moze juz w środę się przekonamy,ale masz racje, najważniejsze,zeby dzidzia zdrowa była.

Tweety ale super prezenty, duzo Wam babcia pomogła. :)

Co do kg to nie wazyłam się ostatnio, bo waga została u teściów... moze i lepiej, ale na pewno 5 kg na plusie jest :blink:

Ale mi niedobrze :P

Czy Was też jeszcze męcza mdłości?

mnie czasem też męczą mdłosci , i czuje sie jakby to były początki ciąży :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #762791 przez aska27
Aisod ZDRÓWKA!!!!

Zosia no dosłownie, tez tak mam. Jak komuś mówię to kręci głową,ze to nie mozliwe,ale tak jest.

11 lata 6 miesiąc temu #762793 przez zubi
Witam, ja tu pierwszy raz, ale akurat trafiłam na twój post o przeziębieniu.

Ja zachorowałam ok dwóch tygodni temu i też męczyły mnie objawy przeziębienia ( oprócz domowego miodu i czosnku ) w aptece farmaceutka poleciła mi syrop dla kobiet w ciąży i matek karmiących " Prenalen" - mi przeziębienie przeszło, a syrop ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka ( nie pamiętam ile kosztował ale nie był drogi) teraz jak czasem drapie mnie gardło lub pojawia się katar na noc wypijam łyżkę.

Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło i wracajcie do zdrowia :) Aga

11 lata 6 miesiąc temu #762796 przez zosiaxvx
ja wogóle w tej ciąży to jakas chorowita jestem :silly: plecy mnie bolą jak u staruszki wszystko ogólnie! a każdy sie tylko smieje ze narzekam za bardzo ! a to nie moja wina ze tak ciąże przechodze, w pierwszej ciąży to mogłam góry przenosic :dry:
dobra już nie narzekam :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #762801 przez zubi
Witam, przyszłe lutowe mamy :)

Na waszym forum jestem nowa- poleciła mi go koleżanka która zaglądała tu podczas swojej ciąży.

Też jestem przyszłą lutową mamą z Torunia, termin porodu druga połowa lutego i chyba będzie dziewczynka :)

Czujemy się dobrze, teraz na urlopie z którego już chyba nie wrócimy.

Liczę na owocną wymianę zdań i porad z innymi przyszłymi mamami. Pozdrawiam, Aga

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762805 przez aska27
Zubi Witaj!!! :) Gratuluję córeczki :blink: kolejna dziewczynka hehe dopisze Cię do naszej tabelki,a na kiedy masz termin?

Pisz jak najwięcej.

Zosia mozemy sobie ręke podac,w poprzedniej ciązy luzik,a teraz spac mi się chce i energii mi brak!

Jedynie co podobnie to ta ZGAGA oj!!!

11 lata 6 miesiąc temu #762808 przez wola82
aisod napisał:

Hej Lutówki ;)

Ja się pochorowałam i przez to tu nie zaglądałam... Normalnie na oczy ledwo patrze, z nosa leci i gardło boli :/ Ehhh... Czosnek, miód i sokz malin poszedł w ruch, chyba zaczyna pomagać, więc nawet do lekarza się nie wybieram.

Co do ruchów... To nie martwcie się, jeśli nie czujecie ruchów przez dwa dni... Jeśli dziecko "uderza" w stronę pleców to tego się nie czuje, a ruchy regularne powinny być chyba dopiero w 3 trymestrze (jeśli coś źle piszę to mnie poprawcie "doświadczone mamuśki")

zachcianki... Jakich strasznych nie mam, ale też mnie ciągnie do fast foodów ;) Najczęściej jednak nie chce mi się nigdzie iść i nie jem :P Owoce też mogłabym jeść tonami i sałatkę z fetą i pekińską :D

nie wiem co jeszcze miałam napisać... Wybaczcie, ale ciężko mi się skupić :/

Miłego dnia wszystkim!

Jak ja Cie dobrze rozumiem, ale dzisiaj juz przynajmniej u mnie nie jest nos zatkany bo od poniedzialku to przez ten katar nie moglam spac w nocy, a czosnku teraz nie toleruje, lecze sie herbata z miodem i sookiem malinowym , na przemian z herbata acerola. U lekarza ni ebylam bo temperatury nie mialam.

I z tego wszystkiego nie skonczylam zadania domowego :)

O jak milo Zubi ze dolaczasz do nas.

U mnie 5 kg na plusie, Aska a co do mdlosci to ja wczoraj mialam co zjadlam to mnie meczylo. To jest niesamowite jak ta ciaza rozni sie od mojej pierwszej.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762811 przez Edi28
Hej Kobietki :)
Aisod dużo zdrówka :)
Mi tez czasami się zdarza, że mnie mdli, ale na szczęście nie za często, więc nie narzekam aż tak mocno ;)
Ja już spakowana, po południu ruszam do domu rodzinnego, z jednej strony się cieszę tydzień bez gotowania i sprzątania, w dodatku rozpieszczania przez mamę :) ale z drugiej strony wolałabym nadzorować remont, żeby wszystko wyszło tak jak ja chcę, no nic nigdy nie może być idealnie :D
Zubi witam koleżankę z Piernikowego Miasta :)
Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #762820 przez Elmirka85
Zumi witamy :)

ja mam 4,5kg na plusie ;)

ja byłam z zeszłym miesiącu przeziębiona i mogę Wam napisać co przepisał mi na to mój ginekolog:]
rutinoscorbin 3 x 2tabl.
wapno 3xdnia
Oscillococcinum
i w razie gorączki paracetamol
i w 2 dni mi przeszło :)
Edi wypoczniesz u mamy i ominie cię stres związany z remontem
Ja od poniedziałku będę miała w domu ekipę, będą nam podnosić górę i dach robić a ja aż się boję jak to będzie :P

11 lata 6 miesiąc temu #762827 przez Marudka
hej dziewczynki :) dawno mnie nie było bo byłam troche zalatana, praca ciągle jakies szkolenia z pracy kosmetyczne do tego byłam ostatnio tez na warsztatach bezpieczny maluch więc nawet nie mam kiedy do kompa zasiąść.
Probowałam nadrobić posty i któraś z was pisała ze czytała wypowiedz dermatologa, że kremy na rozstępy nic nie dają. To ja powiem ze swojej strony jako dermokonsultantka.
Otóż kremy na rozstępy pomagaja a to z tej racji ze uelastyczniają skórę, mają w składzie oleje, różnego rodzaju substancje wzmacniające skóre, a w trakcie ciąży skóra na brzuchu,piersiach, pośladkach bardzo nam się napina i rozciąga przez co pękaja włókna skóry właściwej i powstaje brzydki czerwony rozstęp żeby była szansa, że będzie nie widoczny kremem trzeba smarować od razu kremem na blizny lub istniejące rozstępy, który będzie miałam działanie zabliżniające i regenerujące bo rozstęp to nic innego jak blizna. A smarowanie kremem na rozstępy już po ciąży kiedy one są utrwalone praktycznie nic nie da.
Wiadomo można mieć tendencje do tworzenia się rozstępów przez płytkounaczyniowioną skórę, brak profilaktyki w smarowaniu i blizna gotowa. Więc warto się smarować nie koniecznie dorgimy preparatami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży bo wiadomo one są drogie ale nawet zwykłym olejkiem migdałowym 2 razy dziennie aby porządnie wzmocnić skórę :)

ale się rozpisałam :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka