BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1033464 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1033491 przez Sevilla
Cornick u mnie z ciśnieniem jest tak, że od początku były wartości 100/60 ewentualnie 110/60

9 lata 1 miesiąc temu #1033504 przez claudii09853
Witam ja wczoraj byłam na glukozie i dzisiaj odebrałam wyniki i cukrzycy nie mam na czczo miałam 96 a po 2 godz 126;)morfolgia dobra mocz tak samo i nawet wyniki watrobowe mam super:) więc dobre wieści :)

9 lata 1 miesiąc temu #1033508 przez claudii09853
28tc czas zapieprza:)
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1033510 przez madzialenka
a ja zsamowilam pake ciuszkow dla malej..250 szt za 170 zl plus przesylka 20 zl. P jutro jedzie zobaczyc za lozeczkiem,ja za wanienka ze stelazem.jeszcze wozek trzeba kupic i przewijak i z wiekszych chyba bedzie juz wszystko?:)
ja wizyte mam dopiero 28ego kwietnia,musze zrobic tez morfologie mocz i przeciwciala.jeszcze chwila i nim sie obejrze a bedzie 30ty tydzien...istna masakra jak ten czas leci

9 lata 1 miesiąc temu #1033530 przez Sevilla
Madzia no to poleciałaś z koksem. Ja jak na razie przebrałam tylko ubranka Maksa i pozostawiałam te, które są uniwersalne, a te które typowo chłopięce to sprzedam koleżance z pracy, która spodziewa się chłopca na lipiec.

Ogólnie muszę wyprać wózek, pokrowiec od nosidełka, ale na to mam jeszcze czas. Wogóle mam takie nastawienie, że mam czas, mnóstwo czasu ...

9 lata 1 miesiąc temu #1033531 przez Justyna89
Oj tak, czas leci baaaaardzo szybko :ohmy:
Ja też odebrałam dziś wyniki i morfologia ok, mocz się wyrównał i już jest w porząsiu, hiv ujemny, toksoplazma też ujemny, no i obciążenie glukozą wykazało,że cukrzycy nie mam :cheer: także jestem bardzo zadowolona :cheer: Pojutrze wizyta...
Co do wyprawki to już ciuszków troszkę mam, wanienka do odebrania, łóżeczko zamówię z początkiem czerwca co by nie stało i się nie kurzyło, wózio też czerwiec no a laktator, kosmetyki i chemia (tzn proszki, płyny do prania) myślę-maj :D i byle na spokojnie do lipca dotrwać i będzie ok :cheer: Czego życzę sobie i Wam wszystkim kochane :P

9 lata 1 miesiąc temu #1033536 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1033537 przez Karington
kurcze przerażacie mnie jak już piszecie.. łóżeczko, wóżek itd.. :) haha
Cornick 5 kartonów..?????????????? ja Cie pierdziu, zdążysz wszystko jej założyć:) haha
u mnie na razie 2 szuflady, jedna z ciuchami a druga kosmetyki, butelki, smoczek itd..;)

9 lata 1 miesiąc temu #1033544 przez Sevilla
Ja mam parę na 56, 62, 68. Część nowych, część po Maksie :) 56 nam posłużyło może z 2 tygodnie. No ale zobaczymy, jaka Basia ogromna się urodzi :)

9 lata 1 miesiąc temu #1033545 przez magmus88
Hej hej :)

Cornick - no to chlup! :D Smacznego :)

U Sevi... ciśnienie to nie przelewki, masz rację.

Madzia - pochwal się zakupami jak dotrą :) Ja też mam wizytę 28 :)

Właśnie Justynka, laktator kupujesz na pewniaka wcześniej?? Bo ja się właśnie zastanawiałam.... i jak rozmawiałam z siostrą to doszłam do wniosku... że jeżeli miałabym cesarkę to kupię laktator a tak to czekam. Zobaczymy co będzie. Może się okaże, ze pójdzi ebezproblemowo (mam nadzieje) i nie będzie potrzebny :)

Cornick - nie przejmuj się :) Ja też mam termin na sam koniec :) a ostatnio nawet lekarz powiedział że termin wypada na 4 sierpnia :D

Ja parę ciuchów już też mam.... łóżeczko ale bez wyposażenia, wanienkę, wózek no i nosiedełko :) z kosmetyków same próbki :P ehhe do tego 3 smoczki od 0+ więc też nie bede kupować i 2 butelki dla maluchów :) też takie od urodzenia. To narazie wszystko co mam heheh

Byłam dziś u diabetologa... w piątek mam wizytę u dietetyka, zeby ustalił mi indywidualną dietę. Najgorsze jest to, ze do diabetologa muszę chodzić co TYDZIEŃ!!! Masakra! Cukier muszę sprawdzać z 5 czy 6 razy dziennie i do tego rano mocz na ketonale.... Tyle przy tym zachodu.... poza tym z kuchni chyba nie będę wychodzić, bo co chwilę trzeba coś jeść....

No i byłam dziś na szkole rodzenia :) znowu poćwiczyłam, super! No i wykład, dziś o połogu.

9 lata 1 miesiąc temu #1033552 przez Justyna89
Magmus to dołączyłaś do grona mam zadowolonych ze szkoły rodzenia :) Ja w pierwszej ciąży na prawdę byłam baaaardzo zadowolona i dużo z tych zajęć wyniosłam dla siebie i maluszka :) Co do laktatora-z doświadczenia wiem,że ja bez niego ani rusz. Po powrocie ze szpitala do domu mój mąż musiał wieczorem po aptekach gonić bo ja myślałam,że ducha wyzionę przez nawał pokarmu. Dlatego osobiście laktator uważam dla siebie za rzecz niezbędną. Lepiej mieć,zdecydowanie polecam :) czy to po cc czy po porodzie sn, nawał pokarmu pojawia się niezależnie od sposobu porodu także na to się nie oglądaj kochana :)

9 lata 1 miesiąc temu #1033564 przez magmus88
O widzisz Justyna :) Na takie rady liczyłam :)

Noooo, ze szkoły jestem bardzo zadowolona.... 2 spotkania już za mną. Jeszcze tylko 4.

9 lata 1 miesiąc temu #1033583 przez magmus88
A jeszcze Wam tak powiem w ramach ciekawostki - wczoraj położna nam przekazała to również, ze Panie, które mają problemy z morfologią powinny pić herbatkę z pokrzywy :) Ja dziś popijam pierwszą :P Nie jest zła... Mimo, że jeszcze wyniki mam w normie, ale leca mi w dół. Zobaczymy czy coś pomoże hehe. Zaszkodzić nie powinna :)

9 lata 1 miesiąc temu #1033584 przez Justyna89
A bardzo proszę :) Laktator można kupić w przyzwoitej cenie, nie koniecznie te najdroższe a lepiej by był gdy przyjdzie nawał pokarmu. Można sobie poodciągać, są specjalne pojemniczki do mrożenia ściągniętego pokarmu (być może i Wam będa na zajęciach Szkoły Rodzenia o tym mówić) i jest to fantastyczna sprawa. Mój Syn na początku od cyca prawie nie odchodził a jednak między karmieniami jeszcze trzeba było poodciągać. Za to potem jak np chciałam spokojnie na zakupy wyjść to mleczko zostawiałam i zawsze do mojego powrotu było (choć pieron mały za butelkę się nie chciał chwycić i babcia łyżeczką malutką mu mleczko podawała:D) Cycor Mamusiny :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka