- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja miłość to moje córki.:)
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1005489 przez Lena94
Witajcie !
Ktos tu jeszcze zaglada?
Co u Was dziewczyny jak Wasze maluchy, no w sumie to juz zadne maluchy a powazni luudzie
Pozdrawiam !
Ktos tu jeszcze zaglada?
Co u Was dziewczyny jak Wasze maluchy, no w sumie to juz zadne maluchy a powazni luudzie
Pozdrawiam !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
9 lata 2 miesiąc temu #1006481 przez sabina211
Cześć Dziewczyny, nasz Kajtuś od 2-3 tygodni biega, bardzo ładnie naśladuje (zwłaszcza hallo, czyli telefon przy uchu), umie kręcić głową, by zaakcentować swoje nie, ze zrozumieniem mówi mama i tata. Od września wróciłam na pół etatu do pracy, a Mały poszedł do żłobka na 4-5 godzin dziennie. Po kilku dniach płaczu przy rozstaniu jest już ok. Generalnie jest słodziak i daje nam b. dużo radości. Mi praca (terapeuty w przedszkolu integracyjnym) też się podoba.
A jak Wasze Maluchy?
Pozdrawiam.
A jak Wasze Maluchy?
Pozdrawiam.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1006651 przez sabina211
Popycham stronę. Zaglądam.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1006652 przez sabina211
I jeszcze raz...
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1006674 przez Lena94
Witaj
Fajnie ,ze pracujesz:) zazdrosze ja chetnie bym sie wyrwala z domu ale z opieka do dzieci problem .
Kajtek to juuz pewnie suuper chlopak a jak on sie ma po tych kilku godzinach w zlobku? ja podziwiam mamy , ktore sa tak silne zeby oddac takie brzdace to zlobkow tez bym chciala tym bardziej ze bym miala wilekie znizki ale niedalabym rady . Nina to juz chodzi od dwoch miesiecy jakos;) no teraz to biega na meble wlazi po lozkach skacze pyskuje , krzyczy daj cyca bo oczywiscie jeszcze ciagnie regularnie jest duuza jak ja widze z dziecmi w ym samym wieku to mi sie wydaje ze z nia cos nie tak jest hehe bo wylada na duzo strasza zachowuje sie powazniej , ale tlumacze to sobie tym ze ma "dobra" szkole od straszej siostry. a zyc to bez siebie nie moga .;D ogólnie to wesoło z nimi ale maja swoje tez za uszkami potrafia doprowadzic do szalu
A poza tym to ostatnio troche choruja ...
Ktoras mama tez ma moze problem z niejedzeniem Naszych rocznych pociech?? Co bym nie wymyslila to nie zje albo tylko troszke . a wazy 10,6kg . Laska sie zrobiła wysoka długie nogi i taka zgrabna tylko szerokie plecy ma po tatsiu smieja sie ze bedzie atletka i jest niesamowicie zadziwiajaco silna !! az to jest przerazajace smiehja sie ze bedzie atletka to chyba yle bo w smie zapomniłam co miłam pisac
pozdrawiam !!
Fajnie ,ze pracujesz:) zazdrosze ja chetnie bym sie wyrwala z domu ale z opieka do dzieci problem .
Kajtek to juuz pewnie suuper chlopak a jak on sie ma po tych kilku godzinach w zlobku? ja podziwiam mamy , ktore sa tak silne zeby oddac takie brzdace to zlobkow tez bym chciala tym bardziej ze bym miala wilekie znizki ale niedalabym rady . Nina to juz chodzi od dwoch miesiecy jakos;) no teraz to biega na meble wlazi po lozkach skacze pyskuje , krzyczy daj cyca bo oczywiscie jeszcze ciagnie regularnie jest duuza jak ja widze z dziecmi w ym samym wieku to mi sie wydaje ze z nia cos nie tak jest hehe bo wylada na duzo strasza zachowuje sie powazniej , ale tlumacze to sobie tym ze ma "dobra" szkole od straszej siostry. a zyc to bez siebie nie moga .;D ogólnie to wesoło z nimi ale maja swoje tez za uszkami potrafia doprowadzic do szalu
A poza tym to ostatnio troche choruja ...
Ktoras mama tez ma moze problem z niejedzeniem Naszych rocznych pociech?? Co bym nie wymyslila to nie zje albo tylko troszke . a wazy 10,6kg . Laska sie zrobiła wysoka długie nogi i taka zgrabna tylko szerokie plecy ma po tatsiu smieja sie ze bedzie atletka i jest niesamowicie zadziwiajaco silna !! az to jest przerazajace smiehja sie ze bedzie atletka to chyba yle bo w smie zapomniłam co miłam pisac
pozdrawiam !!
- Lena94
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1006677 przez Lena94
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #1007038 przez sabina211
Leno - Kajtusiowi żłobek się podoba. Może dlatego, że to tylko na te 4-5 godzin (z czego ok 2 przesypia, nie ma problemów ze spaniem tam). Były przez kilka dni łezki przy rozstaniu (serce mi pękało), ale np. dziś sam z szatni poszedł pod drzwi swojej sali, zapukał, zrobił mi pa-pa i poszedł z panią. Gdyby to miejsce źle mu się kojarzyło to przecież tak by się nie zachowywał...Jest zawożony nie wcześniej niż po 9, więc jest czas na poranne rytuały. A ponad roczne dziecko jest w stanie wytrzymać bez ssania 5-6 godzin (bo Kajtuś też jeszcze ssie.) Wolałabym zacząć go socjalizować pół roku później, ale jak widać, źle nie jest. Myślę, że lęki przed żłobkami biorą się głównie z niechlubnej praktyki żłobków z czasów PRL-u (zamykanie w kojcach, karmienie na siłę, odpażone pupy itd, choć pewnie bywały żłobki lepsze i gorsze...), ale teraz naprawdę jest inaczej. Wszystkie moje dzieci przeszły przez żłobki (ale szły później niż Kajtuś - od 1,7 do 2 lat) i generalnie jestem zadowolona. Więc pewnie warto spróbować i zobaczyć jak będzie, bo strach ma wielkie oczy...To nie więzienie i można zrezygnować w razie czego.
A co do wagi to trochę odchudzałam się na początku wakacji, bo już się sobie nie podobałam. Schudłam i znów bez ścisku mieszczę się w ubrania sprzed ciąży. Cieszy mnie to, choć obsesji na punkcie wagi nie mam. Ale grubaską też być nie chcę.
Przemyśl ten żłobek, zwłaszcza jeśli masz perspektywy pracy w niepełnym wymiarze godzin.
Pozdrawiam.
A co do wagi to trochę odchudzałam się na początku wakacji, bo już się sobie nie podobałam. Schudłam i znów bez ścisku mieszczę się w ubrania sprzed ciąży. Cieszy mnie to, choć obsesji na punkcie wagi nie mam. Ale grubaską też być nie chcę.
Przemyśl ten żłobek, zwłaszcza jeśli masz perspektywy pracy w niepełnym wymiarze godzin.
Pozdrawiam.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
9 lata 3 tygodni temu #1014925 przez nadinchen
Cześć - jestem Mamą Czerwcóweczki 2015. Zaczęłam przygodę z blogowaniem, więc serdecznie Was zapraszam do podczytywania:
www.macierzynstwo-raz.blogspot.com
.