BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 10 miesiąc temu #987787 przez agge
Tylko byłam w szpitalu jak byłam jeszcze przed ślubem, a wtedy na pewno jeszcze byłam gdzieś przez rodziców ubezpieczona, nie wiem jak to jest z tym po ślubie? W ogóle nie ogarniam :/
haha właśnie się boję, że wyjdę stamtąd jeszcze bardziej zestresowana tym wszystkim, no ale chcę zobaczyć co i jak:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #987788 przez tysiiiak
A mąż nie może Cię w racy ubezpieczyć? :) hmmm idz do przychodni i popros babke w recepcji zeby sprawdzila czy jestes ubezpieczona albo jutro w szpitalu na izbie popros :)

10 lata 10 miesiąc temu #987790 przez agge
Mąż właśnie nie może, bo jak na razie nie dali mu umowy czyli jest bezrobotny w świetle prawa :P

10 lata 10 miesiąc temu #987815 przez zancik
Witam z rana :) Mama już pojechała do sanatorium oby Tosia na nią poczekała.Noc znowu masakryczna doszła bezsenność :( Do tego pwtórka a rozrywki w nocy mdłości ból brzuszka i bólgotanie jak na lużny stolec a tu znowu zaparcia z trudem cos tam poszło nawet dwa razy wstawałam a rano mnie przeczyscilo nie wiem o co chodzi :( :( Na szczescie mdłości minęły :) Byłam w sklepie myslałam,że Tosia mi bokiem wyjdzie :woohoo: I oczywiście mój pęcherz cierpi od samego rana.Wiem narzekam ale już mam dość :( :( :( Wczoraj porządki robiłam w szafie troche ubrań poszło do PCK :) Jutro teściowa nas zaprosiła na obiad to mam z głowy,ale ciasto z truskawkami chyba dzis upiekę :) Mamusie jakie ubranka na wyjscie dla dzidzi szykujecie??bo ja nie wiem co naszykować B)

Lusek niestety nie mam takiej poduszki :( A teraz to juz sie nbie opłaca kupować.A słodyczy ostatnio mało jem więcej owoców. ;) Jak tam torba zapełniona??

Agge ja tez słyszałam,że ciężarnym się opieka należy.Szkoda,że sesja nie wypaliła :( Ale może zdązycie ją zrobić ;) Daj znać jak tam szpital :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #987823 przez Lusek
Hejko w sobotni poranek ;)

Już miałam napisane i cholera się wykasowało :S :angry: ja pierdziele co za gó.....no :angry:
Oki wczoraj byłam z mamą na basenie nawet fajnie było :) ciepła woda przez dach słonko świeciło rewelacja :) Trochę się wymoczyłyśmy hihi :P
NO więc spakowałam Torbę tzn w sumie dopiąć ją muszę bo normalnie szok :blink: tyle tego wyszło :blink: ale jakoś dam radę . :P
Jeszcze tylko papiery i będzie wszystko gotowe :) B)

agge twój szpital wygląda na prywatny, :) może z mężem jesteś ubezpieczona co ? np .u niego w pracy??
Ale fajnie to idź zwiedzać oddziały zawsze będziesz wiedziała co i jak :) :cheer:
Upewnij się z tym ubezpieczeniem ;)

paulinka2202 ja też mam taki rogal :) na prawdę się przydał i nadal przydaje :) ;)

tysiiak dzięki że myślisz o mnie :kiss: w takich spotkaniach hehe :silly:
Zobaczę jak będzie- pewnie dużo kobitek w niższej ciąży ale podjadę zobaczę hehe :) czytałam że liczba miejsc ograniczona i powiem Ci że będzie bijatyka na pewno tak jak w Lidlu na łokcie :P ;) Ale jak już byłam na uSG z tym Dopplerem to babeczka mówiła że już jest wysoka ciąża i mało co się zobaczy ale to co chciałam to widziałam hehe :cheer: A no i już nie wspomnę o kolejce pewnie taka jak stąd do wieczności ;) :P
Jak tam Twoja dolegliwość czopki pomogły...?

A kobitki w ogóle te suwaczki są jakieś powalone ja już nie wiem jak one liczą-mój to źle to liczy ja już jutro zaczynam 37 tc i nie wiem a wczoraj miałam inną liczbę dni do porodu jakaś masakra :S ale nie ważne , ważne że idziemy wszystkie ku końcowi :) B)

zancik współczuje Ci dolegliwości itp :S a może to jest po szpitalu co kazali Ci stosować tą dietę cud co ????
Tośka normalnie łobuziara jest :)
Fajnie że jutro idziecie na obiadek zawsze mniej robienia w domku hehe :)
O szafę ogarnęłaś i jeszcze przy tym dobre uczynki robisz hehe super :)
Co do torby to spakowana tylko że dopiąć nie mogę może rożek osobno wezmę jakoś hehe :) jeszcze papiery i będzie wszystko :)
Jakoś mnie tak dreszcz przeszedł że już powoli w gotowości i kończy się ten okres w życiu- a zacznie inny :) :P

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

10 lata 10 miesiąc temu #987841 przez tysiiiak
Lusek troche lepiej po tych czopkach:)

Zancik na zaparcia polecam mój zestaw :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #987854 przez zancik
Lusek tej diety już nie stosuję :) A wiesz co może to przez te leki co biorę B) muszę przeczytać ulotkę :) To i tak dobrze,że się spakowałaś a rożek może niech m Ci przywiezie do szpitala :) czy musisz go mieć odrazu??Bo u nas nie jest potrzebny.Ale fajnie byłaś na basenia ja to najwyzej mogę pod prysznicem sie popluskać :laugh:

Tysiiiak o mniam mniam czereśniaki :) :) A skąd masz fasolę???ja też chcę :laugh: O Kubula jaki słodziak :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #987856 przez agge
zancik masz prawo ponarzekać, nam wolno :P Mówicie, że należy się opieka, to chociaz tyle :) ja też właśnie nie wiem, co na wyjście dla dziecka..
Lusek masz rację, te suwaczki są dziwne :P

Właśnie wróciłam ze szpitala, dosyć fajnie to wszystko wyglądało :) najpierw ogólne spotkanie w izbie przyjęć z położnymi i tymi babkami, co zajmują się dziećmi po porodzie :) jakieś konkursy były, wypełniałyśmy jakieś ankiety i było mówione o krwi pępowinowej..
A potem w grupkach zwiedzanie całego szpitala w takiej kolejności jak przy porodzie :P Czyli najpierw sala przedporodowa z telewizorem, radiem, piłkami, workami sako, mega wygodnym fotelem dla osoby towarzyszącej :P nawet gaz rozweselający tam jest :P Potem porodówka, 2 sale porodowe widziałam, też fajnie wyposażone, na jednej z sal porodowych trwał poród, na szczęście nie było nic słychać :D potem sala poporodowa, następnie oddział intensywnej terapii dla noworodków, w 3 inkubatorach z bliska widziałam wcześniaczki, takie maleństwa, nie mogłam wzroku od nich oderwać :P ale już nie takie małe jak Franio, bo z ok. 35 tygodnia. No i potem już normalne sale, na takiej to już leżałam :D
Babki gadały też o znieczuleniu i dużo jeszcze rzeczy, ale nie spamiętałam wszystkiego :P

10 lata 10 miesiąc temu #987859 przez Aga87
Hej dziewczyny!

Jejciu, nie pisalam do Was chyba ze 100 lat (a przynajmnie 100 dni) ale to dlatego ze wciaz jeszcze pracuje i nie ma za duzo czasu na neta :( ale teraz juz bedzie moj ostatni tydzien pracy wiec mam nadzieje bede miec wiecej czasu zeby z Wami sobie tu rozmawiac :)
Probowalam doczytac wszystko co piszecie ale i tak jestem w tyle :P

Powiem tylko ze wlasnie zapakowalam torbe do szpitala i szczerze to nie wiem czy wszystko mam dla malego..widzialam pisalyscie co Wy pakowalyscie - spioszki i pajacyki, a ja to w sumie mam bodziaki z dlugim rekawkiem i spodenki i skarpetki ale sama juz nie wiem co lepsze czy pajacyk czy spioszki z kaftanikiem? Czy jak Wy ubieracie, spioszki i pod to jeszcze bodziak? Nie mam pojecia wiec pls. heeeeeeelpppp

Aga widzialam zdjecie na balkonie z Franiem - slicznie razem wygladacie !!!

No Kochane, malo nam czasu zostalo, ja to w sumie mam termin na koniec lipca ale te co maja na poczatek to tuz tuz :):):) ciekawe ktora bedzie pierwsza!! :)

10 lata 10 miesiąc temu #987862 przez AgusiaKRK
Agge, Franio to był kiedyś mały, teraz to już "smok ", 2810 g;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #987867 przez tysiiiak
Zancik to groszek :D ale fasolkę tez bym zjadła ;D

Agge oby opieka była tak rewelacyjna jak sam szpital! ;) sprawdzałas czy jesteś ubezpieczona?

Agusia Franio jest cudny :* duży chłopak ;D

Aga Ja chyba będę ubierać bo dzięki z krótkim rękawem i na to pajaca:) zawsze można odpiac a do tego wezmę polspiochy jakby było meeega goraaaaco ;) odżywek sie częściej ;)

10 lata 10 miesiąc temu #987872 przez zancik
Ciasto upieczone :) A na kolację chyba zjem pizze taką mam ochotę :) :) Ale kupimy bo robić to mi się nie chce :P Pęcherz mój biedny Toska dziś poprostu go nie oszczędza :(

Agge z tego co piszesz to super warunki :) U nas niestety nie ma ani piłki ani basenu poprostu rodzisz :( Ale jakos przeżyje ;)

Tysiiiak ale jaja hahahah :laugh: myslałą,że to fasolka :P Ja ostatnio jadłam bób uwielbiam :) :) Kurczę ja też nie wiem co naszykować dla małej B) jedni mówią,że jak gorąco to sam bodziak albo rampers wystarczy a inni,że takiemu maluszkowi to zimno i długi rękaw najlepiej i półspiochy B)

Aga no dawno Cię nie było :) No to fajnie,że teraz będziesz częściej zaglądała ;) No ciekawe która pierwsz się rozpakuje ;) U mnie też termin na koniec lipca :)

Agusia Franio cukiereczek jejku jak ten czas leci :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #987873 przez tysiiiak
Żancik ja ogolnie jestem daleka od przegrzewania dzieciaczka ale myśle że takie co ledwo z brzuszka wyszło to nie bedzie mu za goraco w dlugim rękawku :) potem jak juz bedzie mialo z dwa tygodnie i beda panowaly upaly to mozna lezej ubrac jak najbardziej ale w szpitalu jeszcze to chyba za wczesnie :)

10 lata 10 miesiąc temu #987875 przez Lizzy
Ja spakowalam po 1szt dlugie o krotkie body, polspiochy i kaftanik z rozmiaru 56 i 62. Kocyk i sweterek. Ale to maz nam przywiezie na wyjscie a ja wybiore jak ubrac.

Tyssiak - Hania urodzila sie rok temu w upaly i w szpitalu miala tylko body z krotkim ubierane. Ani skarpetek ani rozka.. Nic. Czasesem przykrywalam ja pieluszka. A i tak zawsze.mokra byla.. No i okno bylo uchylone. Ale tak tez mowily polozne zeby ubierac.

10 lata 10 miesiąc temu #987876 przez tysiiiak
Wezmę półśpioszki jeszcze i najwyżej będzie krótki bodziak i polspiochy :) Kuba urodził się w maju i w sali było ze 30 stopni i miał body z długim i śpiochy z tym że wszedzie przeciagi były :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka