BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #800653 przez Loca
Tez jestem takiego zdania, zreszta u mnie w domu zawsze byly zwierzeta, nawet byla kotka, ktora kilka razy okocila sie przy nas, ja moze mialam 5 lat, moj mlodszy brat mial 3 latka i kociaki wychowaly sie przy nas wszystkie i szybko znalazy domki.

Ostatnio widzialm jak jakies mlode lebki, dzieciaki ok 10 lat, malo nie kopaly psow, ktore byly przypiete do slupka przy szkole, eh. Zwroc takim uwage, to malo nie zjedza, zasob slownictwa takich dzieci mnie szokuje, nawet ja takich przeklenstw nie znam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #800694 przez kachna_28
Hej Dziewczyny.

U mnie weekend tak sobie. Z mężem mieliśmy spięcie i w zasadzie to od soboty wieczór do wczorajszego popołudnia nie gadaliśmy ze sobą. Dziś wyjechał na tydzień ale udało nam się na całe szczęście pogodzić. Nie lubię być pokłócona jak On wyjeżdża.

Libido u mnie bardzo średnie. W sumie to nie wiem z czego to wynika.

Jeśli chodzi o zwierzęta to sama bym chciała pieska. Niedawno wyprowadziłam się od rodziców gdzie były trzy piesiaki. Od dzieciństwa miałam psy i teraz mi brakuje. Ale mieszkam w bloku i jakbym teraz wzięła młodego psa to jak się dzidzia urodzi to ciężko będzie z psem wyjść i za każdym razem dziecinkę ubierać.

Dziś mam nadzieję poprawić sobie humor, lecę na obiad z koleżanką także nie będę się nudzić.

Miłego poniedziałku dziewczyny i niech maluchy kopią :).

11 lata 5 miesiąc temu #800714 przez Loca
Ja sie wlasnie zabralam za obiadek :) ja jestem w ciazy, a maz ma smaki :P dzisiaj na obiad lasagne :)

11 lata 5 miesiąc temu #800715 przez agnesss
http://s1.zmniejszacz.pl/115/102257891_1_1000x700_sukienka-ciazowa-happy-mum-nowa-roz-l-szczecin__84

11 lata 5 miesiąc temu #800723 przez pala813
Mamusie wracam po późnym śniadaniu i nadrabiam zaległości :laugh:

Co do libido to u mnie kiepsko jest, zresztą przez te zawirowania z szyjka i tak nie możemy ale nawet jakby lekarka pozwoliła to chyba miałabym opory żeby znowu nic się nie stało :(
Czasem mam ochotę owszem ale szybko mi mija. Zreszta przeszkadza mi brzuch i czuje dyskomfort.

Domi jeżeli mogę zapytać o co chodzi z tym zachowanie krwi i tkanek z pepowiny? Wybacz pytanie ale kompletnie nie orientuje się w temacie :)

Kojka dokładnie tak jak mówisz tydzień za tygodniem ucieka jak szalony :laugh:

Darmag masz rację do Świąt zleci, potem Nowy Rok, styczeń minie nie wiadomo kiedy i tylko miesiąc nam zostanie do wyczekanego marca :woohoo: do rozwiązania coraz bliżej :lol:

Loca standard każdy wie najlepiej i rozdaje dobre rady :silly:
Serduszko przez stetoskop podobno można wysłuchać dopiero po 25tc jeżeli nie ma sie wprawy. Wiadomo, że lakarz wysłucha bardzo wcześnie ale my raczej nie bardzo :silly:
Z ciekawości wieczorem sprobuje :)
Tak pozbywanie się zwierzat jest dośc powszechne po urodzeniu się dziecka czego do tej pory nie potrafie zrozumieć, ja nawet nie wdaję się w dyskusje z osobami które mnie pytają o to, tez usłyszalam, że powinnam oddać psa bo coś zrobi dziecku i ugryzie ją jak bedzie zazdrosna. Ręce mi opadają i normalnie w świecie nie chce się denerwować więc ucinam temat. Zwierzęta u nas w domu były od zawsze i jakoś z siostrą żyjemy i dobrze się mamy. Aż mnie nerwa ruszyła :angry:

Co do brzuszka to mi już dawno zaczął przeszkadzac :blush: :silly:
Jeżeli chodzi o depilacje to narazie daje rade na czuja że tak powiem :lol: Potem zobaczymy, nawet nie orientowalam się jak to jest z depilacja przed cc.

Agness kochana brak mi słów :(
Sukienki nie widać może spróbuj bardziej zmniejszyć.

11 lata 5 miesiąc temu #800727 przez kojka-waw
Mi się chwilę przykomarowało :-))

Co do zwierzat-uwielbiam je i nie wyobrażam sobie domu bez nich.

Agnesss dalej nie widać sukienki.
Jestem zcipiała dzisiaj.

Na 16:40 mam wizytę u tej swojej. Ciekawe jak mój wynik posiewu moczu i glukozy.

Odnośnie goleni-mi już też ciężko. Tydzień temu ustawiłam sobie lusterko na parapecie w łazience (zaraz pod parapetem mam wannę) i poszło nawet zgrabnie. Mój się nie odważył bo stwierdził że mnie pozacina MIĘTUS :-)

11 lata 5 miesiąc temu #800731 przez roma4
Witam i ja ,\ :)
dzisiaj pózno bo po odprowadzeniu małej do przedszkola poleciałam od razu do szpitala miałam do zrobienia wszystkie wyniki i krzywą cukrową siedziałam tam 3godz , na szczęście już jestem w domu :) mam nadzieję że wyniki będą ok , rano się zapomniałam i wypiłam z 5 łyków kawy...
Agnees masz rację nie którzy nie tolerują zwierząt i nie pozwalają ich trzymać w mieszkaniach.Ja miałam kotka ale uciekł i sobie obiecałam ,że do puki mały nie podrośnie żadnych zwierząt , Vica chciała by pieska ,ale jak ja sobie pomyślę ona , malutki i 3 piętro i wyprowadzać go to tego nie widzę, obiecaliśmy ,że kupimy jej rybkę :)

A dziewczyny co do owłosienia oczywiście trzeba tematu pilnować bo ja zawsze sama się goliłam przy pomocy lusterka oczywiście i teraz też tak robię ,że w razie jakbym trafiła do szpitala to nikt mi nie musi" pomagać" w tej sprawie
No ale już następny tydzień i grudzień i święta i po nowym roku to nam raz dwa zleci czas do marca

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #800744 przez pietruszka
Cześć,

jestem po wizycie. Dostałam antybiotyk na problemy z pęcherzem i oczywiście boję się go wziąć. W ulotce piszą tak: w ciąży stosować tylko w przypadku zdecydowanej konieczności i pod nadzorem lekarza. No i już kombinuję czy aby na pewno nie da się innymi sposobami wyleczyć tej infekcji.
Dostałam też żelazo z kwasem foliowym no i skierowanie na tę glukozę nieszczęsną.
I jeszcze szyjka mi się skróciła z 37mm do 32mm, ale lekarz twierdzi, że jest ok. U niego wszystko jest ok.

Agness, współczuję, że musieliście oddać psiaka. My mamy chomika. Zbyt wiele uwagi nie trzeba mu na szczęście poświęcać :) Więc nie odczuje, jak się mała urodzi :blink:

A, golenie, zakładanie butów itd. Z tym nie mam jeszcze problemów, brzuchol mały, więc daję radę.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 5 miesiąc temu #800758 przez moni91
Witam ponownie :)
Agness szkoda że musiałaś psinkę oddać:(:( na pewno będzie jej dobrze u nowych właścicieli :)

Co do golenia się jeszcze nie mam problemów :) z butami czasem mam problem :)

Co do tego filmiku z chłopczykiem tez się poryczałam jak go oglądałam:(:(

Odebrałam ostatnio moje wyniki badań i wykryto mi w moczu nabłonki płaskie nieliczne i leukocyty nie znam się na tym więc nie wiem co to oznacza :(
Glukoza chyba w normie na czczo mam 71 a po 2 godzinach po glukozie mam 98 :) więc chyba dobrze :)
Pozdrawiam:):)

11 lata 5 miesiąc temu #800774 przez Loca
Agness, sukienki dalej nie widac :P

Wlasnie co do libido, ja mialam na co nie co ochote do 19 tyg, a pozniej jak sprobowalismy z mezem pobaraszkowac, to czulam ze ten balonik w ktorym sa nasze maluszki i jakos tak ochota mi przeszla, maz ma zal do mnie o to ale ja sie kupic nie umiem normalnie... :silly:

Moni co do moczu poczekaj na opinie lekarza :) ja zawsze tylko sprawdzam krew, czy czasem w anemie nie wpadlam, bo mam do tego tendencje, a tak to czekam na to co lekarka powie, po co sie stresowac :)

Pietruszka, wydaje mi sie ze lekarz wie co robi i wie co przepisuje :) ja bym na Twoim miejscu nie kombinowala tylko brala co lekarz przepisal.

11 lata 5 miesiąc temu #800797 przez domi2907
Dokadne moni, poczekaj na lekarza nie martw sie.

Loca z cekawosci wzielam stetoskop zeby cos podslucac ale powiem ci ze naprawde cezko. Slysze ruchy malca i akue bugitane ak plyn sie przelewa. Bicie serducha bardzo slabo, orawie ja musze rzestac dyca, a maly faktycznie nie lubi bo tez mnie skopal od razu ;)

Pala, w pl jest malo informacji na ten temat ...moze o jeszcze nie jest bardzo rozpowszechnione. I dosc drogie. U nas to wychodzi 1000 euro na 25 lat...w pl kosztuje ok 6000 zl na 18.. Troche dziwne. Chodzi lownue o choroby typu balaczka lub przeszczepy szpiku kostnego u dziecka. Nigdy nie wiadomo, ja w odzinie niestety miaam przypadek balaczki :( krew z epowiny odbudowuje system imunologiczny i et 100% kompatypilna z dzieckiem wiec nie szukasz dawcy do przeszczepu. A tanki sa uzwane do dbudowy organow wewnetrznych ..choc to jest jeszcze na etapie studiow. Dopiero w zeszlym roku skuteczne zregenerowali tkanke serca. Na 24 raty nie wychodzi duzo a tu wszyscy to robia. Wole zrobic i nigdy nie potrzebowac niz oduscic i potem kiedys sobie nie wybaczyc. Moja kuzynka w pl nawet o tym nie slyszala..takze chyba poprostujestmalo bankow publicznych lub prywatnych ktore sie tym zajmuja.

Ja za dwa tygodnie mam miec zrobione ekg serca malucha, tez ktos a miec..? Chyba lekarka chce zrobic bo moj ojcec zmarl na zawal i mial problemy z sercem.

11 lata 5 miesiąc temu #800834 przez Loca
Domi, my z mezem tez myslelismy o tym, ale niestety pl to kraj absurdow. Podobno na dzien dobry trzeba wylozyc 2 tys zl, a pozniej ms wyklada sie iles tam zl. Z jednym dzieckiem to moze daloby rade, ale my chcielibysmy dwojke, moze nawet trojke, ajak jednemu sie wezmie, to chcielibysmy brac wszystkim naszym dziecia, a niestety wtedy koszta rosna, a ja nie mam pojecia czy w 2015 roku nie bede miala problemu ze znalezieniem pracy, a wiadomo brak pracy = z liczeniem kazdego grosza.

Moj tata jest po zawale i bajpasach no i poki co nie dostalam skierania na ekg maluszka.

11 lata 5 miesiąc temu #800847 przez darmag21
Faktycznie w Pl to jest jakas masakra, jest to na pewno fajna sprawa ale u nas to by powiedzieli ze wymyslamy i nie mamy na co tracic pieniedzy tak mysle o ogole spoleczpolestwa bo ja raczej ludzka opinia sie nie przejmuje. Mam dzis ciezki dzien z checia bym sie polozyla i lezala do wieczora ale musze jechac zrobic przeglad samochodu bo juz wyszedl, kupic cos do lodowki... nie wiem co juz jesc. Dzis jestem nastawiona na duze NIE.

11 lata 5 miesiąc temu #800871 przez annlu
Hej mamuski :)

Ja dzisiaj mialam ciekawa sytuację. Bylam w szkole i Profesor od matematyki na nas narzekala a maly jakby wyczul ze ktos ma pretensje do mamusi i zaczal kopac jakby chcial wyjsc hehe. Kochany moj maluszek :)

Jutro ide na wizyte kontrolna do mojej ginekolog. Mam nadzieje ze wszystko dobrze...
Bo zauwazylam ze najchętniej to bym caly czas leżała i wczuwala sie w ruchy malenstwa....

A musze sie Wam pochwalić. Dzisiaj kupiłam gazetę " mamo to ja " i był dodatkowo poradnik " bede mama " probka kremu dla malego i proszek :) a całość wyniosła mnie 6 zł :) super sprawa

A dziewczyny. Trzeci trymestr zaczyna sie 27 czy 28 tygodnia ?

11 lata 5 miesiąc temu #800888 przez kachna_28
Annlu z tego co mi wiadomo trzeci trymestr zaczyna się od 27 tygodnia ciąży.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka