BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #807922 przez Porto1987
Witam Was niedzielnie Ciężarówki :)

Loca, mąż na pewno się przejął i zmartwił Tobą i maluszkiem i teraz będzie skakał koło Was. Mojemu też by się przydał kubeł zimnej wody na głowy. Ale wolę żeby tak było jak jest teraz niż ma coś się dziać. Fajnie, że masz też towarzystwo, które się nie daje złemu nastrojowi :)

Właśnie ja tak jak czytałam na wizażu o tych laktatorach, to te wszystkie części są do wysterylizowania, a często te nakładki na piersi można zmienić na nowe. Ja się będę orientowała jak bardzo mi będzie niezbędny laktator. Pala a czemu nie chcesz karmić piersią?

Dziewczynki, czy Wy macie może problem ze stawami? Ostatnio mnie coś kolana bolą. Głównie jak leżę. Dziś w nocy to aż się budziłam. Czytałam, że to przez hormon może być. Trochę mnie wkurzają te kolana. W dodatku wczoraj było mi już ciężko leżeć na plecach, ciężko mi się oddychało. I najlepiej było na lewym boku :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #807932 przez Loca
Ja wlasnie tez zauwazylam ze mnie cos kolana bola ;) czasem mam wrazenie ze stawy mi sie takie "luzne" zrobily.
Ja ze spaniem nie mam jeszcze problemu...no moze na brzuchu staram sie nie spac, bo pani dr powiedziala ze dotykanie i masowanie brzucha moze spowodowac skurcze.

11 lata 6 miesiąc temu #807981 przez moni91
Aj mamusie coś mi się wydaje że znowu mam przed sobą nieprzespana noc bo idę jutro do dentysty:(:( na 16 ale inny lekarz bo idę teraz na fundusz:(:(:(masakra może nie okaże się sadystką :P:P

11 lata 6 miesiąc temu #808001 przez roma4
dziewczyny piszecie o boleściach , ja kolana chyba mam ok ale biodra katastrofa nie mogę spać w swoim łóżku na bokach tak mnie bolą , ale jak sobie zrobię łóżko w salonie na takich poduchach to zupełnie inne spanie

Loca odpoczywaj zbieraj siły czasem dobrze jest tak poleniuchować
Ja mam w planie w przyszłym tygodniu wyprać dywany i kanapę trochę odświeżyć no i może jakieś kafelki w łazience przetrę zobaczę jak się będę czuła....
Moni ja idę do dentysty na fundusz 3.01 i też się boję....

11 lata 6 miesiąc temu #808006 przez moni91
Mnie nerwy roznoszą:/:/:/ nienawidze jak mój je orzechy bo to chrupanie doprowadza mnie do szału masakra i mam ochotę normalnie te orzechy wywalić:/:/:/aaaaaaaaa........ :(:(:(:(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #808022 przez darmag21
Hej dziewczyny ale ta niedziela leniwa, nic sie nie chce a pogoda do spaceru nie nastraja, bylo brzydko a teraz dodatkowo pada.

Mnie wczoraj nogi bolaly tak od posladkow do kolan, ale tlumaczylam to sobie tym ze troszke spzatalam i wiecej sie wysilalam jak zwykle, a moze to juz ciezar daje we znaki ? w nastepnym tyg mam wizyte to zobaczymy ile przybylo az strach wchodzic na wage.

Co do spania to niby najlepsza pozycja to na lewym boku...czy wy tak spicie czy zmieniacie pozycje? mi jak na zlosc najlepiej lezy sie na prawym boku.

Jeszcze wracajac do laktatorow to prawda ze moze lepiej poczekac az do porodu, sama nie wiem, bo z Kacprem dlugo to ja nie pokarmilam, 3 tygodnie zaledwie... a dlatego ze pokarm byl nie tresciwy... on wiecznie glodny wisial na cycu, plakal... co sie okazalo to z glodu bo w moich piersiach byla "woda", pozniej plakalam sama ze sluchalam innych "karm piersia i karm piersia" a intuicja mi podpowiadala ze cos jest nie tak. Pewnego wieczoru dalam mu butelke i spal 6 godzin bez przerywy, nie dowierzalam ... (po piersi spal zaledwie 30min i noce nie przespane) na nastepny dzien przyjechalam lekarka i sprawdzila pokarm no i jak juz wczesniej pisalam, bylo go duuuzooo, wykarmilabym cale stado noworodkow ale nie stety bez wartosci odrzywczych.
Mam nadzieje, ze tym razem uda sie karmic piersia ale nie stety nie jest to zalezne od na, jedne mamuski moga drugie niei nie wiem czym to pisane. A nie stety kiedy same bedziemy w domu to nie raz nie bedziemy mialy czasu sie najesc. Mysle ze mamy juz z dziecmi moga to potwierdzic.

Moni moj maz mamode mlaskania i tez mnie trzesie, taki nerw mi sie zalancza ze moglaby zdzielic przez glowe :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #808038 przez Loca
O temat mlaskania sie pojawil hehe :silly: mnie oprocz mlaskania z otwarta buzia na nerwy dziala ogolnie glosne jedzenie, takie glosne przezucanie pokarmu z zamknieta buzia, o! I siorbanie ooo matko, jak jestem u rodzicow to czekam az moj tata zje i wtedy siadam do stolu...bo nie jestem w stanie wytrzymac tego :laugh:

Ja z laktatorem sie poki co wstrzymam :) czas pokaze czy bedzie potrzebny.

Ja spie przede wszystkim na prawym boku, bo jak leze na lewym to mnie tak skora piec zaczyna ze wytrzymac nie moge, a jak zasne to juz spie w kazdej pozycji oprocz na brzuchu i plecach...chyba we znie juz maluszek zaczyna mi przeszkadzac.

W ogole ja dzisiaj mam studniowke :D jak ten czas smiga, ani sie obejrzymy a dzieciaczki beda z nami :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #808049 przez moni91
Dobrze ze nie tylko ja mam takie paranoje:):):):)buziaki:)

11 lata 6 miesiąc temu #808085 przez annlu
Hej wszystkim w niedzielny wieczór ;)

Czy któraś z Was może miewa "kolki" lekkie kłucie z jednej strony brzucha kiedy np. za szybko idzie albo za dużo ruchu ma albo przez dłuższy czas jest w jednej pozycji ? Czy tylko ja coś takowego mam... ? :D

11 lata 6 miesiąc temu #808105 przez kojka-waw
Hej słoneczka.
Ja wczoraj miałam awanti z moim. Usunęłam dopiero o 3.
Dzisiaj cały dzień się do niego nie odzywałam.

Odnośnie spania go ja praktycznie tylko na bokach. Biodra mnie strasznie bolą bo ja w sumie 90% doby spędzam w pozycji leżącej. Czasami położę się na plecach ale też mi się ciężko oddycha.

11 lata 6 miesiąc temu #808117 przez moni91
Miłej nocy mamusie:):) Dobranoc:):)

11 lata 6 miesiąc temu #808122 przez darmag21
Annlu ja pare dni temu mialam takie lekkie kolkowe bole i to bylo jak lezalam na lewym boku w nocy ...jak sie przekrecilam na drugi bylo oki, takze wiec moze cos takiego nas chwyta od czasu do czasu. Rano wstalam i tez nic nie bylo.

11 lata 6 miesiąc temu #808189 przez moni91
Witam z rana mamusie ja juz obudziłam mojego :)ale martwie sie bo mam straszny ucisk w dole brzucha i boli mnie nie jest twardy Ale go czuje :(:(:(:( mam małego stresa :(:(:(:(nio nic jak nie przejdzie to wtedy zgłoszę sie do lekarza:(do potem mamusie:-*

11 lata 6 miesiąc temu #808204 przez roma4
Dzień dobry mamusie.... :)

Jak tam nastawienie dzisiejsze do życia? My idziemy do przedszkola , chociaż mała ma katarek i kaszelek i chyba już tak całą zimę będzie

A co do spania ta tak jak wspominałam wcześniej strasznie mnie bolą biodra na bokach jak śpię chyba że leżę na poduchach i tak się staram spać , prawidłowo śpi się na lewym boku ale kto to wytrzyma ....nie raz śpię na wprost to znowu małemu nie pasuje bo zauważyłam, że strasznie kopie

Miłego Dnia :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #808209 przez faza56
Hej mamusie

annlu ja też miewam takie kolki jak się zmęczę albo za szybko idę. Wtedy muszę stanąć na chwilkę i odsapnąć. :)

Co do spania to ja narazie nie mam problemów ze snem (odpukać ;)) czasem źle mi się przekręcić z boku na bok. A spie różnie bo nie wytrzymałabym tylko na lewym boku. Czasami dzidzia daje mi znać że jest jej niewygodnie więc się przekręcam :)

Ja dziś mam przypływ energii, mimo że pogoda nie nastraja do życia więc lecę to wykorzystać. :)

Miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka