BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #988093 przez AgusiaKRK
Paulinka, to rzeczywiście okropny dzień, współczuję nerwów z autem! Ale całe szczęście że babka się przyzwoicie zachowała i dostaniesz pieniądze z ubezpieczalni. Ciacho wygląda super!

Agge ,trzymam kciuki za pogodę na sesję! Ja też liczę że chmury się rozejda bo chcemy iść na popołudniowy spacer z Franiem.

Lusek, przemyśl sobie za i przeciw, najważniejsze żebyś mogła sama zdecydować bo przymus jest zawsze niedobry. Ale teraz w szpitalach już na szczęście można decydować o wielu sprawach przy porodzie i w ogóle jest lepiej niż kiedyś. Mama mi mówiła że tata mógł ją i dziecko oglądać tylko przez szybę a ona po cc nie mogła mieć dziecka przy sobie, musiała długo czekać. A teraz jak jest w porządku to przynoszą malucha a potem mogą zabrać żeby mama mogła odpocząć. Dużo się zmieniło na lepsze ,coraz więcej jest też świetnych położnych, chociaż jędze tez się trafiają (oby nie Wam!) i coraz większy nacisk jest na prawą pacjenta. Ja się czułam w szpitalu szanowana i pod dobrą opieką, tyle że Franka nie mogłam od razu dostać to bylo mi strasznie żal ale wiadomo że to była wyjątkowa sytuacja i wyższa konieczność. A lewatywą to był moment i nie była dla mnie gorsza niż badanie ginekologiczne. Ten sam poziom intymności i dyskomfortu jak dla mnie, czyli do wytrzymania ;-)

Do nas tez przychodziła położna .Była trzy razy ,ważyła małego, pokazała nam jak kąpać, odpowiadała na pytania ,powiedziała żeby dzwonić jak tylko będziemy potrzebowali. Poleciła mi też dobre miejsce na pilates w okolicy, wybieram się niedługo co by gibkosc przywrócić i zadbać o kręgosłup :-)

Franio jest kochaniutki, daje nam pospać w nocy, marudzi jedynie jak go boli brzuszek a tak to mały aniołek .Wczoraj odwiedzili go dziadkowie całą czwórka, oczywiście zachwyceni :-) Powoli coś tam zaczyna ciągnąć z piersi ale dalej daje mu głównie butlę, z moim odciagnietym mlekiem albo mieszanką. Jest coraz silniejszy i bardzo ruchliwy, w końcu już by się niedługo miał urodzić ;-)

Wszystkim mamusiom w dwupaku życzę szczęśliwych, szybkich, sprawnych porodów i cudownych szkrabów, a już rozpakowanym mnóstwa radości z maluszków :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #988101 przez tysiiiak
Lizzy ty to już jak na szpilkach :) obyś była jak najszybciej po :)

Agusia Franio wygląda jakby sam sobie stał :) hehe cudny misiaczek :* ma bardzo już mądre i świadome spojrzenie :)

10 lata 10 miesiąc temu #988106 przez ewela007
hej dziewczynki i dzieciaczki w środku i na zewnątrz. Mój synek coraz bardziej pokazuje , że jest w brzuchu. od niedawna czuje jak się wierci i widać to na brzuchu, jak przechodzi taka fala, albo jak wystaje jakaś jego część ciałka. Jakie to fajne i dziwne uczucie zarazem.

Agusia KRK mój synek tez ma podobny strój misia tylko jest to kombinezon na chłodniejsze dni np. jesienią do lekarza. Bardzo podobny, Franio słodko w nim wygląda.
Lizzy trzymaj się, już w każdej chwili może Cię złapać.
Paulinka ja też miałam w nocy taki mocny skurcz, złapało mnie w dole z lewej strony i trzymało dłuższą chwilę, nie ma mowy aby się nawet ruszyć.
Agge i jak miałaś już sesję? mecząca jest strasznie, my z mężem byliśmy padnięcie po prawie 4 godzinach cykania fotek.

10 lata 10 miesiąc temu #988127 przez agge
Agusia Franio prześliczny :)

Ewela fajnie, że synek zaczął się więcej ruszać :) masz rację, dziwne to uczucie ale ja już się przyzwyczaiłam, bo co chwilę mi takie fale przechodzą albo coś mi wystaje :D Kurde, 4 godziny to sporo czasu, nic dziwnego że byliście zmęczeni. U mnie niestety dziś się znowu nie udało, jak ta pogoda się nie poprawi to najwyżej w studiu zroobimy, no ale ładniejsze zdjęcia bylyby w plenerze :)

Nie wiem co mi odbiło, normalnie siedzę i wyję... żebym jeszcze wiedziała czemu :P no i opycham się jedzeniem, złapałam jakiegoś doła :P

10 lata 10 miesiąc temu #988196 przez zancik
Hejka w ten deszczowy dzionek :( Jestem jakaś przybita przez tą pogodę :( Nie mam na nic czasu normalnie w niedziele wrócilismy dopiero o 20 od teściowej i byłam padnięta.Wczoraj rano na ryneczek kupiłam sobie bluzkę hihihihi :laugh: Pózniej byliśmy u koleżanki po ciuszki i takim to sposobem mam jeszcze 3 pudła ubranek do prania ale są tam tez takie do 6 msc :) a i troszkę bucików i nosidełko :) jeszcze u dentystki bo ząb mnie bolał :(Cały dzień zawalony a i zagoniłam M żeby pomalował łóżeczko bo były takie małe odpryski i wkurzało mnie to :P Tosia już tak nie szaleje,ale czasem jak się rozciągnie to z lewego boku mam taką śmieszną górkę :laugh: I zaczęly sie chyba bóle przepowiadające.Wczoraj jadłam fasolkę mniam mniam musiałam kupic chociaz kg ;) Śmiałam się dziś do M żeby mu czasem mała nie zrobiła prezentu na Dzień Ojca :laugh: :laugh: Muszę jechać do swojego na cmentarz,ale jak narazie to pada :( :(

Lusek to wredna baba trzeba było jej powiedziec,ze myszy jej naslesz :laugh: Mi bóle stawów nie dokuczają.Ja musze sie zorientować jak to jest u mnie z tą lewatywą B) O torbę masz spakowaną super :) :) Narazie laktatora nie kupuje ;)

Ewela super,że wszystko ok :) Oby jeszcze dzidzia sie obróciła.A to na kiedy cc?

Tysiiiak ja też mam ten irygator i biorę go ze sobą te końcówki ma spoko i tak mysle,że można się tym pryskać ;)

Paulinkaa no to miałaś okropny dzień :( Dobrze,że babka była ok :)Ciasto wygląda pysznie :) Oj ja tez marzę żeby urodzić tak do połowy lipca ;)

AgusiaKRK Franio cudny :kiss: :kiss: Wszystkiego dobrego dla Was :kiss: :kiss:

Agge jak tam chandra minęła???Pogoda niestety ma się poprawić dopiero od niedzieli :(

10 lata 10 miesiąc temu #988205 przez agge
zancik mnie też ta pogoda dobija :( super, że jeszcze ciuszki dostalaś :) ja niektóre ubranka juz dostałam na około roczne dziecko :D
Przykro mi, że swojego tatę musisz odwiedzić na cmentarzu :(
Mi trochę przeszło, ale humorem nie tryskam :) w dodatku się nudzę, bo M wrocil z pracy i poszedł spać, a ja jak zwykle nie mam co robić :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #988206 przez zancik
Agge ja też nudzę się strasznie nie mam co robić M ma dzis wolne ale pojechał coś tam robić do babci bo on nie potrafi siedzeć i nic nie robić :P No niestey muszę tatę odwiedzać na cmentarzu już od 7 lat :(A ubranka mam też na rocne i nawet 1.5 niektóre ale to narazie idą do teściowej ;)

10 lata 10 miesiąc temu #988209 przez agge
Maasakra, ta nuda jest najgorsza.. chociaż niedługo nam się skończy :)
A czemu Twój tata umarł, jeśli mogę spytać? Ja sobie nie wyobrażam tego, że moich rodziców miałoby nie być.. :(

10 lata 10 miesiąc temu #988212 przez zancik
Agge no nuda jest okropna zwariować można :laugh: :laugh: Jasne,że możesz spytać więc mój tata spadł ze schodów uderzył głową o podłogę i niestety miał krwiaka który pękł :( W dodatku zmarł przed samymi świętami Bożego Narodzenia taki prezent miałam.Na początku było bardzo ciężko ale z upływem czasu człowiek się przyzwyczaił choć wiadomo,że czasem jest smutno.

10 lata 10 miesiąc temu #988214 przez agge
Jeju, straszne... :/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #988234 przez tysiiiak
Zancik to straszne co się stało twojemu tacie :( niestety wypadki sie zdarzają :(
Ja u swojego taty juz bylam dzis złożyć życzenia ;) Kubuś czeka tez z prezentem na swojego tatusia ;)
Ja wam powiem że mi te pogody jak najbardziej odpowiadają ;) kocham zapach deszczu latem. Mimo że jest 20 stopni to i tak chodzę spocona:/

Coś mnie mdlilo z rana :/ teraz już jest w miarę ok ;)
Pamiętam jak w pierwszej ciazy narzekalam na nudę :P teraz to nazywam świętym spokojem ;) a i tak nie mam za bardzo kiedy się nim cieszyć :p

10 lata 10 miesiąc temu #988246 przez zancik
Tysiiiak no niestety jak to się mówi "Nikt nie zna dnia ani godziny" :( Mi taka pogoda tez odpowiada wole to niż upały tylko,że taka przybita jestem :laugh:Letni deszcz jest super :) W nocy to ja śpie pod prześcieradłem a i tak sie odkrywam bo za gorąco ;)

10 lata 10 miesiąc temu #988255 przez agge
Mi w nocy też ciepło, a mój M jest chyba niepoważny :P musi się przywalić grubą kołdrą bo on "inaczej nie zaśnie", tak mnie to denerwuje.. :D
nawet w największe upały ja leżałam spocona w samej bieliźnie, a on pod koldrą, no śmiechu warte :D

Strasznie boli mnie pośladek jak chodzę, nie wiem od czego...

10 lata 10 miesiąc temu #988267 przez tysiiiak
Agge haha mnie też boli posladek jakbym zakwasy miała :laugh: ale niby od czego?!

10 lata 10 miesiąc temu #988268 przez agge
mnie coraz bardziej boli i nie ogarniam o co chodzi :o
jak chodzę to kuleję... :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka