- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja ogólnie nocke miałam beznadziejną bo Staś się rzucał i stękał i jęczał ...moze dlatego ze widział Pania doktor
Kinia odezwij się

Miłego dnia dziewczęta:P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
A jak się czuję nasza pierwsz mamusia? nie odzywa się, wszystko u nich ok?
Mój organizm chyba przygotowuję się do porodu, chodze do kibelka na dłuższą chwile po dwa-trzy razy dziennie. Jak dłużej pochodzę to czuję jak mi mój bąbelek schodzi w dół.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Nelka a boli Cie podbrzusze?
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
Cesarka planowana na 30.09. Mam się stawić.w.szpitalu tego.dnia o 6 rano... Chyba ze.zacznie się coś dziać wcześniej..

Byliśmy dopytac w szpitalu ile jest dopłaty do pokoju rodzinnego w którym mąż mógłby być z nami.cały czas... Wydatek 1200 zł przy założeniu że spędzę w szpitalu 5 dob... Zastanawiam się nad tym, bo jednak byłby to komfort a nie musze.płacić za.położna co miałam w planie...
No i mały byłby z nami cały czas, bo po cesarkach często jest.zabierany na noc na oddział noworodków... Co myślicie?
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
Munkki super.
Jesli chodzi o pokoj to pisalam, ze my chcemy taki po porodzie ze mozemy btc we 3 to stowa za dobe. A wszystko nev

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
odpusc sobie... mąż moze siedziec z Toba ile chce a wieczorem i tak będziesz padnieta i chetnie pojdziesz spać ... po co Ci mąż

A tak jak będziesz z jakąś dziewczyną po porodzie na sali to przynajmniej z kimś pogadasz , zaprzyjaźnisz się ... moze czegos sie dowiesz o wychowaniu bo moze dziewczyna będzie miała już nie jednego bobasa...

pozostałe 700zł zostawcie sobie na czarna godzinę ... bo z maleństwem różnie to bywa:)))
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

mały znowu wsadził główkę pod żebro

poza tym wszystko w jak najlepszym porządku, czasami mam wrażenie, że dół brzucha boli jak na miesiączkę, ale to tak bardzo delikatnie i nie wiem czy to nie mój wymysł... może szukam objawów porodu

wczoraj odebrałam wyniki paciorkowca i nic się nie wyhodowało, więc bardzo się cieszę

byliśmy też w sh Biga i już mają jesienne rzeczy !!! kupiłam małemu trzy czapeczki, ciepłe spodnie i dwie ciepłe kurteczko bluzy. Bardzo jestem zadowolona !

nie wiem czy Wam pisałam, że łóżeczko zamówione, wybieramy się też po wózek dzisiaj albo jutro

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
ale z drugiej strony to nam w szpitalu powiedzieli ze w dwojce sa okreslone godziny odwiedzin i maz nie bedzie mogl siedziec caly dzien...
no nic pomyslimy jeszcze... moja mama przekonuje mnie do tej jedynki, nawet powiedziala ze jak kasy nam braknie to dolozy... no nie wiem, zobaczymy co dzis mezowi w pracy powiedza, jak bedzie mial wolne w ogole w te dni.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ogólnie to mi teraz żal 500zł bo mnie nie stać na położną ... mam nadzieję że sobie jakoś poradzę a któras z położnych czasem mi pomoże o ile ją moze poproszę? Cholera wie...w sumie odmówić pomocy w wstawaniu czy położeniu to Ci odmówić nie powinna... zobaczymy...

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Malvi dzielnie się trzymasz. Gratuluje dotrwania do 36tc
Kindze się nie dziwie, też bym straciła cierpliwość i próbowała to jakoś przyśpieszyć. 3mam kciuki, żeby próby się powiodły

Munkki Troche sporo chcą ale jeśli to dla Ciebie ważne to czemu nie. W końcu pobyt po cesarce jest dłuższy więc wazne, żebyś czuła się w miare komfortowo. No i czy mąż będzie chciał z Wami siedzieć cały czas

Marza Też zdarzyły mi się kilka razy takie delikatne bóle w dole brzucha, promieniujące do krzyża (jak na okres). Dobrze wiedzieć, że w biga mają już jesienny asortyment. W takim razie musze się tam wybrać jak już Nadia wyzdrowieje i uda się ją dać do przedszkola. Mam nadzieje, ze w przyszłym tygodniu.
Eh ta końcówka ciąży, już każdej coś jest. Mi w nocy zaczął się spinać brzuch i to po magnezie. Skurcz za skurczem przez ok. 2h w końcu zasnęłam i dziś już ok. Mąż na to, żebym nie urodziła w nocy jak mogę bo chciałby być

Miło, że on liczy na to, że się mu uda bo ja szczerze wątpie, żeby załapał się na poród. Pewnie będzie wtedy w Niemczech lub gdzieś indziej w Europie. Strach…
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107