BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 miesiąc temu #768332 przez tweety1992
No jak mówicie wszyscy o poczęciu i planowaniu to u Nas była planowana niespodzianka :)

Ślub mieliśmy 25 maja a wg badań i wgl 25 maja zaszłam w ciąże także to był największy i najszczęśliwszy prezent. Co prawda dowiedział się mąż 10 czerwca a ja podejrzewałam już wcześniej.

My rozmawialiśmy że chcielibyśmy bardzo dziecko ale w póżniejszym czasie ale gdyby się zdarzyła niespodzianka to bardzo byśmy się cieszyli. I tak z dania na dzień sie dowiedział :D Nie umiał tydzień dojść do siebie. Fakt doszedł na 2 dzień do niego. W dzień jak się dowiedział oblewał z kolegą mamą i jej partnerem :) Może nie umie okazywać radości ale widać że zależy mu strasznie i chce sie starać. Sprawdza co jakiś czas czy to ręką czy przystawia głowę do brzucha żeby usłyszeć/poczuć. Czeka aż się dowie co będzie.

W poniedziałek idziemy wspólnie jak zawsze do lekarza na wizytę zobaczymy co będzie i co lekarz powie.

Ja mam od siebie dość daleko do szpitala :(

Powiedzccie co mogłoby się stac że dziecko się nie rusza? Zaczynam dostawać paranoi :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #768385 przez Marudka
Asiu tak miłam wizyte w poniedziałek niestety nie zrobił mi usg więc nie widziałam małej, ale zrobił cytologie ( pierwszy raz ktoś mnie badał ginekologicznie od początku ciąży) ciśnienie,waga i koniec. W czwartek mam za to kolejną wizytę u Pani doktor to pewnie zobacze małą.
Asiu a jaki masz cukier naczczo i 2h po posiłku? kurcze mega boje się tej cukrzycy naprawde do tego jestem obciążona genetycznie bo siostra babci chorowała na cukrzyce typu II :(

11 lata 6 miesiąc temu #768388 przez zubi
twetty moja mała jak już pisałam też miała tydzień temu trzy dni spokoju ( nawet słodycze i sok z cytryny nie pomagały) przesuwała się ale nie czułam intensywnych ruchów ( też się martwiłam, a potem zaczęła fikać. Na pewno wszystko jest ok, ale tak jak radzą dziewczyny- udaj się do lekarza po co masz się martwić - w samochód i jazda :)

Witam, nowe mamy

Edi dzięki za namiar na szkółkę dziś się zapisałam zaczynamy 25.10- ostatni dzwonek :)

U nas w brzuszku też dziś spokojniej, babski wieczór trwa :)

11 lata 6 miesiąc temu #768399 przez tweety1992
Ehh zubi tylko że ja mam 1.5 godziny autobusem do mojego lekarza a auta brak ;/ Tym bardziej że on w weekendy nie pracuje. Musze do poniedziałku przeżyć

11 lata 6 miesiąc temu #768416 przez kasiek21
kasia1722
witam imienniczke :-D i tego w brzuszku tez. moj synek rowniez bedzie Igor :-D piekne imie prawda? :-)
wszystkie zreszta sa piekne :-D

my wlasnie czekamy na braciszka mego bo ma kupic nam czekolade mmm ale bedzie slodko :-D

tweety
nie martw sie pewnie jest ok. a nie macie jakiegos znajomego z autem zeby zawiesc was do szpitala?? mi jak mlody sie nie rusza pomaga jak usiade na krawedzi lozka i sie troszke zegne i zgarbie. wtedy widocznie malemu nie za wygodnie bo czuje ze sie wierci :-) pomaga tez glebokie oddychanie lezac tak w pol siedzaco. wdech gleboki nosem a wydech buzia i tak pare razy.

zubi
udanego wieczorku :-)

eh czy tylko ja zyje na kocia lape bez slubu?? :-D

11 lata 6 miesiąc temu #768423 przez tweety1992
Niestety wszyscy sie zostali w Bytomiu i nie maja auta. Ale sprobuje twoich sposobow.

Jak narazie to wszytskie Panie mowia o slubach takze jestes chyba jedyna chyba ze cos przeoczylam

11 lata 6 miesiąc temu #768424 przez kasiek21
dziewuszki!!! ostatnie 100 dni w dwupaku !!! :-D

11 lata 6 miesiąc temu #768431 przez tweety1992
No u mnie 132 dni jeszcze zostało :)

11 lata 6 miesiąc temu #768437 przez andzia90
Ale się dziś zdenerwowałam dziewczyny... byłam odebrać wyniki badan: mocz, morfologia i krzywa cukrowa. Wszystko idealnie pięknie do momentu gdzie się dowiedziałam ze mojego badania na krzywa nie ma ;/ udałam się do pokoju pielęgniarek i mowie co i jak , to pielęgniarka która pobierała mi krew dzwoni do laboratorium a tam babka mówi ze moja jedna próbka się zagubiła i co teraz? muszę badanie powtórzyć na krzywa bo po jednej godzinie wynik jest nie ważny ;/ jezzzu ale zła wyszłam tyle dobrze ze badanie będę mieć za darmo :D i znów to pić muszę o łee

11 lata 6 miesiąc temu #768440 przez andzia90
mi zostało jakieś 112 dni do finału :)

11 lata 6 miesiąc temu #768442 przez Edi28
Zubi będziemy się wymieniać :-) my zaczynamy 26.10 :-) mam nadzieję, że będziemy zadowolone z tej szkoły :-)
Kasiu a czy to ważne czy ze ślubem, czy nie. Ważne że się kochacie i spodziewacie waszego Maleństwa :-) zresztą jesteście młodzi i jeżeli będziecie chcieli się zwiazać małżeństwem to zawsze będziecie mogli :-)
Tweety spokojnie może Maluszek leniuchuje, choć warto by było to skonsultować. Mi na szczęście odkąd czuję Małą nie zdarzył się dzień, kiedy nie wyczuwam jej ruchów. W ogóle tak się zastanawiam, mam łożysko z przodu, czyli czuję ruchy słabiej, a Mała jak czasami zapoda kopaczka to aż boli :-) Kocham to :-) nie wiem, jakby mi dawała odczuć, gdyby to łożysko było inaczej ułożone :-)
Andzia no nie dziwię się, też bym się wkurzła...
Witam nowe Mamusie :-)

11 lata 6 miesiąc temu #768443 przez tweety1992
andzia o w mordę ;/ Jak to możliwe że zgubili Twoją próbkę?

Współczuję kolejnej męki. Ale głowa do góry ;)

11 lata 6 miesiąc temu #768460 przez andzia90
Sama nie wiem jak to możliwe :/ jedna pielęgniarka powiedziała że mogła im się rozbić a mówią że się zgubiła. No cóż trudno muszę powtórzyć ale dam radę :)

11 lata 6 miesiąc temu #768477 przez tweety1992
Trzymam kciuki :) Bo ja jestem przeciwniczką krwi igieł i wgl. Taka masakryczna paranoja od dzieciństwa.

11 lata 6 miesiąc temu #768515 przez andzia90
Wiem ze może to być dziwne co powiem ale mi nie przeszkadza jak ktoś pobiera krew :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka