BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 3 tygodni temu #903278 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #903280 przez Caroina
Aneta Rewelacyjna lampa :woohoo: pokój będzie kosmiczny :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903282 przez agniesia1604
heh:)

Ja gondolę używałam do 11 miesiąca i 2 tygodnie:P
Odstawiłam ją tydzień temu!!!!!:)

Cóż z mężem postanowiliśmy zainwestować w wózek TAKO "gondola misa" - 10 cm większa gondola od normalnie standardowych ...dodatkowo szersza... a czemu?
Otóż miałam termin na sierpień i Staś zimą miał 4-7 miesięcy kiedy trzeba dziecko grubo ubrać i dobrze przykryć.... tak więc zainwestowałam kaskę w wózek do tego typu... Gondola dłuższa i szersza:) .... Produkt roku 2013 :)

A dokładnie to ten wózek , tyle ze ja miałam wybrany specjalny projekt (czarny z czerwonymi ramami i czerwonym rumakiem!!:))))))
: www.owd.net.pl/TAKO-CAPTIVA-MIASTO-GONDO...OSC-2013-pid-41.html

Ja mam dziś studniówkę? jak ją sprawdzić:(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903285 przez agniesia1604
O taki... jakoś zdjecia słaba bo telefonem robione zdjęcie:)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #903286 przez jagodzianka44
Munki chleb razowy, gdyby nie to ze Marcin wstaje do pracy codziennie o 5 i czuje ze sie przebudził juz to i ja wstaje ;/. Plus psy szczekają co mnie strasznie denerwuje, musze jakos wytrzymać, dzis nie dałam rady i podratowałam sie niedawno cukierkiem ;x zla teraz jestem na siebie... a godziny jedzenia masz ustalone?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903287 przez Ania86
Anetka, lampa cudo :) bardzo mi się podoba. Kurcze podliczyłam i te "głupotki" które chciałam zamówić wychodzą 200zł no trudno chyba jednak zamówię w tym mies. bo na przyszły też mam trochę zaplanowane m.in. pościel, lampkę, te literki, podgrzewacz i jeszcze trochę :/ Przydał by się jakiś "lewy" grosz ;)
Caroina i Anetka, mój M to też ten typ ;) Żeby sam z siebie coś kupił do domu to ciężko za to do garażu, auta czy jakieś narzędzie to podstawa ;) Ale już się do tego przyzwycziłam :)
Malvi, kochana odpoczywaj dużo. Wierzę że przejdzie i wszystko będzie dobrze.

10 lata 11 miesiąc temu #903295 przez malvi
Aneta ale rakieta! :woohoo: SUPER!

Ania rozbawiłaś mnie tym "lewym" groszem! :D :D Mi też by się przydał ;)

Munkki zapisałam się właśnie na to 3 USG, dzięki za przypomnienie :kiss: Dobrze, że zadzwoniłam dziś, bo najbliższy termin w LuxMedzie w tej placówce, w której mi pasuje to 7.08. więc akurat ;)

Agniesia ładny ten Twój wózio :) A ile cm ma gondola?

10 lata 11 miesiąc temu #903299 przez munkki
agniesia extra wozek! ten moj tez jest bardzo masywny. siostrzenica urodzila sie w lutym wiec wybierany byl pod zime jeszcze troche...
Aneta gdzie tak lampke dorwalas?
ja dalej nic nie kupuje (oprocz ubranek na ktore mam juz zakaz) i tak tylko spisuje na liste rzeczy potrzebne... juz ponad 2tys jest na liscie! :evil: ale odkladam kase... wiec moze nie bedzie tragedii jak przyjdzie czas na "placenie" .. ale na tej mojej liscie widac super ze to tak ziarnko do ziarnka i robi sie wielka suma...
jagodzia poki co godzinowo wyglada to nastepujaco (musze jesc 8 posilkow inaczej jestem glodna:P):
8:00 sniadanie, 10:00 drugie sniadanie (jak zjem mniej na pierwsze to drugie jem wczesniej), ok 11:30 owoc / jogurt, 13:00 - 13:30 obiad (zupa i drugie, wiec troche mi czasowo schodzi zeby to ogarnac, ale do 14:00 jestem juz po jedzeniu), 15:30 jogurt, 17:00 kanapka, 19:00 kolacja (bede jesc teraz cos bez chleba bo juz nie daje rady z chlebem, jakis makaron lub ryz z warzywami), 22:00 bulka z mlekiem

oczywiscie godziny sie przesuwaja czasem o ok 30 minut... zalezy jak sie wyrobie i kiedy poczuje juz glod... ale od trzech dni sie trzymam mniej wiecej wedlug tego planu... u mnie barszcz juz sie gotuje:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 3 tygodni temu #903305 przez Aneta_78
..

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903311 przez jagodzianka44
munki no wydaje mi sie ze jak juz sie nam godziny ustatkują to będziemy odczuwac mniejsze pociagi do jedzenia, tez walcze z unormowaniem godzin, ale kiepsko mi to idzie haha xd ale muszę się wziąć bo masakra :P rozpisałam sb mniej wiecej : I sniadanie- 8;00, II-10;00 , obiad -12;30-13;00, podwieczorek I - 15;00, podwieczorek II- 17;00, kolacja 19;30, kolo 21;30-22;30 kolacja namber tu! hahaa :) nie wiem czy wypali mój plan :) ale na kolacje namber tu spróbuje Twoj sposób :). U mnie dziś na obiad 2 ziemniaki, kawałek piersi z kurczaka + jakaś sałatka ( na mnie najlepiej działa ogórek+ pomidor) + woda mineralna i np. dziś dodam pół jabłka ;) zobaczę jaki cukier będzie;) musze kupić sobie gorzką czekoladę ale z zawartością 80% kakao bo innej nam nie wolno haha:)

Agniesia super wózek! u mnie jak i u [/b]Anetki[/b], Malvi też duża gondola;)

10 lata 11 miesiąc temu #903316 przez malvi
Dziewczyny no dajcie trochę tego barszczu :D

Ale gorąco.... Nie mogę dziś wytrzymać w tym łóżku, mimo, że mam wiatrak na siebie puszczony :P

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903318 przez jagodzianka44
Malvi podobno mrożona kawa dobrze robi na takie dni ;) ja sobie strzelę taką później haha:)

Munki szukam po necie ciekawych przepisów, znalazłam link : magicznedwiekreski.blogspot.com/p/blog-page.html napewno nam słodkim mamom się przyda :) Anetka Ty też mozesz skorzystać jak chcesz:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 3 tygodni temu #903322 przez Aneta_78
:S

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #903325 przez Caroina
Agniesia Świetny wózek. Wow aż do 11mies :blink: , to faktycznie wielka gondola musi być. U mnie jest 79cm długa. Z drugiej strony to jak Ci się udało bo moja nawet do 6 mies nie doczekała, rwała się do siedzenia i musiałam ją do spacerówki włożyć. Już się jej nie podobało na leżąco jeździć.

10 lata 11 miesiąc temu #903328 przez malvi
Anetka no jakby Ci to powiedzieć.... Projekt się rooooobi baaaardzooo powoli ;) A tak na poważnie to muszę popatrzeć jaki materiał będzie najlepszy i coś tam stworzę na dniach.... Chciałabym jako te wiszące elementy albo jakieś misie albo sówki :D

Jagodzianka kawa mrożona to super pomysł :D Chociaż myślałam jeszcze o wodzie z lodem, cytryną i miętą ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka