BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #897124 przez Cania
Lyanka u mnie sama z siebie sie nie leje, nic a nic, dopiero jak nacisne piers to leci. Ale nie jest to zupelnie wyznacznikiem tego, jak bedzie wygladala laktacja :) wiec sie tym nie przejmuj.

Rewelka nie slyszalam o tym, mysle ze warto poczytac :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #897125 przez staślubania
Misiana, lekarz nie zdążył nic powiedzieć, bo obchod dopiero będzie, a jakieś pół godziny temu wody mi całkiem odeszły i jestem na sali przedporodowej. Nie wiem ile tu będę, może być i do rana a jak się coś rozwinie to może pojadę na porodówkę. Teraz mam ktg.

10 lata 10 miesiąc temu #897129 przez Cania
Staslubania trzymamy kciuki! :) Wiec jesli wody odeszly calkiem to juz tylko kwestia czasu i Staś będzie w Twoich ramionach! :) Jestesmy z Wami, badz dzielna!

Elmirka
, ja mam spakowane pudelko ciastek zbozowych z czekolada :) Wlasnie z tego samego powodu :P poza tym na sam porod tez potrzebujemy energii! Na szkole rodzenia porownali wydatek energetyczny do przerzucenia tony wegla! :)

tez musze chyba kupic tego bialego jelenia... bo wlasciwie nie mam nic takiego.

10 lata 10 miesiąc temu #897135 przez martyska
Mi siara leci jakoś od 19 tygodnia czasem małe plamki a niekiedy zalewa koszulkę jak jestem bez stanika ale też słyszał am że jeśli nie leci to nie jest to zły znak .

Ja też właśnie słyszałam o tym tamtum rosa i butelce z dzióbkiem wiec też zakupie

Elmirka ja zgłaszam się na ochotnika co do tych skurczy w nocy ;)

Staślubania Super :woohoo: jak wody odeszły to najpóźniej jutro Staś może być z tobą ale świetnie

I to mi się podoba zaczął się lipiec i się powoli rozpakowujemy to która jutro? ;)

10 lata 10 miesiąc temu #897146 przez agnieszka89
jutro chce ja !!!!!!!!!!

juz od tygodnia zapowiadam synkowi ze 2 lipca to idealny dzien, zreszta było osttanio pisane ze tak juz czesto jest ze jak w rodzinie ktos sie rodzi to ktos umiera, moja prababcia jest juz bardzo chora (92lata) dzisiaj było juz bardzo źle, a bardzo bym chciała żeby zdarzyła zobaczyc swojego pierwszego praprawnuka

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #897153 przez Cania
ja sie pisze na akcje porodowa w nocy :) tak zeby jutro urodzic i wyjsc ze szpitala w piatek :D :) tydzien juz sluszny, wiec uzurpuje sobie prawo do rodzenia jutro :P choc pewnie bede jedna z tych, co urodza bardzo pozno :( tak cos czuje.

10 lata 10 miesiąc temu #897156 przez Lyanka
Agnieszka89 i Martyska dzięki za pocieszenie...mam nadzieję, że z tą siarą jest tak jak mówicie, bo u mnie jak na razie ani samoistnie ani jak naciskam piersi nic nie wycieka :dry:
No ale trzeba być dobrej myśli :)

Staslubania trzymaj się tam dzielnie kobietko. Na pewno jutro przytulisz już swego maluszka. Trzymam kciuki za was...i oczywiście za lekki i szybki poród ;)

10 lata 10 miesiąc temu #897157 przez martyska
Naprawdę Lyanka nie przejmuj się na zapas moja siostra też nic nie miała przez cała ciąże a karmiła pól roku.

Coś źle się czuje krzyż boli i brzuch ale pewnie to jeszcze nie to... :dry:

Marty długo nie ma :woohoo:
Podziękowania: Lyanka

10 lata 10 miesiąc temu #897163 przez rewelka1312
staslubania trzymamy kciuki i czekamy na informacje jak juz bedzies ztulic malenstwo:)
Ja juz naprawde bym chciala urodzic juz nie moge sie doczekac chce juz miec to za soba to pod koniec lipca juz bym doszla do siebie i byla na silach spowrotem
No wlansie ja juz spakowalam ta butelke z dziubkiem specjalnie kupilam wode taka zeby miec i dalam instrukcje Memu P. jak ma przygotowac mieszanke w szpitalu:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #897164 przez agnieszka89
jak patrze na wasze suwaczki dziewczyny to mnie zazdrosc bierze tzn jak widze koniec 38 tyg albo 39

10 lata 10 miesiąc temu #897165 przez polikaaa1
ja nadal 2 w 1. gratulacje dla swiezo upieczonej mamy:)
bylam na ktg i jak tydzien temu mialam skurcze dosyc mocne, tak dzis na badaniu byly momenty ze w ogole nie bylo:/
corcia chyb a sie rozmyslila i czeka na lepszy moment:) mam juz tez w koncu wozek, prezent od tesciow w kolorze czerwonym:) bardzo mi sie podoba.

10 lata 10 miesiąc temu #897166 przez wiolcia1004
Lyanka nie martw sie mi tez nic nie leci jak narazie:)
Ja tez sie pisze na jutro!!!!! Za duzo chetnych heheheh
Staslubania to teraz tylko z gorki 3maj sie

10 lata 10 miesiąc temu #897171 przez magduska
stasslubna trzymam mocno kciuki, jeszcze troszeczke i bedzies tulic w ramionach malego szkraba :)

agnili Pola przecudna,zdjecie juz widzialam ;) piekna dziewczyna nam przybyla na swiat, gratulacjie dla mamusi :) tatus pewnie peka z dumy

Lyanka mi tez nic nie leci,takze nie jestes sama ;)

a mnie pobolewa brzuch dolem, ale wiadomo,ze wszystko sie przygotowuje do porodu,takze damy rade :P

10 lata 10 miesiąc temu #897172 przez staślubania
Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia. Przyznam, że się boję, ale spoko, damy radę:-)

10 lata 10 miesiąc temu #897195 przez maggi
Gratulacje dla nowej mamusi! I powdzenia dla staslubani!
Jeśli cbodzi o tamtum rosa to ja używałam po porodzie, właśnie w ten sposób że rozpuściłam w takiej butelce z dziubkiem. Bardzo wygodne zwłaszcza w szpitalu żeby odświerzyć rane po wizycie w toalecie. Uważałabym tylko z tym żeby dobrze ranę osuszyć żeby nie była caly czas wilgotna bo może się zle goić. Mam z tym gojeniem zle wspomnienia, możliwe ze dlatego ze rana była za często nie dosuszona, juz w domu jak bylam to powinnam czesciej wietrzyc krocze, a ja chodzilam w dresach non stop bo mi zimno bylo. Skonczylo sie na tym ze mi szwy zaczely wypadac a rana nie byla jeszcze zagojona i sie otworzyla. Przez prawie 3 tyg.nie moglam siedziec dopuki sie nie zagoiło. Także pamietajcie rzeby dobrze osuszać krocze.
Aha a siary tez nie mialam w pierwszej ciazy a karmilam 13 miesiecy, teraz tylko raz mi poleciala i tyle. Takze nie jest to reguła.
Pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka