BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 10 miesiąc temu #984675 przez agge
Wbijajcie, tylko która wyjdzie na drzewo? :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #984677 przez Lusek
Heloł jestem już po zakupach :)
Zjadłam 2 śniadanko i teraz kawka a potem tez zabiorę się za pranie mam płyny Lovella do prania :silly: i ruszam tak jak paulinka2202 . :cheer: ;)

tysiiak nie no oczywiście że nie ma co kisić Kubusia ja też jestem za tym aby być jak najwięcej na dwórku a tym bardziej z dzieciaczkiem :cheer: ;)
Jasne bezpieczeństwo najważniejsze ;) A te place zabaw to mają wiele do życzenia, mogliby trochę pomyśleć o tych maluszkach żeby były kolorowe i bezpieczne , ogrodzone itp. Dobrze jak Kubuś lubi place zabaw :P ;)
To miłej zabawy ;) :)

AgusiaKRK to czekamy na Frania :woohoo: porosimy fotkę jak już jest w swoim królestwie ;)
Ale super :cheer: nawet nie wiesz jak dobre wieści nam tu piszesz :P :woohoo: Bardzo się cieszę że już będziecie w domku :)
A kącik mega superowy i napis F R A N I O piękny :woohoo:
Rewelacja :woohoo:

agge szkoda że ja tak daleko mieszkam :( bo bym podjechała do Ciebie po troszkę tych czereśni :P

paulinka2202 w jakim proszku pierzesz ciuszki ? :) Fajnie ryż z truskawkami :) ;) mniam
Też mam truskawy :)
Nie martw się tymi suwaczkami mój też nie działa :dry: albo i słabo działa :unsure:

Idę też poprać i podziałać troszkę ;) :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

10 lata 10 miesiąc temu #984678 przez paulinkaaa2202
Ja piorę ciuszki w proszku Lovella i w płynie niemieckim kuschelweich bo mąż mi przywiózł. Ja nie używam płynu Lovella bo dla mnie te ciuszki są takie sztywne ostatnio wyprałam bo miałam próbkę mleczka do płukania białych i masakra

10 lata 10 miesiąc temu #984679 przez Lusek
Paulinka2202 Oki ja się już pakuję tylko kurna to jest jakieś 7 h jazdy :unsure: odłożysz nam troszkę tych czereśni :P
7h z Gdańska ehhhh :unsure: lepiej DHL wyślemy po te czereśnie hihi :P

10 lata 10 miesiąc temu #984683 przez paulinkaaa2202
Lusek z tym DHL to nie głupi pomysł :P szybki dojazd i czereśnie sie nie zepsują :P

10 lata 10 miesiąc temu #984685 przez tysiiiak
Zszylam sobie spodnie :P mam nadzieję że nie rozerwa mi się gdzieś poza domem ;)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #984686 przez agge
No ok, wyślę Wam DHL :D
Tysiak fajne portki :P
Jak mnie wkurza ta pogoda, już chmury nadchodzą. A chciałabym dziś już wszystkie ciuszki wyprać..

10 lata 10 miesiąc temu #984727 przez ewela007
Tysiakk świetne te spodnie w moim stylu, bardzo takie lubię i też mam dwie pary w które jeszcze ledwo się wbijam, bo kupiłam je w tamtym roku ale są na gumce i takie luźniejsze były.
Paulinkaa a ja ważę się na swojej wadze i niestety waga ciągle wzrasta chociaż po sobie tak tego nie widzę. Ważne że mój Synek przytył prawie kilogram bo był malutki a teraz waży prawie 2 kg i jakaś spokojniejsza jestem. Schudnę po porodzie, zawzięta jestem :) Chociaż po cesarce pewnie będzie trudniej niż po porodzie naturalnym. Ciasto wygląda super, mogę prosić o przepis bo kupiłam dzisiaj 4 kg truskawek.
Agge wczesne masz te czereśnie, moje drzewa mają dużo owocu ale jest jeszcze zielony, pewnie gdzieś za 2 -3 tyg będą dojrzałe. Agge chyba też miałam wczoraj pierwszy skurcz przepowiadający. Ścisnęło mnie nisko w łonie jakby ktoś złapał coś w pięść, nie mogłam się rozprostować, tylko pochyliłam się, trwał może minutkę.

Agusia KRK przepiękne białe łóżeczko, gdybym kupowała to też bym takie wybrała, a że dostanę od siostry to jest w kolorze ciemnego drewna. Też wstawię zdjęcie w przyszłym tygodniu. Kącik frania rewelacja aż mu zazdroszczę.
Agnieszka 1 i jaka decyzja banku, dostaniecie kredyt. Trzymam kciuki

Dzisiaj jest taka pogoda rewelacyjna, wiaterek i ciepło, pranie schnie jak szalone, a w pralce mam już piąte. Większość rzeczy już uprałam, zostały mi kocyki, ręczniki i pieluchy dla dziecka.
Co pierzecie ze swoich rzeczy bo ja oczywiście swoje piżamy oraz swoją pościel też piorę w dziecięcym proszku przynajmniej z początku jak synek jest malutki i delikatny. Czy będziecie miały drugi kosz na brudne rzeczy, jeden wasz a drugi dziecka?

10 lata 10 miesiąc temu #984733 przez agge
Ewela no bo one właśnie raczej wczesne są ;) Ja od niedzieli już na szczęście nie miałam skurczy.
Ja wyprałam 3/4 kolorowych ciuszków, dziś już chyba więcej nie wypiorę bo nie mam gdzie rozwiesić a tamto jeszcze nie wyschło. Więc zostało mi jeszcze troszkę kolorowych, kupa białego, ręczniki, pieluchy...

10 lata 10 miesiąc temu #984737 przez Lena94
Hey Mamuski tak Was troszke podczytuje. ;)
Ale nie widze zadnych postów od załozycielki :)
Co z Alex sie dzieje, wiecie cos?? :)
Pozdrawiam i cierpliwego wyczekiwania maluszków :)

10 lata 10 miesiąc temu #984740 przez ALEX01
Czesc Lena
Ja tu bardziej incognito jestem ostatnio, czytam regularnie ale pisze czasami. Dzis 37 tydzien sie zaczal i czekamy z niecierpliwoscia na jakies oznaki ze to juz :cheer: jestem cala gotowa i juz sie czuje jak bomba zegarowa choziaz czuje ze Lizzy mnie jednak wyprzedzi bo ma prawie tydzien do przodu odemnie.
A jak sie sprawy maja u ciebie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #984748 przez tysiiiak
Przy Kubusiu miałam osobny kosz a właściwie to do miski wrzucalam ciuszki ;) i to było ok bo jak z miski się wysypywalo to trzeba było wyprać :p ja ze swoich rzeczy to koszule i staniki na pewno będę prala w dziecięcym płynie ;)
Alex to już za momencik ty nam tu pokażesz maleństwo:)

Alergia znów zaczyna mnie męczyć ;( oazy swedza, z nosa leci i kichanie ;( doczytałam że trawy teraz pyla: (

10 lata 10 miesiąc temu #984780 przez Lusek
Hejko kobitki jestem na chwilkę ;)

Wkurzyłam się bo napisali mi że koszule które zamówiłam to ich na razie nie ma :angry: cholera i gdzie tu szukać :unsure: może coś się jeszcze uda znaleźć fajnego, dobrze że nie zapłaciłam :whistle:

I chciałam się wam Pochwalić : będzie na 100% dziewczynka :woohoo: teraz to ja mogę coś fajnego dla laski kupić :silly:
Wszystkie żyły w porządku , przepływy też i ogólnie super ekstra tylko że waga wyszła mniejsza niż u tej mojej babeczki 1801g a u mojej 2082g .

Tysiiak tak trawy też pylą i to jak masakrycznie ja kiedys aż miałam inhalator bo jakieś dziadostwo tak pyliło ;) ale już na szczęście jest oki ;)
A u Ciebie widzę że masakra :unsure: Kuruj się tam :)

Alex01 to TY jesteś już na wylocie, rozładuneczek lada chwilka kurcze ale czas leci . :) ;) To czekamy na foto maleństwa :silly: :woohoo:

agge jadłam czereśnie :P hihi nawsuwałam się jak małpa kitu :P ;)

ewela007 Ty to szalejesz z tym praniem ja pierdziele już 5 no szok :silly: Ja też wypiorę staniki piżamkę swoją męża i pościele a tak to nie będę za mocno szaleć niech się przyzwyczaja :) ;) chociaż troszkę ;)

10 lata 10 miesiąc temu #984781 przez agge
Tysiak współczuję :x
Lusek noo to gratuluję córeczki :) a waga i tak nigdy nie jest taka jak w rzeczywistości, więc nie ma co się przejmować ;)
ja też właśnie wsuwam czereśnie, a wcześniej zjadłam 2 litry lodów!!:D

10 lata 10 miesiąc temu #984784 przez paulinkaaa2202
Ewela proszę przepis jest bardzo łatwy i ciasto fajne mokre i zawsze wychodzi :)
5 jaj
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2 szklanki mąki
1 szklanka oleju
proszek do pieczenia

Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy, a potem do mąki dodajemy proszku do pieczenia i wsypujemy na przemian mąkę i olej. Całość wylewamy na blachę układamy truskawki (moim zdaniem najlepsze są małe truskawki przekrojone na pół lepiej się upiecze) 200C 50 min. Choć często ciasto jest gotowe już po 40 min :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka