BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

10 lata 11 miesiąc temu #994332 przez PaulinaJ
Witam w ten upalny dzień :)

Gorąco niesamowicie od rana !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #994340 przez Sonia
Hej:) Ja właśnie przed chwilą wróciłam do domku zjadłam drugie śniadanie i pewnie pójdę spać :)) u mnie się dzisiaj ochłodzilo i ma tak zostać do końca tygodnia całe szczęście :) jeśli mi się uda to wrzucę zaraz zdjęcie mojego brzucha. Zdjęcie jest zrobione wieczorem przed pójściem spać rano takiego dużego nie mam. Wizytę mam za nie całe 2 tygodnie i juz nie mogę się doczekać a jeśli chodzi o mdłości to mam ale sporadycznie :)) u nas jeśli będzie dziewczynka to Wiktoria a chłopczyk Tommy :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #994344 przez PaulinaJ
Wow :) kolejny piękny ciążowy brzuś :)

10 lata 11 miesiąc temu #994354 przez Gosia 2712
Hejka :)
Kobitki juz mam dosyc tych upalow :dry: :evil: normalnie nie ma czym oddychac :S Pojechalam dzisiaj do labolatorium i chcialam wejsc przy okazji na targ heh bylam tam 20min i ucieklam bo nie szlo wytrzymac :S tak grzeje ze szok :S
Normalnie od tych wzdec to mnie caly brzuch dzisiaj bolal :S

Sonia ale sliczny brzus :) daj troche tego chlodu bo u mnie nawet wiatrak nic nie pomaga :S

Natkka a co u Ciebie? jak sie czujesz?

Matka na buncie dwu latka to ja sie nie znam bo nie mam dzieci, ale odkad siedze tu na forum to wlasnie duzo dziewczyn o tym pisalo.... kazda tlumaczyla i samo przechodzilo po jakims czasie....

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 11 miesiąc temu #994367 przez malutkamilka
Cześć laskia, ja włąśnie jem obiadek, zmyje podłogi i ogarniam się do lekarza. moze zobaczę zarodek i serduszko. Boje się że będzie puste jajo- jakoś tak mi krąży po głowie...

Bunt dwulatka... hmmm moja strzela fochy ale nie tupie nogami, troche krzyczy ale zle nie jest po prostu i tak stawiam na swoim i tyle- dla mnie może krzyczeć i płakać przynajmniej płuca sobie przeczyści.
A i jak cos jej zabronie lub zabiorę to potrafi na mnie reke podniesc to ja odwracam i klap i mowie ze nie wolno mamy bic bo mnie boli tak samo jak ja i ze jest mi smutno- to tylko sie spojrzy i sie przytula i mowi psieplasiam.
Może mnie zrugacie ale nie mam zamiaru wychowywac swoich dzieci bezstresowo bo mam przyklad bezstresowego wychowania u siebie w rodzinie i u męża i dziękluję bardzo. Nie chce by syn czy córka wyzywał mnie od różnych najgorszych a nawet podnosil reke gdy cos nie przypasuje i pakował sie kazde mozliwe klopoty....

Tak czy siak mam grzeczne dziecko ktore ma prawo do fochow i beznadziejnego dnia tak samo jak ja :D

10 lata 11 miesiąc temu #994374 przez malutkamilka
Co do brzuszka to moj po obiedzie wygląda tak:

w tym jest tyle tłuszczyku

a jak wciągnę to tak lekko widać że się zaokrągla

A dopiero na leżąco widać praawdziwy ciążowy brzuszek bo z reguly mam wklęsły brzuch jak leżę

10 lata 11 miesiąc temu #994375 przez Gabiś
Cześć,

jakie macie fajne brzusie ;) :cheer: :laugh: :silly:

ja to nie mam szans na taki cudny, bo mam dwie fałdki sadełka :-( więc focić się nie będę.

Siedzę w pracy ledwo co, i choć na razie upał mi nie przeszkadza, to dziś od rana strasznie słabo mi było. I ogólnie kiepsko się dziś czuję, siedzę jak na skazaniu. Czekam jeszcze nieco ponad godzinkę i lecę do domku, położę się i dziś się nie ruszam :-)

Imiona macie fajne powybierane, my w sumie jeszcze się nie zastanawialiśmy tak konkretnie.

10 lata 11 miesiąc temu #994402 przez malutkamilka
Już po lekarzu, szybka wizyta. zarodek jest, serce bije nastepna wizyta za 3-4 tygodnie i zestaw badan- karty ciazy nie zalozyl nastepnym razem ponoc....

W ktorym tygodniu bylyscie jak wam zalozyli karte ciazy?

10 lata 11 miesiąc temu #994403 przez Sonia
Kamila powodzenia na wizycie i daj znać jak wrócisz czekamy na wiadomości ☺

10 lata 11 miesiąc temu #994406 przez Gosia 2712
Malutkamilka swietne wiesci :) Sliczny brzusio :) ja tez jeszcze nie mam karty ciazy zalozonej dopiero w poniedzialek na wizycie mi ma zakladac a bedzie to juz 8t1dz

Gabis wspolczuje siedzenia w pracy :S chociaz powiem Ci szczerze ze tez wolalabym isc do pracy przynajmniej czas by mi szybciej zlecial .... a tak leze, nic nie robie i korzenie zapuszczam :S :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 11 miesiąc temu #994413 przez PaulinaJ
Chyba do 10 tyg. trzeba założyć żeby becikowe mieć tak?

10 lata 11 miesiąc temu #994422 przez Sonia
Super! Ja tez nie mam jeszcze karty dopiero za dwa tygodnie na wizycie ma mi zalozyc a bedzie to 9 tydzien...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #994428 przez Weronika Rogala
Piękne brzuszki może i ja mój wstawię... choć mój to chyba bardziej tłuszczyk niż coś konkretnego.

U mnie karta ciąży została założona juz na pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże 6t4d.

Dziewczyny jeśli pracujecie to mówiłyścle już pracodawcy? A rodzince i znajomym? Bo my w ten weekend jedziemy do rodziny i chyba juz powiemy... :)
A w pracy chciałam powiedziec 31,07 po badaniu( bo chyba z tego co wiem trzeba mieć jakiś kwitek od lekarza) czy się mylę. Śmiać mi sie chce bo pewnie pomyślą że wypowiedzenie, u nas zawsze jak ktoś odchodzi to pod koniec miesiąc składa rezygnacje ;p

10 lata 11 miesiąc temu #994429 przez Gosia 2712
Paulina do becikowego liczy sie zaswiadczenie kiedy sie zglosilas do lekarza pierwszy raz, on Ci takie cos wypisze do becikowego a karty ciazy nie biora pod uwage, tylko zeby dostac takie zaswiadczenie musisz wlasnie zglosic sie na pierwsza wizyte do 10tyg.... przynajmniej tak bylo w tamtym roku, ale te wszystkie wymogi sie co chwile zmieniaja... :S

Weronika pochwal sie brzusiem :) hehe jak widzisz u nas tez troche sadelka jak narazie jest :P :D :silly: (przynajmniej u mnie :P ) ja jestem na L4 od poczatku i pracodawca od razu wiedzial a ze jest pierdola to caly zaklad juz wie :S rodzice tez i pare bliskich osob :D Lekarz tez ci wypisuje zaswiadczenie ze w ciazy jestes

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 11 miesiąc temu #994433 przez Sonia
U mnie wiedzą rodzice i rodzeństwo i nablisi znajomi. U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą chce powiedzieć jak skończę 12 tydzień. Mi dzisiaj dokucza ból żołądka :( nawet spać nie moge. Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi witaminami dla kobiet w ciąży brać czy nie brac? Ja od 8 miesiącu biorę raz dziennie kwas foliowy standardową dawkę kupiłam sobie wczoraj witaminy dla kobiet w ciąży i tam też jest kwas foliowy mogę brać to i to?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka