BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

12 lata 10 miesiąc temu #752741 przez roma4
domi a ja jestem w 15 tyg a suwaczek pokazuje 14 i tak już zostawię ,akurat dzisiaj przypada równo 15 tyg nie wiem czemu on tak pokazuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #752748 przez domi2907
15 tydzien 0 dni o poczatek 16 tygodnia:) nie ?

12 lata 10 miesiąc temu #752749 przez domi2907
Super ze na wizycie wszytsko ok:) no i kolejny chlopak...duzo tych marcowych chlopakow bedziemy mieli :):)) buziak

12 lata 10 miesiąc temu #752752 przez pala813
Roma ja na ostatnim usg 5 wrzesnia widzialam jak moja niunia rusza raczka, pokazuje paluszki i ssie kciuk:) niesamowity widok to bylo w 15t teraz za tydzien ide na wizyte to bedzie 19t i wtedy prawie na polmetku mysle ze duzo wiecej bedzie widac:) poprosze lekarza czy jest mozliwosc nagrania takiego krotkiego filmiku z badania ale nie zadne 3d bo mi sie nie podoba cos takiego, chcialabym babci i dziadkowi pokazac bo na zdjeciach oni duzo nie widza:) a i juz dawno myslalam ze chcialabym miec taka pamiatke:)

12 lata 10 miesiąc temu #752753 przez claudii09853
roma4 gratulacje chłopczyka fajnie że wszystko jest ok.... :laugh:

a teraz czuję w brzuszku jak mi coś tak kilika....łaskocze...hmmm...czyżby to bobasek :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #752754 przez claudii09853
domi2907 tak 15 tydz 0 dni to początek 16 tyg tak to liczą wszyscy :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #752757 przez claudii09853
roma4 a spróbuj stworzyć suwaczka na suwaczki.com ja też tak miałam na innym suwaczku a na tym najlepiej pokazuje :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #752758 przez roma4
domi równo 15 tydz i 0 dni ,no tak taka pamiątka to coś fajnego , ja teraz pokazuje córce jak wyglądałam w 8miesiącu bo takie mam zdjęcie i mówie jej ,że w tym brzuszku jest ona to się dziwi :laugh: a teraz jej tłumaczyliśmy że będzie miała rodzeństwo to całuje moj brzuszek i mowi że dzidzia ją słyszy i będzie się nią opiekowała , ciekawe czy tak będzie jak się urodzi....
pala 19t super to już coś więcej i dokładniej widać jeżeli codzi o płeć
claudii dzięki mam nadzieję ,że tak zostanie bo mąż już się cieszy bo ma córkę :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #752762 przez pala813
Dziewczyny a co myslicie o szkolach rodzenia? Macie w planach chodzic na takie zajecia?:) ja rozwazam caly czas czy warto sie zapisac bo przyznam ze moje doswiadczenie z dziecmi jest zerowe, nigdy nie trzymalam niemowlaka i nigdy nie emocjonowalam sie takimi maluchami. Podejscie do dzieci zmienilo mi sie dopiero niedawno i wlasnie
wtedy zdecydowalismy sie na malenstwo:) wiec jestem zielona w tych sprawach :)

Mam nadzieje ze tylko potwierdzi sie to ze to dziewczynka:) na ostatniej wizycie lekarz powiedzial ze widac jak na dloni tak sie niunia ulozyla wiec jestem spokojna:)

12 lata 10 miesiąc temu #752769 przez roma4
pala wiesz ja jak rodziłam córkę byłam za granicą na cyprze bez rodziny i wsparcia , też się bałam że sobie nie poradzę albo .że coś będę robiła nie tak ale jak się urodziła i mi ją dali to jakby odrucowo samo wszystko następowało, :laugh: ale uważam że szkoły rodzenia są dobre i dużo wspierają młodą mamę moja koleżanka codzi i jest zadowolona

12 lata 10 miesiąc temu #752772 przez claudii09853
pala813 hmmmm....ja nie wiem czy pójdę raczej nie bo u nas nie ma szkół rodzenia bo na wsi mieszkam a do miasta mam 15 km a tam jest szkoła rodzenia w szpitalu. :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #752803 przez darmag21
Juz u nas wczesniej pojawil sie watek dot, szkol rodzenia, chyba Faza pytala...

Moze i to przydatne bo nie powiem ze nie...

Ja nie chodzilam ...a co do malenstwa to jest tak ze wszytsko przychodzi samo ( moze to glupie porowanie ale taka jest natura, czasem zastanawiamy sie z kad zwierzeta wiedza jak sie alymi opiekaowac ) i tak samo jest z ludzmi poprostu to przychodzi samo, i inaczej na pewno jest sie obslugiwac lalka a dzieckiem.

Chyba ze w kwestiach porodu moga pomoc, ale ja uwazam ze za ta kase a nawet mniej lepiej wynajac prywatna polozna.

12 lata 10 miesiąc temu #752808 przez pala813
Wlasnie Darmag tak mi sie wydaje ze to bardziej przy porodzie pomoze a ja nie rozwazam nawet naturalnego porodu wiec 80% wiadomosci moze mi sie nie przydac o i tak sama nie wiem, bo co do kosztow no to sa spore.
Druga sprawa ze pewnie musialabym chodzic sama bo maz pracuje na wyjezdzie i czasem wraca na wekend tylko :(

12 lata 10 miesiąc temu #752810 przez kojka-waw
Gratuluję udanej wizyty u lekarza i synka:-)

KoleżAnka nie przyszła. Włosy w nieladzie.
Coś jeszcze miałam napisać i mi wylecialo z głowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #752814 przez darmag21
U mnie raczej porod naturatlny teraz raczej nie bedzie ze wzg zdrowotnych, a wlasnie musze sie umowic do ortopedy po opinnie to mojego gin...

Domi u Nas sledzi pod dostatkiem, tylko nie u mnie w domu a na robilas mi apetytu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka