BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #893431 przez Caroina
Munkki Tylko przygotuj sporo gotówki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #893460 przez nelka
Malvi ta bluza z mini jest zajebista! też taką chcę :laugh:

Zosia mnie już obudziła bo chciała swój kocyk :woohoo: a teraz Marysia się wierci i nie mogę zasąć :dry: wyjeżdamy dzisiaj więc rzadziej będę zaglądać, nie wie czy mają neta w tych domach...

Aneta fotelik znalazłam dla Marysi bo ten co miałam dla Zosi był pożyczony, teraz też chciałam pożyczyć ale kumpela będzie chciała sprzedać wózek z całym kompletem i nie wiem czy poczeka do kwietnia więc się rozglądam za jakąś okazją :laugh:

Wogle to Zosia mnie rozczula jak mówi zamiast Marysia Mysia :silly

A ja odnoszę wrażenie że zależy na kogo trafisz zależy jak cię potraktuję, nawet w prywatnej klinice można trafić na wrednego. U mnie w klinice różnie bywa ale co do samego szpitala nie można narzekać.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #893462 przez Caroina
U mnie też Nadia się przebudziła o 6 i nie mogę zasnąć. Będzie mnie łamać popołudniu bo spałam tylko 6h a potrzebuje 7h :) 1h a wielka różnica :)

Nalka O której wyjazd i ile do przejechania macie? Udanej podróży i wczasów :)

10 lata 10 miesiąc temu #893497 przez malvi
Caroina no widzisz jakie są ceny :/ liczę na to, że trafię akurat na dyżur mojej GIN (bo chodzę do przychodni przyszpitalnej) ;) Ale jeśli nie no to trudno... Położnych nie znam, miałam do czynienia tylko z dwoma podczas pobierania krwi i oprowadzania po oddziale - wydawały się sympatyczne. Liczę na to, że będzie dobrze, bo musi być :D :D
Co do wyprawki to może i się da w 1 dzień, ale po 1 ciężko by mi było uzbierać taką sumę, żeby kupić wszystko na raz :D a po 2 wolę kupować małymi kroczkami, bo wtedy jestem spokojniejsza - mam swoją listę, odhaczam co już mam i widzę czego jeszcze brakuje :P

munkki fajnie, że chociaż będziesz mieć za darmo tą salę :) a do tej szkoły rodzenia już chodzisz? warto? Bo ja nadal się zastanawiam, w końcu 350zł to sporo jak za 4 dni zajęć :/

nelka ale Ci zazdroszczę tych wakacji :D też bym sobie chętnie odpoczęła... A Twoja Zosia słodka :) :)
Udanego wyjazdu! :kiss: :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #893499 przez munkki
Mali u nas tez 350;/ ale my z mężem nie mamy żadnego doświadczenia z dziećmi i wolimy tam pójść. Koleżanka była zadowolona, są spotkania z psychologami, prawnikami, położonym i lekarzami. Tez mówią dużo o porodzie i połogu. Dwa całe weekendy mamy w lipcu, wiec jeszcze sama nie mogę powiedzieć czy warto... Tez można mieć cwiczenia ale to nie w wersji weekendowej... Ja chodzę na ćwiczenia poza tym wiec mnie tak nie zależało ;)my dziś na wesele jedziemy, ciekawe czy się zmieszcze w sukienkę:)

10 lata 10 miesiąc temu #893507 przez Caroina
Malvi Też zdecydowanie wolę wersje kupowanie małymi kroczkami. Prznajmniej M nie wie ile wyda, a na raz to mógłby być szok finansowy :D

Munkki Udanej zabawy :)

10 lata 10 miesiąc temu #893510 przez malvi
munkki my też nie mamy żadnego :) Tylko obawiam się tego, czy oni nie przekazują tam takiej wiedzy jaką już mam z targów, książek, gazet i od innych osób ;)

Caroina dokładnie! I dla mnie to też byłby pewnie szok :D A tak to: tu pieluszki, tam kosmetyki, później kilka ubranek i jakoś się wszystko powoli uzbiera :) :)

Ale mnie mały dziś kopie od rana, aż miło :D :woohoo: :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #893515 przez jagodzianka44
Malvi tez po pęcherzu tak dostałam nie raz,że od razu do wc musiałam lecieć bo bym zlała się na łóżko :) Moja kopie od rana ale delikatnie :P ale i tak mi to odpowiada. Czytałam na necie,że najbardziej aktywny tydzień to jest 26 wtedy jest przejście z 2trym na 3 (mniej przyjemny niż 2) :P ja do szkoly rodzenia mialam sie zapisac, ale mi sie nie chce hahah :D

10 lata 10 miesiąc temu #893517 przez Ania86
Witajcie Kochane :)

Nelka, udanych wakacji i pięknej pogody :)

Caroina i Malvi, też kupuję małymi kroczkami a wręcz maleńkimi, przede wszystkim ze względów finansowych. Ale te najdroższe rzeczy typu wózek czy łóżeczko jeszcze przede mną ;) Ubranek trochę mam ale nie mam rozeznania ile trzeba i ciężko mi ocenić czy to dużo czy mało.

Munkki, baw się dobrze na weselichu :)

10 lata 10 miesiąc temu #893520 przez jagodzianka44
Ania tez bym chciała wiedziec ile czego trzeba, bo cały czas mi sie wydaje ze czegos bedzie mi brakowac :)

Nelka Udanych wakacji!:)
Munkii ale Cii dobrze! Baw się dobrze;)

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #893537 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #893541 przez Aneta_78
.....

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #893558 przez jagodzianka44
Anetka don't panic, because.. aaa przepraszam, pisze ze znajomym z francji i mi Zostalo haha :P. Jesli chodzi o te 'rzeczy" do szpitala dla siebie to na śmierć o tym zapomniałam !! ale te majty super zwiewne, z wentylacja na którą narzekać nie można są w rossmanie :). Kapcie muszą być 2 pary, anty poślizgowe i te zwykłe-.-. Kurde przyjdzie co doo czego to do szpitala pojde z walizka, jakbym miala co najmniej gdzies leciec. Też mam problemy z oddychaniem -.-

10 lata 10 miesiąc temu #893576 przez Ania86
Anetka, ja też jeżeli chodzi o siebie nie mam nic, kompletnie !!!! Ani koszul, biustonoszy, majtek, podkładów, maści, kapci no nic póki co skupiłam się na Julci:) Ale trzeba będzie się za to zabrać. Kurcze przydało by się napaść na jakiś bank albo jakieś dodatkowe niespodziewane pieniądze :P
Z oddychaniem też mam jakieś problemy, czasem mnie tak aż "ciśnie" w przeponie :/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #893600 przez Caroina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.

Kiedy w ogóle wypada pójść i dowiedzieć się w szpitalu co i jak? Ciekawe czy w każdym oprowadzają i mówią co i jak bo podejrzewam, że u nas to tylko powiedzą co trzeba mieć do widzenia. Dobrze jakby przynajmniej mieli gotową kartke z rozpiską co trzeba ze sobą zabrać.

Puki co problemu z oddychaniem nie mam, jedyne co mi dokucza to ten ciągły ból pod prawym zebrem :( W poniedziałek USG więc może się dowiem czy to kamica czy coś innego.

Munkki Właśnie, czekamy na jakieś Twoje zdjęcie z wesela :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka