BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #800552 przez moni91
Witam z rana:)i znowu mamy poniedziałek i a piat odnowa wysyłanie mężów do pracy a dzieci do szkoly :)ja juz mojego wygoniłam z wyrka:) :silly: do potem mamusie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800555 przez pala813
Witam sie i ja:)
Jak mowi Moni dzisiaj kolejny poniedzialek, moj maz tez juz wyszedl do pracy, zrobilam mu ciepla kawke na droge i wskoczylam znowu do lozeczka:) Dzisiaj i wczoraj nawet nie bylo tak zle ze spaniem:) Tak jak dzisiaj rano zazwyczaj zasypiam jak on juz jest na miejscu, czyli za jakas godzinke mi sie uda:)
Pozdrawiam:) Wroce pozniej:)

Edit: tak jak przewidywalam nie moge spac a w miedzyczasie nawet rozmowe z miska zaliczylam, widze ze tak juz mam i kazdy nowy tydzien od takiej rozmowy musze zaczac:) Sprobuje dalej probowac zasnac mamusie:)

11 lata 5 miesiąc temu #800564 przez kojka-waw
Cześć kochane.

Kolejny tydzień za nami a kolejny przed nami.
Idę młodego ubrać i niedługo wracam.

11 lata 5 miesiąc temu #800573 przez darmag21
Hej mamuski, ja mojego szkraba zawiozlam do szkoly ...dzis zajec nie maja tylko jada do kina. Ja nocy nie przespalam, nie moglam sobie miejsca znalesc. Wiec dzis bede chodzila jak zegrak do tylu.

Jakos dzis nie jestem optymistycznie nastawiona do zycia, jedyne co fajne ze maluszek kopie i zaczal sie nowy kolejny tydzien... w srode zaczynam III trymestr, wiec ciesze sie, mamy juz grudzien, lada chwila beda swieta i zostanie nam styczen i luty, chyba ze jakies mamuski zalapia sie na kwietniowki, bo to roznie.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800578 przez Loca
Hej :)

A ja cos ostatnio koszmarnie zmeczona jestem, ciage czuje sie jakbym w ogole nie spala w nocy, prawda jest taka ze coraz gorzej ni sie spi...i budze sie w nocy.

Moj weekend minal pod znakiem, zabawy z dzieciakami brata, moje dziecie momentani tak kopalo, ze z bratowa sie smiakysmy ze maluch chce wyskoczyc z brzucha i po domu pobiegac z chlopakami.
To bylo w sobote, a w nd sluchalam znowu tego czego kobieta w ciazy jesc nie moze... i stwierdzilam ze jesc ani pic nie moze niczego, bo wszystko niezdrowe... najlepej polozyc sie, nic nie jesc i tylko pic wode bo chyba ona jedynie nie szkodzi... :dry:

Ide na niezdrowe sniadanie, dzis zjem parowki z chlebem i popije je kawa z mlekiem.

Darmag, to kolejna nasza mamusia wchodzi w 3 trymestr :) ja na swieta , a do swiat czas szybko zleci :)
W ogole czasem mam wrazenie ze brzuszek zaczyna m przeszkadzac, duzy on nie jest ale mimo wszystko, jak chce usiasc tak jak zawsze mialam w zwyczaju zwlazcza w wannie, to mam klopot :P

Ah ja jutro mam wizyte u gin :)

11 lata 5 miesiąc temu #800587 przez darmag21
Loca ja tez zauwazylam ze brzuszek przeszkadza w pewnych przyziemnych sytuacjach mi np w ubraniu skarpetek, butów, ogolnie wszedzie tam gdzie trzeba schylic sie, najlepiej to pracowac nogami i jak juz przykucnac niz kregoslup wyginac.

Ciekawe jak sobie za miesiac poradze z depilacja, bo juz jest problem, eh... a co myslicie o zaangazowaniu w tym mezow ? pamietam jak z Kacprem na porodowce bylo... polozna ta czynnosc za mnie wykonywala poniewaz ja nie dalam rady w domu sama a meza nie bylo, a krocze musi byc do porodu oczyszczone ze zbednych wloskow zeby przy nacieciu krocza i szyciu ich nie bylo, wiec malo przyjemne bylo to ze polozna musiala to zrobic, i to jeszcze taka maszynka ze pamietam ja do dzis :dry: 1wiec dziewczyny ktore beda rodzic naturalnie i pierwszy raz, pamietajcie o tym.

Loca ja na sniadanie wlasnie zjadlam rybe wedzona ( makrelke ) podobno tez nie mozna, wiec sama nie jestes :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #800598 przez agnesss
Witam Mamcie Poniedziałkowo

Ja weekend przepłakany - musieliśmy oddać naszą Lusi, ponieważ właściciele u których byliśmy tydzień temu się pytac czy nie będzie im przeszkadzał piesek, nie dogadali się , w sobote zrobił nam Facet awanturę , że go nie zrozumieliśmy,że sobie z niego kpimy itp itd i ,że do niedzieli wieczora ( była sobota!) mamy się psa pozbyć albo on się pozbędzie nas....
Przebeczałam każdą minutę soboty, a potem ze zmęczenia zasnęłam. Wczoraj wieczorem przyjechali po nią ludzie, którym niedawno zdechł piesek. Nie potrafię zrozumieć takich ludzi jak właściciel... Nie potrafię i nie będę nawet już tego komentowała...

Jeśli chodzi o temat libido, to u mnie jest większe o 2 razy niż przed ciążą. I korzystamy z tego jak tylko można :P Nigdy nie wiadomo, co będzie potem...

Moja malutka tak się wczoraj rozpychała ,że z jednej strony miałam gulę w postaci połówki arbuza..myślałam,że zaraz wypadnie z tego brzucha :) Ale to sama radość dla mamy jak dzieciątko tak kopie i się rozpycha, prawda :)

Dziewczyny, kupiłam już sukienkę na ślub :) ponieżej ją wklejam :) Co sądzicie? Nadaje się na cywilny?

http://s1.zmniejszacz.pl/115/102257891_1_1000x700_sukienka-ciazowa-happy-mum-nowa-roz-l-szczecin__88

11 lata 5 miesiąc temu #800602 przez agnesss
http://s1.zmniejszacz.pl/115/102257891_1_1000x700_sukienka-ciazowa-happy-mum-nowa-roz-l-szczecin__88

11 lata 5 miesiąc temu #800605 przez agnesss
Wkleiłam zdjęcie dwa razy ale go nie widzę...
A Wy? widać czy nie ?

11 lata 5 miesiąc temu #800607 przez darmag21
Agnesss, cos kiecka nie chce sie zaladowac, a co do pieska to na prawde lepiej tego nie komentowac, co za chamstwo i bezczulica z tego wlasciciela...ale miej nadzieje ze bedzie piesek mial dobra opieke.

Nie wiem czy widzialyscie ten filmik
www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/chlo...ze-wideo,375604.html

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800610 przez Loca
Agness, chyba jakis chochlik sie wkradl :) bo ja zdjecia nie widze :p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Darmag, ja widzialam i sie poryczalam, piekny film :) oprocz tego jeszcze ogladalam filmy z porodu, bo dla mnie to cos zupelnie surrealistycznego i tak sobie okgladalam i plakalam :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #800617 przez domi2907
Hej dziewczyny, witam se i ja.

Ja tez zle spie...codziennie potem jestem niewyspana i marudna w ciagu dnia.

Agness nie widac..mize zmniejsz..:)

Lica, a daczego w takim razie ekarze juz nie sluchaja przez steoskop? ;) bo tak naprawde slychac wszytsko oprocz serducha...ja mam w domku jedeN i powiem ci ze nawet w moje bicie serca musze sie wsluchac a co dopieRo Ruchliwego malucha. Nie ma co sie stresowac a juz napewno nie w 7 tygodniu....ja tam wole czuc ruchy maleGo niz popadac w paranoje dlatego tez nawet nie kupowalam tego glosnika z ktorego mozna serce podsluchiwac. Lekarka mowila ze duzo zalezy od pozycji malego. Nawet tym specjalistycznym miala problem pielegniarka w 16 tygodniu bo maly sie wiercil i uciekal. Najlepiej na usg. Wtedy widac slychac.

Agness nawet nie wiem co ci powiedzieC,,,co za ludzie wredni. Zeby tak ich ktos wyrzucil z domu..bo to zwierze napewno mialo wiecej rozumu i serca niz oni, czasem nienawidze ludzi...grrrr

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800618 przez darmag21
A tu jest oryginalny filmik, lepszy ze tak powiem.
www.fronda.pl/a/wazyl-tyle-co-bochenek-c...jacy-film,32197.html .... nie wiarygodne, brakuje mi slow.

Loca, ja wiem jak porod wyglada a sama ogladalam i sn i cc... i tez plakalam.

11 lata 5 miesiąc temu #800629 przez Loca
To ja jej powiedzialam, ze serduszko przez usg po 8 tyg mozna uslyszec :)

W pracy mi zadali pytanie, czy po urodzeniu dziecka pozbede sie kota... bo oni by sie pozbyli, no bo jak takie male dziecko z kotem... noz kurcze, nie po to bralam zwierze, ktore sie do nas przyzwyczailo, bo jest z nami ponad rok, zeby po urodzeniu dziecka je oddawac, bo jest dziecko, to kot juz jest niepotrzebny.
Agness, tak samo przerazajaca jest historia Twojego pieska, dobrze ze znalezliscie jej domek...ludzie maja w sobie ogromne poklady znieczulicy.
Moim zdaniem zwierzatka sa bardziej ludzkie niz ludzie, moja kotka zawze wyczuje kiedy jest mi zle i zawsze do mnie przyjdzie, zaczyna mruczec i tulic sie.

11 lata 5 miesiąc temu #800642 przez darmag21
Loca, ja kota mialam jak Kacper sie urodzil, nie bylo zadnego problemu i powodu zeby sie go pozbywac, zreszta u nas wciaz towarzyszyly zwierzeta w zyciu Kacperka, mamy kroliczka, dwa pieski, rybki, byl chomiczek... uwazam ze zwierzeta juz u malych dzieci wzbudzaja uczucia i bycie dobry i troskliwym, ostatnio przyszedl Kacper ze szkoly i opowiadal ze kolega chwalil sie ze kotem zucal a mi mamo chcialo sie plakac.

Ja jestem zwolenniczka zwierza w domu, alego nie szkodliwego pieska lub kotka, chyba ze arunki na to nie pozwalaja to chomiczek tez spelnia swoja role w wychowywaniu malucha.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka