BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798568 przez pala813
Roma masz taka sa ma grupe krwi jak ja 0Rh- :)

Ja jestem Paulina zawsze bardzo podobalo mi sie moje imie, mimo tego, ze w podstawowce bylo nas 3 w jednej klasie:) pozniej jakos przestalam na to patrzec a teraz od pewnego czasu zadnej Pauliny nie spotkalam :)
Najlepsze jak mi kolega kiedys w podstawowce napisal Pałlina, poczulam sie taka dumna, ze inaczej sie mowi i pisze:)
Eh te dzieci :laugh:

Ej dziewczyny Tweety cos sie nie odzywa, mam nadzieje, ze u niej wszystko ok. Ostatnio miala jakies problemy z mezem. Tweety jak nas podczytujesz daj znac ze u Ciebie w porzadku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #798571 przez Porto1987
Jest mi miło dziewczynki, że podoba Wam się moje imię :) ja ze swoją imienniczką spotkałam się w liceum w klasie, byłyśmy we dwie. A tak to w swoim wieku raczej nie spotkałam dziewczyny o tym imieniu. Teraz już jest trochę popularniejsze :)

Darmag, ta maść nie ma jako takiej ulotki. na opakowaniu jest tylko info, ale nie ma żadnych przeciwwskazań i jest napisane też, że to dermokosmetyk. No ale posmarowałam już :P Data ważności jest długa, ale na opakowaniu jest ten znaczek, że 3 miesiące od otwarcia się używa. No najwyżej kupię później drugą. teraz już posmarowane. Czekam aż zacznie działać :D Myślę, że 2-3 dni i powinno być lepiej :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #798579 przez roma4
No proszę Pala nie jestem sama z tą grupą , moja vica odziedziczyła grupę po ojcu ale a imię masz fajne i przynajmniej nikt nie ma problemu z wymową .....

11 lata 5 miesiąc temu #798581 przez kojka-waw
Jak Was nie ma to nie ma, a zostawić na chwilę towarzystwo to masa postow do nadrobienia.

Agnesss mój jeszcze nie był w sklepie po ten olejek. Może dzisiaj podskoczy.

Ja dla dziewczynki miałam wybrane imię - Adrianna .
Dla chłopca niestety ciężko nam było dojść do ładu więc wybrał synek i chyba będzie Marcin.

11 lata 5 miesiąc temu #798582 przez agnesss
Roma, to mnie teraz dobiłaś :)
Bo ja ważę 65,9 kg.... przed ciążą ważyłam 59,9 - czyli ma 6 kg na plusie.... Na razie mi wszystko na tyłek poszło. Nawet bardziej niż na brzuch... co za niedługo nie będziemu musieli drzwi poszerzać ;/
Ja myślałam ,ze masz na imię Ramona :) nie wiem czemu sobie tak wkręciłam.
Moje imię też mi się nigdy nie podobało. Do dziś nie lubię jak bliscy mówią do mnie Agnieszka... jakoś sztywno to brzmi. Wolę Aga :) No ale ,żyję już z nim tyle lat ,więc się przyzwyczaiłam :P

Pietruszka, a jak u Was z imieniem? bo nie wiem czy pisałaś czy nie? Może przeoczyłam ,to pytam :)

Loca, daleko troszkę. A my akurat aktualnie bez auta jesteśmy :/ Zobacze jeszcze. Jak coś kupię to Wam wkleję :)

11 lata 5 miesiąc temu #798584 przez Porto1987
Widzę, że większość dziewczyn miałaby łatwiej wybrać imię dla innej płci :P jaki zbieg okoliczności :)

Kojka, bo nas nie ma co zostawiać ani na chwilę :P :P :S

Ja dziś planuję kupić sobie specyfik do mycia ciała Hipp, zobaczymy co potrafi :P

11 lata 5 miesiąc temu #798585 przez agnesss
Kojka, bardzo ładne imię! Mi się też podoba Marcin, Mikołaj, Dawid i Kacper.

Matko święta.... już 13:00 ?! A ja dalej w piżamie siedzę... ale wstyd:/ trza się ruszać w końcu bo zgniję na tej kanapie :P

11 lata 5 miesiąc temu #798587 przez agnesss
Ps. Roma, ja też mam 0 rh - :)

11 lata 5 miesiąc temu #798600 przez roma4
no widzicie czyli więcej ma 0rh- Agness ja jestem niska mam 158cm dlatego tak u mnie widać każde kilo , a przed ciążą ważyłam 56 przytyłam bo w lutym rzuciłam palenie , no masz racje też mi poszło dużo w uda i tyłek

11 lata 5 miesiąc temu #798617 przez Loca
Agness, ja o 12 się zorientowałam że wypadałoby pójść się wykąpać i w końcu ubrać :silly: najgorsze jest to, że ja czasem jak się tak zasiedzę, to o godzinie 14 dociera do mnie, że ostatni posiłek jadłam o 10 i nadal siedzę w pidżamie.

Co do wagi to ja startowałam z wagą 59 kg, później zeszło mi do 54 kg i teraz mam zmagania z dobijaniem do wagi sprzed ciąży. Tydzień temu było 57,5...w ciągu ms przytyłam 2 kg i lekarka powiedziała żeby pilnować wagi...przestałam się obżerać na noc, bo w nd było już 58,5 (pizza, pizza i pizza domowa )...nie powiem przestraszyłam się, w ciągu 5 dni 1 kg na plusie...no i zaczęłam jeść kolację (jakieś kanapeczki z sałatką mm :laugh: ) ok 20, w ciągu dnia staram się pilnować tych 5 posiłków dziennie i zaś schudłam do 57 kg. Nie ogarniam tej wagi...
Więc mój bilans jest nadal ujemny, w ogóle już zaczęłam lekarce mówić, że jeszcze nie osiągnęłam tej wagi sprzed ciąży, bo ja to nie wiem czy liczyć, że już przybieram na wadze, czy zacząć liczyć od wagi startowej.

Wygrzebałam starą zapachową świecę, którą kupiłam będąc jeszcze panna :silly: zawsze ją palę w okresie przedświątecznym i świątecznym (czekajcie, zaraz wam zacznę spamować świątecznymi piosenkami, bo zaraz złapie na to fazę :woohoo: ).
Ta świeczka to Brise Magic Night, uwielbiam ją ale jest już niedostępna :( nawet pod nazwą glade, a tak bardzo ze świętami w domu mi się kojarzy.

11 lata 5 miesiąc temu #798620 przez baska007
Roma coś Ci pomogło rzucić palenie?? Jakieś gumy, specyfiki czy coś? Ja zaczęłam rzucać w lipcu, ale pewnie gdybym się o ciąży nie dowiedziała to bym nie wytrwała w postanowieniu :D A tak maleństwo mnie zmotywowało i nie paliłam bardziej dla niego już niż dla siebie:) moj E teraz walczy i rzuca :D On to non stop gumy żuje i czyta książkę Allena Carra "Jak łatwo rzucić palenie" :D Niby mu pomaga, ja pamiętam kiedyś z nią próbowałam to mi nie pomagała :D

11 lata 5 miesiąc temu #798634 przez kojka-waw
Ja też jestem niska i moja waga startowa to 70kg teraz mam 75kg.
Palenie rzuciłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.

11 lata 5 miesiąc temu #798636 przez roma4
Baska rzucając palenie nie miałam pojęcia ,że pozniej zajdę w ciąży , pewnego dnia postanowiłam ,że już nie zapalę i tak już było , nawet jak mnie ktoś częstował nie brałam dlatego mi się udało nie wierzę w rzucanie na etapy ja tak robiłam i to nic nie dało ,mój facet pali nie raz mówi ,że rzuci ale jakoś nie potrafi , z tym ,że mi nawet nie przeszkadza jak ktoś inny pali ale mnie apsolutnie nie ciągnie , w związku z tym zaczęłam pojadać słonecznik prażony , płatki kukurydziane i wiele innych rzeczy jak i słodycze ,które lubię i teraz i dlatego moja waga przed ciążą 56 , a standard mój 50 , raczej na to nie liczę oby było 55 też będę szczęśliwa

11 lata 5 miesiąc temu #798648 przez agnesss
Wstyd się przyznać ale ja tez paliłam. Rzuciłam w styczniu. Jak mam coś doradzić, to żadne plastry, gumy, ani książki -tylko trzeba chcieć! Serio :) Ja się zaparłam i na początku robiłam tak, że na każdy koniec tygodnia bez papierosa kupowałam sobie jakiś tani kosmetyk np.cień do powiek, kredka, pomadka, krem... coś nie drogiego. Taka mała nagroda. I pomogło. Wytrwałam, schudłam nawet 3 kg :) A nerwowa jak byłam tak jestem ,papierosy nie pomagały w tym ;) Teraz się bardzo cieszę ,że nie palę. Nie myślałam wtedy ,że będę w ciąży więc na dobre mi to wyszło bo i tak i tak bym musiała rzucić :)

11 lata 5 miesiąc temu #798659 przez Ani-ta
witam,

widzę że sporo palaczy byłych w naszym gronie ja na szczęście nigdy nie paliłam i dobrze mi z tym :laugh: no jedynie w piecu palę :silly:

widzę że dyskusja co do imion powróciła ja dla dziewczynki chciałam Zosia albo Agatka a że mam chłopca to nie mogę się zdecydować ale rozważam Szymon lub Marcin ale może jeszcze coś nam się spodoba :silly: Podoba mi się Filip ale niestety moja i męża kuzynka ma Filipa więc odpada :(

A co do wagi to ja mam już 9 kg na plusie :cheer: wy to wszystkie chudzinki tu jesteście :lol:
Ja dziś odebrałam wyniki znowu mam trochę bakterii w moczu ale nie będę się znowu nim i przejmowała ;) a pozostałe mam w normie :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka