BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #891158 przez Ali
Marzena25 gratulacje! Jesteśmy z Ciebie dumne! :) B) wiedziałam, że tak będzie :)
Rewelka ja też mam biustonosz do wymiany, niestety za mały, a jeszcze jak piersi się powiększą przy nawale mlecznym to juz by masakra była. Chyba musiałabym w odpiętym chodzić ;) i to nie chodzi mi o zapięcie z tyłu ;) :silly:
Co do paznokci, ja mam niewymalowane. Zresztą ja tam nie szaleje z kolorkami, jak już coś delikatny french, ale rzadko kiedy bo akurat mam takie dziwne paznokcie, że naturalnie mam frencha ;)
Misiana kochana trzymaj się w tym szpitalu! Maleństwo najważniejsze! I pisz co tam u Was :kiss:
Podziękowania: marzena25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #891161 przez sabina211
Lyanko, ja też byłam tam z mężem w szkole rodzenia (tej "w pigułce"). Nigdy wcześniej nie byłam na takich zajęciach, postanowiłam sobie to i owo przybliżyć, poznać szpital i ich podejście. Podobało mi się, choć jak chodzi o teorię to więcej nowości dowiedział się mąż.
A co do ew spotkania w szpitalu to zobaczymy, po cc leży się dłużej, a nasz Kajtek może być chwilę przed terminem. Więc ja bym nie przesądzała z góry, że spotkanie nie jest możliwe.
Zmykam, bo za bardzo wciąga mnie to forum, a dom leży odłogiem. Dzięki wszystkim za wsparcie. Do jutra.

10 lata 10 miesiąc temu #891176 przez martyska
Marzena nie przejmuj sie ja tez tak mialam pamietam ze przy usg w 27 tygodniu maly mial główke o tydzien do przodu a miesiac później w 31 tygodniu główka ok ale brzuszek tydzien do przodu i wszystko jest dobrze. No i gratuluje;-)

Mi siara leci od 19 tygodnia i teraz bardzo intensywnie sie to rozkrecilo ale wiem ze nie ma no to regóły także spokojnie:-)

A u mnie zaczynaja sie dni morza ale pewnie pójde tylko jutro o ,24 na pokaz sztucznych ogni bo i tak co roku to samo pełno ludzi statkow i wszystko drogie.

Milej nocki:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891191 przez Cania
Agnilla jak poprosiłam meza o pomalowanie paznokci u nog, to się na mnie z byka popatrzyl i powiedział, żebym zapomniala :P Ale dalam rade sama! :D trochę mi to zajelo, ale się udało! No ale nie skomplikowanego frencha tylko po prostu czerwony kolor :) W ogole nie lubie nie mieć pomalowanych. Raz to dlatego, ze niepomalowane paznokcie od razu mi się lamia, a dwa to chyba tak mi zostało, jak na początku studiow pracowałam w Mc i tam nie można było mieć ani długich, ani pomalowanych paznokci :) Wiec kiedy zmieniłam prace to musiałam sobie odbic! :)

Marzena25 gratulacje :D egzamin magisterski to już zwieńczenie calych studiow, możesz być z siebie dumna :) Dobrze ze udało CI się napisac prace i obronić jeszcze przed pojawieniem się maleństwa, bo później mogloby być trochę trudniej z organizacja. Na pewno stres był, ale najważniejsze ze masz już to za sobą i z wynikiem pozytywnym! :) Tak jak mowilysmy, to tylko formalność, ale stresik i tak jest :) trudno żeby go nie było! jeszcze raz gratuluje! :) a wynik z calosci masz taki jak ja :P

rewelka1312 to co to za biustonosze dorwalas... kupiłam ostatnio 4 szt w H&M i bardzo mi spasowaly. Wlasnie nie usztywniane tylko miękkie. I pamiętam ze były tez duże rozmiary, takie jak potrzebujesz.

Misiana dobrze ze z Wami wszystko ok. Czyli nie ma zadnej akcji skurczowej, skoro ktg czyste. Może jak jutro zrobia te badania to Cie puszcza do domu? Bądź tam dzielna :)

Lyanka, tak mnie zainspirowalas tymi dżemami, ze to moje dzisiejsze dzielo :) Moje i męża! bo on dzielnie truskawy obierał i kroił :) Mam jeszcze czereśnie, ale to już zostawiam sobie na jutro :)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #891199 przez Lyanka
Cania no piękne słoiczki ;)
Moje już w spiżarce czekają na konsumpcję ;)
Jeszcze tylko mam zamiar trochę zamrozić truskawek....i biorę się za kolejne owoce :cheer:

Sabina w sumie to masz rację z tym terminem...więc może się jeszcze spikniemy na porodówce ;)
Było by fajnie :)

Dziewczyny, a mi nic nie leci z piersi :dry: mam nadzieję, że wszystko się zacznie tuż po porodzie.
Dobra, trzeba powoli się szykować do spania...tylko jakoś nie chce mi się :whistle:
Buziaki kochane, dobrej nocki i kudłatych snów ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891200 przez Cania
My jeszcze oglądamy mecz, wiec dopóki się nie skończy, to nie ma spania :D :) Aaaale brama była piekna! :)

Lyanka nic się nie martw, poleci, poleci :)
Ale robisz fabrykę przetworów i mrożonek :D :) Trzeba korzystać z sezonowych owoców, póki są :) Ja dziś te truskawki kupowałam za 2.50 za kg! :) Także nie ma się co zastanawiać :)

EDIT:
I po meczu... wiec smialo mogę powiedzieć DOBRANOC :)
I uwaga na pelnie... do zobaczenia jutro w dwupakach! :)

10 lata 10 miesiąc temu #891221 przez misiana
Hej laski ;*
Dzisiaj ja otwieram listw dwupakow :)

U nas noc spokojna ale zasnac cos nie moglami duszno parno okna zamkniete bo innym chlodno eh. A jak sie o 5 obudzilam to juz koniec spania. Cisnienie zmierzone, krew i mocz do badania oddane, puls malego tez ok. Teraz czekamy na obchod. Potem pol godz ktg, pewnie znowu kroplowka z magnezem i drugi ostatni zastrzyk na plucka dla malego, i mam nadzieje Usg :)

Milego dnia mimo chmurek na niebie :*

10 lata 10 miesiąc temu #891222 przez staślubania
Misiana, też nie śpię od piątej. Wyprawiałam syna na truskawki. Zapał ma to niech popracuje troszkę:) Zobaczymy jak długo;) Ale i tak się cieszę, że chciało mu się wstać:D
Dobrze, że możesz posłuchać dzidzi, jak serduszko stuka, to takie słodkie i kojące.
Cania, jak ja kocham dżem truskawkowy :P zawsze lubiłam robić i je zjadać. Na grządce mam dość późną odmianę, ale natchnęłaś mnie i pewnie w poniedziałek też ruszę z produkcją.
Dziś lepiej się czuję, chociaż w nocy wstawalam chyba ze 4 razy.
Mam kalafiorek i myślę co by tu z niego zrobić?
Buziaki :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #891230 przez elmirka_20
Witam się i ja! :) Nadal 2w1 :)

Misiana, dobrze że u Was wszystko w porządku :) Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że szybko wrócicie do domku, bo jednak dom to dom...

Miałam coś kiepskawą noc - nie mogłam zasnąć a do tego siku wiele razy, zobaczymy o której dzisiaj padnę :)

Wczoraj napinał mi sie brzuch i coś w nocy poczułam jakby delikatny ból jak miesiączkowy... Zaczęłam myśleć o tej pełni i czuwać, ale niestety... ;) Jeszcze nie teraz... Tzn bardzo dobrze, że jeszcze nie, bo jeszcze tydzień, by móc rodzić bezpiecznie dla dziecka (37 tydzień), ale tak jakoś.... :) Czekam i czekam ;) W końcu kiedyś się doczekam ;)

Miłego, spokojnego dnia Mamusie! :) Trzymajcie się ciepło ! :)

10 lata 10 miesiąc temu #891232 przez marzena25
Cześć dziewczyny,
Jesteśmy i my, w dwupaku oczywiście , noc miałam nie za fajną nie mogłam zasnąć bo naczytałam się głupot.
martyska tak tylko chodzi o to że obwód główki ma być właśnie większy od obwodu brzuszka albo przynajmniej taki sam wtedy jest ok. U mnie jest mniejszy póki co ale pocieszam się tym że gin mówiła że główka jest bardzo nisko i że badanie nie wyszło prawidłowo, sama już nie wiem czy zapisać się do innego gina na USG czy co, martwię się tym i to bardzo wiem ze Wam zanudzam tutaj już kolejny dzień o tym ale jestem przerażona. :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #891234 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
I ja dalej 2w1. Noc jakaś taka dziwna, szarpana, spać mi się chce jeszcze... mały jakiś niezbyt aktywny od rana, zaraz się wezmę za coś słodkiego, żeby go pobudzić troszkę. Chociaż jakiś tam wygibas już był, także może po prostu moje słoneczko też dziś śpiące jak mama.
Misiana trzymaj się dzielnie w tym szpitalu!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #891235 przez Lyanka
Cześć dziewuszki ;)
Ja też już na nogach....i to od 6 (jak zawsze z resztą).
Zjadłam śniadanko i wzięłam się za sprzątanie łazienki, ale musiałam usiąść na chwilę....bo mam wrażenie, że kręgosłup mi się zaraz rozpadnie na kawałki :S
Mi nocka jako tako minęła....standardowo wstawanie na siku, picie i kręcenie się :)
Ale jeszcze trochę.

Misiana współczuję tej szpitalnej duchoty i niewygodnego łóżka, ale już będziesz miała wprawę jak przyjdzie TEN moment. No i fajnie, że ci tak wszystko posprawdzają. Trzymaj się tam i dawaj znać jak maluszek ;)

Marzena25 myślę, że niepotrzebnie się zamartwiasz. Jeśli maluszek rzeczywiście główke ma już nisko, to nic dziwnego, ze nie udało się zrobić dokładnych pomiarów. Na pewno wszystko jest OK i gdyby coś było nie tak, to już na wcześniejszych wizytach czy USG lekarz zwrócił by uwagę. Nie nakręcaj się niepotrzebnie, bo nie ma sensu się denerwować ;) Główka do góry ;)

Staślubania masz dzielnego i pracowitego synka ;) duży ukłon w twoją stronę za wychowanie, bo u moich znajomych w większości dzieciaki nawet nie chcą wyjść na plac zabaw czy gdziekolwiek, żeby się pobawić...tylko TV, komputer, gry i nic innego. To już nie te nasze czasy...gdzie mama czy tata nie mogli się nas doprosić na obiad, bo się ganiało po podwórkach i ulicach :)

Dobra, już nie filozofuje :laugh: idę dalej sprzątać, bo chyba dzisiaj na raty muszę wszystko podzielić. Ale na szczęście idę na obiad do teściowej, to mi przynajmniej stanie przy garach odpadnie ;)
Buziaki laleczki i udanego dzionka życzę :kiss:
Podziękowania: marzena25, staślubania

10 lata 10 miesiąc temu #891243 przez staślubania
Lyanka, dziękuję za mile słowa:-) powiem synkowi (jak wróci), że ciocia z forum chwaliła pracusia:-) będzie zadowolony:-)
Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu #891251 przez martyska
Witam w ten deszczowy dzien:-/

Marzena ale tez napisalam ze w 31 tygodniu mial brzuszek wiekszy o tydzien niz głowke a na usg tydzien temu bylo ok

Milego dnia dla was i maluszkow

10 lata 10 miesiąc temu #891257 przez Cania
hej :)

ja również wciąż 2w1, nic się w tej kwestii nie zmienilo:)

od tych wczorajszych rozmow na temat laktacji miałam dziś bardzo dziwny sen. Pojechalam do koleżanki która miała maleńkiego synka. Poprosila mnie zebym go nakarmila, wiec przystawilam małego. Było to baaaardzo dziwne bo jeszcze bylam w ciąży z Julka a miałam najzupełniej w swiecie normalny pokarm :D :P Także bardzo, bardzo dziwne :) Ale to sen, a sny nie musza mieć sensu :P

Wstawanie w nocy po 4,5 razy już powoli staje się u mnie norma. Im bliżej porodu tym będzie gorzej heh. Ale coz :)

Misiana to od rana już niemal wszysko CI zrobili, pracowity poranek :) Jest szansa ze Cie dziś wypuszcza? Czy racze chcą jeszcze poobserwować? Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze, daj znac jak tam usg i ktg :)

Staślubania działaj z dżemikami :) Dobrze Ci ze masz swoje truskawki, takie sa najlepsze :) Ja musiałam kupic :P

Elmirka wykrakalas sobie bole przepowiadające? :) mnie ostatnio napadają bole plecow ale wlasnie nie od kregoslupa tylko takie jak nie raz na okres. I podbrzusze tez. Także kto wie, kto wie... badzmy cierpliwe :D a do tego jak mala zaczyna się przeciagac i rozrabiac to czuje ja w 3 miejscach na raz: z przodu gdzie pcha pupe, w prawym boku gdzie pcha nozke i na dole, gdzie pcha glowke. Tak jakby chciała się naprezyc i od razu wyskoczyć :P

marzena25 nie martw się, często tak się dzieje kiedy maleństwo się już zaczyna nisko układac, ze tej glowki nie da się dobrze zmierzyć. Bądź dobrej myśli, bo zamartwianie się nikomu nie sluzy. Na pewno jest wszystko tak, jak powinno być.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka