BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 4 tygodni temu #869203 przez Martyna82

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #869210 przez babajaga0087
Jakasse - też się właśnie zastanawiałam jak robione było to zdjęcie, teraz mam już jasność :)

Martyna - u mnie w domu rodzinnym nie jadło się pierogów ruskich, ale mąż zachwalał zawsze więc przyszło mi się z nimi zmierzyć ;)

Ja ostatnio coraz więcej słodyczy jem, przed chwilą dwa wafle w czekoladzie zjadłam i mnie zmuliło.

W ciągu ostatnich kilku dni zrobiły mi się okropne brązowe plamy na twarzy, właśnie wyczytałam na necie, że w czasie ciąży nie jest praktycznie możliwe, żeby zeszły :dry:

11 lata 4 tygodni temu #869215 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 tygodni temu #869296 przez jakasse
14 dni to max na noworodkową sesje :) Zazwyczaj neutralnie to maluchy 7-10 dni :)

babajaga ja też słodycze jem i to na potęge !!! A waga rośnie i du** także :(

11 lata 4 tygodni temu #869337 przez katasza

11 lata 4 tygodni temu #869366 przez Lizzy

11 lata 4 tygodni temu #869385 przez katasza

11 lata 4 tygodni temu #869400 przez Kocica
Cześć dziewczynki :laugh:
Ja dziś dołączam sie do kulbu niewyspanych..moja dziecinka tak daje w nocy popalic ze szok i oczy jam kiedy moge ;)
Pogoda fatalna mąż na zajęciach to mam cały dzień dla siebie tylko ani spaceru ani nic co miałam w planach..no może sie pózniej wypogodzi :blush:
Katasza ludziom w kolejkach brak kultury i nic na to nie poradzisz :angry:

11 lata 4 tygodni temu #869426 przez babajaga0087
Dzień dobry,

Katasza - skoro startowałaś z niedowagi to pewnie nie widać jakoś specjalnie tych kilogramów, poza tym z tego co pamiętam jesteś dość wysoka, więc te kg pewnie bardziej się rozchodzą. Ja mam 165cm i póki co 11kg na plus, zakładałam, że max 15kg przytyję, może się uda;) Też jakoś super po mnie nie widać, ważę obecnie 63kg więc nie jest to jakoś super dużo, w czasach liceum w ciąży nie byłam a tyle ważyłam.

Lizzy - hmm dziwne trochę, bo wydaje mi się, że położne powinny obchodzić się z tą lalką jak z dzieckiem, żeby właśnie pokazać na co uważać itp. O tym odruchu moro też u mnie na szkole rodzenia kobieta mówiła.

Jakasse - dzięki temu, że znasz się na fotografii, Twój Franek będzie miał pewnie masę niezwykłych zdjęć. Ja to się zastanawiam czy zaraz po porodzie uda mi się pstryknąć jakąś fotę telefonem, chciałabym mieć chociaż jedną zaraz po urodzeniu (oczywiście nie na tle mojego pociachanego krocza, ale jak już młodą trochę ogarną :D)

Właśnie moja chrześnica robi mi masakrę na głowie - podobno będzie to super fryzura (o ile zostanie mi na głowie jakiś włos :dry: Między czasie muszę jej tłumaczyć dlaczego nie pomalowałam pokoju na różowo, skoro ma to być dziewczynka :D

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #869460 przez jakasse
a moj maluch spokojny w nocy....wieczorem tylko pokazuje co potrafi,ale po kolysance z karuzeli nad lozeczkiem szybko sie wycisza :)

babajaga - hehe no ja już mam zaplanowe mnóstwo zdjeć między innymi z moim labradorkiem i małym Franusiem.
Pytałam i u nas na porodówce można mieć swoj np aparat/kamere- my akurat za filmowaniem nie jestesmy, ale dawid zrobi mi zdjęcie jak mały lezy na mojej klatce piersiowej, szczególnie że ma leżec tak ok 2 h więc napewno coś sie uda :) Takie nasze pamiątkowe brudnego, różowego małego bejbika :)

Moja chrześnica mowi, że Franek to Frankie - jak Frankensten :D

Zastanawiam się czy wygrzebać sie na uczelnie choć na chwile, na 18 mam sesję..... chyba dziś odpuszcze, a pójdę jutro na cały dzień.... ;)

11 lata 4 tygodni temu #869474 przez Kocica
Ech a ja jakoś weny na nic nie mam..przejzalam ciuszki od teściowej bo mieliśmy coś wybrać i sie trochę zalamalam bo nie dość ze wszystko różowe to jeszcze z weluru i jakieś takie dziwne..może dla tego ze to ciuszki z Włoch ale nie powiem trafiły sie i ładne perełki :lol:
No i dla dziewczynki urodzi ej w zimie bo 0-3 mc i wszystko ciepłe i z długimi rekawami ale cóż liczą sie dobre checi :lol:

Jakasse moja córka sie uspokaja jak mój mąż sie nią zajmuje :blush: Najczęściej wystarczy jak położy rękę na brzuchu ale czasem musi pogadać z mała żeby dała mamusi odetchnąć :blink:

11 lata 4 tygodni temu #869495 przez jakasse
moj tez się uspokaja jak tatuś mowi do brzucha. Mamy wieczorny rytuał - tato smaruje oliwką, puszcza karuzele a potem daje buziaczki i głaszcze, od tego momentu mały sie uspokaja :) Chyba sie juz przyzwyczail bo robimy tak już od baaardzo dawna.

Wlasnie dostalam sms, że chirurgia odwołana- JUHU! bez wyrzutów sumienia wyciągam mojego ukochanego na spacer :D !

11 lata 4 tygodni temu #869504 przez katasza

11 lata 4 tygodni temu #869511 przez Kocica
Katasza na moje kot tez działa uspokajajaco :lol: jak mi sie kładzie na kolanach i zaczyna mruczec mała zasypia :)
Ale czyż koty nie są znane ze swych czarodziejskich wlascicwosci :unsure:
My tez będziemy fotki pstrykac a co :blink: Tylko w miarę rozsądku oczywiście B)

11 lata 4 tygodni temu #869564 przez Martyna82

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka