BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

11 lata 10 miesiąc temu #942565 przez Myszata
no tez tak myślę hehe tylko mala ma silna anemię....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #942568 przez lynka80
Miki, dzieki ;) a na pneumo tez szczepicie?
My rota mamy jutro,oczywiscie naczytalam sie o skutkach ubocznych i naszly mnie watpliwosci.
Ale szczepimy.

Myszata,super,ze do domu
A skad anemia u takiego u takiego malenstwa? Myslalam,ze dopiero u starszych dzieci moze sie pojawic

Rośnij nam zdrowo!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #942584 przez mesy
lynka no ja wlasnie nie szczepie dlatego na te dodatkowe....i tak mam leb jak sklep przez te 6w1 .......boje sie tych szczepie jak cholera :blink: a na pneumo chce zaszczepic ale jak Patryk bedzie mial rok....jak organizm bedzie sobie lepiej dawal rade zeby zwalczyc te wirusy.. ..

pocwiczylam troche i mnie macica boli :/ chyba jeszcze nie pora na mnie....tak bolalo wczoraj ze myslalam ze se przeziebilam jajniki czy co....ale powiazalam jedno z drugim i to od brzuszkow....

myszata no wlasnie...skad ta anemia ???

11 lata 10 miesiąc temu #942585 przez Myszata
anemię ma dlatego ze ja w ciąży mialam tak mi lekarka powiedziala i tez te 6w1 mi odradzala bo za bardzo obciążają dziecko

11 lata 10 miesiąc temu #942586 przez Miki
Iynka my już po jednej dawce pneumokoków ;) i też nic się nie działo :) Ogólnie szczepimy Lidię na wszystko tylko meningo dopiero ok roku bo czekamy na tą nową szczepionkę ;)

Myszata fajnie że wychodzicie! :)
Ja od tygodnia też mam @ pomimo brania tabletek mam nadzieję, że na dniach się skończy bo już mam dosyć :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #942618 przez Princessa27
Myszata w niemczech anglii i irlandii szczepia wszystkie dzieci 6w1 i to refunduja wiec raczej takie zle to to byc nie moze :-(

Lynka nam po rota nic nie bylo ale ty uwayaj bo to zywy wirus i w kupie bedzie go wydalali mozesz sie zarazic

Messz a patryk duzo na brzuszku lezy?

Princessa27

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #942645 przez mesy
myszata a widzisz co lekarz to inna opinia....mi zas mowila lekarka ze te 5w1 to gowienko......kolezanka syna szczepila i mial nop....
moj gin ktoremu ufam sprawdzal mi te szczepionki 6w1 i tez powiedzial , ze te sa ok......
wiec nie wiem....zreszta ile.ludzi tyle.opinii i tyle nopow....mam nadzieje , ze naszym dzieciaczka zadny nop sie nie przytrafi !!

princessa lezy , ale krotko.... z 3 razy dziennie , bo awanturuje sie...nie lubi na brzuszku lezec :/

Myszata ja mialam anemie w ciazy a Patryk jakos jej nie ma....cos mi sie ta teoria błędna wydaje.....przeciez robili malej badania krwi w szpitalu jak sie urodzila i wtedy najwidoczniej nie miala anemii wiec ona teraz pewnie z jedzenia jest .....za malo zelaza ty masz w organizmie i mala dostaje o ten skladnik ubogi pokarm....

11 lata 10 miesiąc temu #942661 przez Miki
Mesy mam płyn do kąpieli i to mleczko z Johnsona... Wyczytałam dzisiaj, że one niby od 7 miesiąca :whistle: Faktycznie tak jest czy normalnie mogę go używać?

11 lata 10 miesiąc temu #942667 przez lynka80
Mesy, ja póki co brzuszków nie robię choć patrzeć na tego mojego flaka nie mogę :/ ale jeszcze się boję
na razie pośladki, nogi i ramiona ;)
Swoją drogą to w szoku byłam ,że przez kilka miesięcy straciłam zupełnie kondycję na którą pracowałam kilka lat w zasadzie. Pierwsze ćwiczenia to był koszmar, choć i nadal nie jest lekko :/
No ale nic to, walczymy dalej ;)

Rośnij nam zdrowo!

11 lata 10 miesiąc temu #942670 przez mesy
miki pierwsze slysze :woohoo: kuzynka uzywala od pierwszych dni , a ja jakos chyba po miesiącu sie odwazylam :) wiec teraz to co napisalas to jest dla mnie nowoscia hehehe

lynka no ja z kondycja nie mam zle ale ogolnie rozleniwilam sie w ciazy i to strasznie :P
mi kondycje wyrabia Patryk , bo jak nie spi to upomina sie zeby z nim sie bawic , gadac itp...
dzis.poszlam z nim na uklad ze wlacze mu bajke jak wypije herbatke....wypil tylko 60 ml a bajke ogladal z zaciekawieniem :P nic wcisne pozniej w niego jeszcze herbatke bo kupska dzis nie bylo :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #942679 przez Miki
Mesy nawet sprawdziłam z ciekawości na stronie Johnsona i jak wchodzisz w produkty i dajesz sortuj wg wieku to one wyskakują w kategori 7-18 miesięcy :blink: Ale na opakowaniu nic nie pisze więc chyba będę ich używać :whistle:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #942682 przez mesy
miki wiesz co no nie wiem :P sprawdzone przez kuzynke , Patrykowi nic nie jest wiec uzywamy :) zreszta tu dziewczyny tez uzywaja i nic nie ma....

tyyy miki faktycznie , ale jest tylko w opisie na zel do kapieli...a w opisie balsamu nic nie jest napisane...
wiec moze strikte to chodzi o zel do kapieli....
zreszta nie wiem ja i tak uzywam :P

11 lata 10 miesiąc temu #942704 przez Miki
Mesy ja też będę skoro Wy używacie i jest ok :P

11 lata 10 miesiąc temu #942732 przez Princessa27
Messy a u ciebie lub meza tez na brzuszku nie chce lezec? Moj na kanapie to max pol h połezy ale w lozeczku jak go przy piersiu uspie to nawet 3-4h pospi to samo na brzuchu meza na moim nie bo ja mam same gnaty na wierzchu i go uwieraja :-(

Swoja droga to odpuscilam przysiady i dupka mi síf mala zrobila i opuscila przez to ze tak schudlam. Brzuch cudem nie wisi i nie mam ani jednego rozstępu a jak patrze na mame to bylam pewna ze worek caly pociety rozstepami bede miala i juz nigdy nie zaloze bikini a jednak natura byla dla mnie łaskawa

Princessa27

11 lata 10 miesiąc temu #942741 przez mesy
princessa Patryk lubi ale taki zawiniety ze nozki ma prawie na moich plecach i generalnie nie lezy calkiem na brzuszku bo lezy na boczku....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka