BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #807549 przez roma4
witam dziewczynki z rana :) :)

Ja mimo soboty coś nie mogę spać i już obie z małą jesteśmy na nogach

Loca mam nadzieję zę u Ciebie lepiej i że cię wypiszą na niedzielę

Pala mi się też wydaje że dzisiaj jest dla Agness szczęśliwy dzień ale nie jestem pewna w każdym bądz razie życzę Dla Ciebie Agness wszystkiego dobrego :) :)

ja też pamiętników nie prowadzę , zresztą nie jestem specjalnie wylewna uczuciowo więc podchodzę do tego faktu że pojawi się nowy dzidziuś jakoś normalnie bez specjalnych emocji oczywiście sie cieszę ale wątpliwości zawsze małe są

Pala nie martw się nie zawsze w ciąży są już jakieś specjalne uczucia na pewno będą jak się dzidzia urodzi , a tym że masz wątpliwości na swój sposób większość kobiet je ma ja jak się dowiedziałam ,że jestem w ciąży płakałam 2 tyg z nikim nie rozmawiałam i mimo że miałam wrócić do pracy i wszystko załatwiłam perspektywa siedzenia w domu następne 2 lata przyprawia mnie o złość ,no ale cóż takie życie nie zawsze jest wszystko tak jak człowiek sobie zaplanuje.......

Sory za ten elaborat z rana .......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #807551 przez kojka-waw
Cześć robaczki.

Młody w nocy bez temperatury za to teraz czuję, że teraz robi się coraz bardziej rozpalony.

Moni te stwardnienie brzucha to ćwiczenia macicy do porodu.
Mogą pojawiać się nawet codziennie. Jeżeli są to pojedyncze skurcze to nie ma się czy martwić.
Jak pojawią się regularne skurcze lepiej podjechac do lekarza.

Ja pamiętnika z ciąży nie prowadzę. Nie będę dziecka dolować swoim pesymizmem.
Przyjdzie czas to mu opowiem co czułam.

Dobra idę zrobić śniadanie i dać młodemu leki.

Dobra idę robić śniadanie i paszowa

11 lata 4 miesiąc temu #807555 przez moni91
Witam mamusie z rana :):)
Kajko dzięki za uspokojenie bo już troszkę zaczęłam się martwić :( ale idę dziś na usg to się dopytam:):)
Agness Też nie dam sobie głowy uciąć czy to twój dzień ale życzę ci wszystkiego dobrego i jak najwięcej pozytywnych myśli:*:):):)
Nio to czas ogarniać się do wyjścia na usg mam na 9.40 ale zanim tam dojadę to trochę minie a takiego lenia załapałam że zamiast wstać sobie o 7.30 to jeszcze drzemałam do prawie 8:):)Buziaki dam znać jak wrócimy:*:*:*

11 lata 4 miesiąc temu #807574 przez Loca
Hej dziewczyny :)

Ja dalej pisze ze szpitalnego lozka, wczoraj lekarz mnie w koncu zbadal i okazalo sie ze nie tylko infekcje zlapalam ale i mam rozwarcie na 1 cm i skrocona szyjke, dzisiaj podejma decyzje co dalej.
Ja wiedzialam ze tak bedzie, nie wiem jak to jest ale jakis wewnetrzny glos mi mowil zeby drazyc temat szyjki i okazalo sie ze poraz kolejny intuicja mnie nie zawiodla, lekarz powiedzial ze na niedziele wypisza mnie do domu prawdopodobnie, ale musza jeszcze podjac decyzje o zalozeniu krazka....no coz koniec ze spacerkami :) teraz bede z Kojka sie integrowac.

Domi, ten Twoj maluch pieknie rosnie, moje dzieciatko cos slabo nabiera na wadze, nie co ponad 600 g mialam nadzieje ze juz tak do 1 kg bedzie dobijal, no mam nadzieje ze zacznie nbierac szybko na wadze, bo cos czuje ze wczesniej sie urodzi.

Moni to czekamy na informacje :)

Ja tez pamietnika ciazy nie prowadze, jakos nawet nie pomyslalam o tym :) nigdy jakos nie interesowalam sie pisaniem pamietnikow :side:

Ahh no wlasnie Agness dzis za maz wychodzi :side:

Pozdrawiam mamusie :) i nie denerwujcie sie, drazcie temat u lekarzy jak tylko cos was nie pokoi, ja swoja lekarke musze zmienic bo zawiodlam sie na niej.

11 lata 4 miesiąc temu #807583 przez pala813
Loca no widzisz jednak co przeczucie to przeczucie, uwazaj na siebie i odpoczywaj, ja wlasnie musze przypilnowac tego tematu na wizycie teraz 18 grudnia bo cos ten brzuch niewyrazny a jeszcze za wczesnie zeby malenstwo pojawilo sie na swiecie. Waga sie nie przejmuj bo moja dopiero w skonczonym 27 tygodniu miala prawie 900 g:) Ciekawe jak teraz bedzie:)

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku z Toba:) zobaczysz polezysz, wezmiesz luteine i sytuacja sie unormuje:)

11 lata 4 miesiąc temu #807584 przez faza56
Hej dziewczyny.

Loca dobrze, że sytuacja się wyjaśniła i zaraz do domu wracasz. Uważaj na siebie, będzie dobrze :)

No to agness ma dziś swój Wielki Dzień :) Winszujemy!!! Fajnie jej. Ja też miło wspominam swój dzień ślubu :)

Jeja zauważyłam, że d paru dni mam kłopoty z pamięcią. Normalnie dziury w głowie mi się robią. Nie pamiętam nazwisk albo czy komuś coś mówiłam czy nie :P Nie wiem, może to hormony ;)

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #807594 przez kojka-waw
Loca dobrze, że wykryli tą szyjke. Mi robili badanie usg i wiedziałam dokładnie jak długą jest szyjka i jak duże rozwarcie.
A jak masz infekcję to tak od razu krążka nie założą. Musisz infekcji się pozbyć.
Będzie dobrze tylko się teraz oszczędzaj. Dużo leż. Jak najmniej w pozycji siedzącej i stojącej żeby maluch nie uciskał na szyjke.
A wiesz może jak długą masz szyjke czy lekarz Ci nie mówił.

11 lata 4 miesiąc temu #807597 przez Ani-ta
witam,

Ja dziś odpoczywam po wczorajszym sprzątaniu i po nie przespanej nocy B) :( normalnie leżałam miałam zamknięte oczy a nie spałam tragedia ;)
Dziś jedziemy na imprezę 50 urodziny wuja mojego P, i ma to być dla niego niespodzianka ciekawe czy jego żona się nie wygada :P

Agnes wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :laugh:

Loca dobrze że trafiłaś do szpitala i szybko się sprawa wyjaśniła ;)

Pozdrawiam

11 lata 4 miesiąc temu #807600 przez Loca
No wlasnie nie wiem, czekam na badania dzisiaj bo podobno ma byc jakis specjalista i maja przez usg wszystko sprawdzic.
Tak sie spodziewam ze krazka mi nie zaloza odrazu, tym bardziej ze nawet jakas nadzerke mam, no mowie wam tak sie zawiodlam na tej lekarce mojej, takie rzeczy jak stan zapalny to powinna wychwycic odrazu, tym bardziej ze nadzerka z dnia na dzien sie nie pojawia...musze koniecznie zmienic lekarza.

Pala, pytaj i draz temat, obowiazkiem lekarza jest sprawdzic wyszystko, a jesli dzieje sie cos niepokojacego i mowisz mu o tym musi zareagowac i wszystko sprawdzic dokladnie.

11 lata 4 miesiąc temu #807603 przez moni91
Hej mamusie ja już po :):) i jestem uchachana :):) Moje serduszko waży 1.160 g i jest długa:):) ale nie mówiła dokładnie ile ma wysokie czółko i malutki piękny nosek :) co chwile miała paluszki w buzi :) jest szczuplutka i chudziutka więc nie będę miała problemu z porodem ponoć :):) termin mam +/- 2-4 marca:):) A tu macie moją malutką:):)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #807604 przez kojka-waw
Loca mi zanim założyli krążek brali posiew z pochwy. Na wynik czekałam 7 dni.
Ponieważ w posiewie z przed półtora miesiąca wyszedł mi gronkowiec nie mogli od razu założyć pessara.
Posiew wyszedł jałowy, zero gronkowca, grzybów, czy jakiejkolwiek infekcji.
Jeszcze tego samego dnia mi założyli krążek. Następnego dnia kontrola czy się dobrze trzyma i puścili do domu.
Biorę teraz luteine 2x2tabletki i co kilka dni macmiror co by nie było zakażenia.

11 lata 4 miesiąc temu #807612 przez Loca
No to ja musze to moje diabelstwo wyleczyc, bo grzybica sie przyplatala nie wiem skad :/ czlowiek sie myje zmienia bieluzne nie kozysta z toalety publicznej a tu takie g...o sie przyplatalo.

Wymaz mam miec pobierany, ale nie wiem kiedy, zostane tu ile trzeba, niech mnie wylecza, choc lekarz powedzial ze lezec w domu moge, a po prostu jak sie wylecze to mam wrocic na krazek choc, wcale nie jest powiedziane ze beda musieli go zakladac czekam na decyzje.

Moni, piekna malutka buziulka :) te wasze dzieciaczki juz takie fajne w okolicach kg a to moje taka kruszyna :(

11 lata 4 miesiąc temu #807619 przez moni91
Locia Spokojnie nie smut-aj daj maleństwu czas zobaczysz jak szybko ci przybieżże na wadze teraz nasze maleństwa będą przybierać na wadze a zmniejszy się wzrost :) wiec spokojnie:):)

11 lata 4 miesiąc temu #807626 przez roma4
Loca dobrze ,że jesteś pod fachowa opieką nie martw się grzybica to bardzo popularna choroba dotyczy co 2 kobiety mimo stosowania zasad higieny flora , wyleczą i zobaczą co dalej. A mala urośnie nie martw się każde inaczej przybiera , a zresztą może byc malutka.... :)

Moni piękne ujęcie ,aż miło popatrzeć twoja dzidzia już duża bo to 30 tydzień zaczynasz super :)

11 lata 4 miesiąc temu #807641 przez faza56
Moni pięknie ujęcie :) będziesz miała świetną pamiątkę. Aż miło popatrzeć na buzialka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka