BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #818501 przez Sarenka
No nieźle, ale to jest jazda, że wstajesz rano, niczego nie przeczuwasz, a po południu już jesteś Mamą. Kasia GRATULACJE!!! Malutki ten Nasz nowy forumowicz:) Słodziak z pewnością. Ciekawe jesteśmy relacji, napisz do Nas szybciutko...
Kurcze, tak sobie właśnie myślę, że ja ciągle gdzieś poza domem, ciągle gdzieś chodzę, a co jakby mnie wtedy dopadło??? Chyba czas się zatrzymać... Jejjjjjkuuuu///

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #818502 przez anjaa18
Gratulacje Kasia,dużo zdrowia Dla Was. Dochodzcie spokojnie do siebie :)

11 lata 3 miesiąc temu #818507 przez Sarenka
no i można już powoli uzupełniać drugą cześć tabelki...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818508 przez wola82
Sarenka napisał:

Kurcze, tak sobie właśnie myślę, że ja ciągle gdzieś poza domem, ciągle gdzieś chodzę, a co jakby mnie wtedy dopadło??? Chyba czas się zatrzymać... Jejjjjjkuuuu///

Masz racje Sarenka.

11 lata 3 miesiąc temu #818512 przez tweety1992
Laski a Wy macie numery telefonów do siebie że tak jak aska z Kasią się kontaktujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #818520 przez Aneteczka
Kasiu gratuluje :) Pierwsza kruszynka wsrod nas :)

Wola znam juz termin cc, ale przesadna jestem i nie chce zapeszac. Jakby nie patrzac tez styczniowka bede :) Ale jeszcze troche musze sie w dwupaku trzymac :)

11 lata 3 miesiąc temu #818529 przez Elmirka85
Kasiu gratuluję. AŻ się wzruszyłam wpisem że to już , rano z nami pisała a już ma Igorka przy sobie. :kiss: :kiss: :kiss:
Pewnie dlatego za mało ważył jak na ten tydzień ciąży przez niewydolność łożyska. Mój Aleks też za mało ważył bo urodził się z wagą 2380 w 35tyg. i 5 dniu ciąży. ma w książeczce zdrowia wpisane że hipotrofia wewnątrzmaciczna czyli że za mała masa płodu do wieku ciąży.

11 lata 3 miesiąc temu #818536 przez Adziaaa
gratulacje dla Kasi!

Oby wszystkie szczęśliwie urodziły :)

ja mam jutro wizytę u lekarza!

11 lata 3 miesiąc temu #818548 przez myszka76
Kasiu gratulacje:-) Bardzo się cieszę,wracaj do sił jak najszybciej i jak tylko dasz radę to napisz jakieś słówko:-)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki. Trzymajcie się.

11 lata 3 miesiąc temu #818553 przez tweety1992
Myszka ciekawe która z Nas będzie pierwsza bo mamy tylko dzień różnicy :)

11 lata 3 miesiąc temu #818577 przez Edi28
Wow Kasiu gratuluję :) masz już Maluszka przy sobie :) Czekamy na jakieś szczegółowe informacje i zdjątko, dużo zdrówka dla Was :)
Czyli to już powoli się zaczyna :) jak widzę kilka z mam już wie, że będzie styczniowymi mamusiami, ciekawe, która kolejna :)
Z jednej strony tak sobie myślę, że teraz będziemy się rozpakowywać po kolei i jest to wspaniałe, bo będziemy mieć nasze Maleństwa już po tej drugiej stronie brzuszka, a drugiej jakieś takie obawy mnie wzięły, dotyczące porodu i tego jak to będzie po, czy na pewno sobie poradzę, eh... marudzę

11 lata 3 miesiąc temu #818585 przez aska27
Magda28 napisał:

Ojejka Gratulacje Kasiu dużo zdrówka dla mamy i maleństwa :)

Aśka masz cięcie 27 a mi wychodzi z usg termin tego dnia :P kto wie może też się załapie na styczniówke :P

Magda moze będziemy razem rodzić?

Wola no zaczyna sie :)

Musze zmienić tabelkę :blink: :)

11 lata 3 miesiąc temu #818605 przez issska1986
No nieźle, Kasia nas zażyła :lol: :lol: :lol: Super gratki i dużo zdrówka... Czyli to jednak był czop... :blink:
Miała nosa,że tak sobie wszystko szybko organizowała i wyprawka gotowa :)

11 lata 3 miesiąc temu #818648 przez kasiek21
ah dziewczyny mam chwilę to napisze co i jak. ogólnie czuje się ok z tym że rana po cc troszkę boli mimo leków przeciwbólowych. nie żeby jakoś mocno. da się wytrzymać :-) na noc dostanę jeszcze zastrzyk w dupe... no ale po kolei...
jak pamiętacie miałam dzisiaj wizytę u giną no i KTG...
KTG według poloznej nie wyszło dobrze a więc skonsultowala to z lekarzem no i wystawiła mi skierowanie do szpitala... lekarz mój prowadzący nie zbadał mnie ani nic tylko tak od razu. polozna kazała jeszcze dziś wstawić się w szpitalu a więc zebrałam się no i poszłam... w szpitalu byliśmy gdzieś ok 16. zrobili KTG no i decyzja że od razu cesarka no bo łożysko nie wydolne no i mały nie jest dotleniony jak powinien... o godzinie 16.30 założyli werflon i cewnik podali kroplówkę no i decyzjia że o 17.15 zaczynamy... wszystko poszło bardzo ładnie bo już o 17.27 Igor był z nami :-) ja dostalam go na chwilke na brzuszek do ucałowania po czym zaniesli go tatusiowi :-) no i chwilę później przewieźli mnie na salę gdzie dostalam golasa z powrotem na brzuszek :-)
tatuś już o 19 niestety musiał już sobie pójść no ale wpatrzony jest w synka jak w obrazek :-)
teraz ładnie sobie kurczaczek śpi przytulony do mojego cyca... maleńki jest niesamowicie :-) ale dostał 10/10

znieczulenie zeszło... nogami ruszać już mogę, niestety czeka mnie nocka na plecah gdzie właściwie już mam dosyć... ale jak mus to mus... jutro już będziemy próbować siadać i wstać...

jak tylko jutro już będę mogła w miarę się ruszać albo chociaż usiąść to zrobię jakieś ładniejsze zdjęcie i wstawie :-)

a tym czasem dziękuję Asiu za przekazanie informacji no i w ogóle wam wszystkim za gratulacje :-)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #818652 przez tweety1992
Jaki śliczny kurczaczek :) Jak tak na Was patrzę to sama bym już chciała mieć mojego maluszka przy sobie.

Odpoczywaj sobie i obyście szybko wyszli do domku :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka