BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 15 godzin temu #1033998 przez magmus88
Pokaż Ewcia nad jakimi się zastanawiasz :) może mnie zainspirujesz :D bo też jeszcze nie mam pościeli hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 14 godzin temu #1034004 przez madzialenka
Co o tym mamusie myslicie

10 lata 14 godzin temu #1034005 przez madzialenka

10 lata 13 godzin temu #1034007 przez madzialenka

10 lata 11 godzin temu - 10 lata 3 godzin temu #1034020 przez Ewaaa1988
Magmus to jest link do tej wlasnie ze sciagana poszewka z ochraniacza.

www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5091536563

Tylko ze sa inne ladniejsze posciele i szkoda ze w innych nie ma sciaganej poszewki :(

Madzialenka wozek fajny :) a co do wyprawki to ja kazdy produkt wybieralam jaki chcialam i z jakiej chcialam firmy a w takiej wyprawce masz z gory narzucone firmy i produkty na odparzenia, wkladki laktacyjne i inne kosmetyki czy tez butelke. Ale wybor nalezy do ciebie... ;)

10 lata 3 godzin temu #1034027 przez Anna1991
Madzia ja bujaczka nie mam bo juz nie bedzie mnie na zakup stać a po drugie wole 2gą chuste niz leżaczek... Ale myśle ze przy dziecku bardzo sie przyda o ile twoje dziecko będzie lubiło bujanie. :) Mam tylko taka chuśtawke gracco ale to dla siedzacego chyba dziecka.
Wozek ładny. :) A na wyprawke bym sie nie zdecydowala bo i tak w niej jest za malo rzeczy. Np.25ml lub 30ml czegoś tam to jest prawie ilość jak w super glue. :P I ja tez jak chyba Ewa pisze wole mieć wybor w kosmetykach... Nie wiem czy przypadkiem Johnsona kosmetyki najczęściej nie uczulają.
Ewo.. Na fb masz grupy szyciowe i tam kobietki mogą uszyć Ci co dusza zapragnie w zwiazku z tą pościelą. Albo znajdź kogos w okolicy co sie tym zajmuje i powiedz jakie masz wymagania.

10 lata 1 godzinę temu #1034029 przez Lustigpaula
Czesc kobietki :) siedzę w poczekalni po wypiciu glukozy, jeszcze godzine musze tutaj zostac..
Co do zakupów,wolałabym kupić wszystko oddzielnie niż tak w paczce :)

10 lata 56 minut temu #1034033 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 24 minut temu #1034035 przez Justyna89
Lusti w takim razie trzymaj się dzielnie :) Cornick-na glukozę marsz ;) Im szybciej tym lepiej, będziesz juz miała to z głowy :)
Co do gromadzenia wyprawki dla siebie i maluszka-ja również mam tylko troszkę ciuszków i to wszystko. Szczerze to z wszelkiego rodzaju cudactw typu bujaczki, chodziki, grające nocniczki rezygnowałam przy pierwszym dziecku i teraz będzie tak samo. Zostaję przy rzeczach najpotrzebniejszych, tych niezbędnych i wbrew pozorom wcale ich aż tak duuuużo nie ma :) Do ogarnięcia w najbliższych tygodniach :silly:

9 lata 11 miesiąc temu #1034037 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #1034038 przez magmus88
Madzia - co do wyprawki - fajny sposób, kupić wszystko na jednej aukcji ehhe. Jak ktos nie przywiązuje wagi do firm to uważam, ze to fajny sposób :) Ja natomiast mam już kilka rzeczy (od siostry np, lub wśród próbek) więc zawsze coś mi odpadnie.... ale wiaodmo - drobiazgi.

Ewa co do pościeli - faktycznie, wzory takie sobie :) tzn na siłę coś bym wybrała.... Mi się podobają te pościele allegro.pl/posciel-do-lozeczka-6-el-120x...acz-i5557946546.html chodzi o formę.... bo kolor mi się podoba taki biały w kolorowe groszki - mają na innych aukcjach ale wtedy mają inny ochraniacz.... ale pytałam mogą mi uszyć w tych kolorach ten pierwszy wzór :)

Lusti - i jak wrażenia po?? hehe

Ja dziś mam wizytę u diabetologa.... zdam relacje po.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #1034055 przez Justyna89
Magmus-trzymam kciuki:) Może melisę wypij przed spotkaniem z tą kobietą hahaha :laugh:
Cornick-jeśli chodzi o słoiczki-z synkiem zaczynałam od marchewki bodajże w 5 msc życia (jako że był wyłącznie na piersi, u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym już od 4 msc życia można zacząć wprowadzać jakieś nowości) i my zaczynaliśmy od marchewki:) Potem marchewka z jabłkiem, jabłko, jabłko banan, marchewka z dynią i kaszki, to mój synek lubił najbardziej :) Mój syn urodził się w styczniu i pamiętam że Pani doktor uczulała, by nie podawać niemowlakowi przetworów z nowalijek ponieważ te mogą zawierać szkodliwe dla takich maluszków związki. także jeśli masz w planie teraz cosik przyrządzać to zwracaj bardzo uwagę na to by nie były to młode warzywa... (no chyba że z własnej lub sprawdzonej ekologicznej uprawy) Nowalijki bezpiecznie podawać dopiero po 3rż (najwcześniej po skończonym roczku!)

Do poczytania:
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...-malego-dziecka.html

9 lata 11 miesiąc temu #1034059 przez Cornick

9 lata 11 miesiąc temu #1034095 przez claudii09853
Witam:) widzę już tematy wyprawki ja jeszcze czekam będę robić w maju :)
A ja na początku dawałam sucharka zamoczonego w herbatce a potem marchewkę w słoiczku i pomalutku kaszki :)

Ja wczoraj byłam na wizycie u ginekologa maka ma 1500g :) i muszę pić dużo wody bo mam mało wód plodowych :/ za miesiąc zobaczy czy wzrośnie. I jest pośladkowo i chyba za miesiąc będziemy ustalać termin cesarki no chyba że jeszcze fiknie ale watpiaca sprawa heh:)

9 lata 11 miesiąc temu #1034108 przez madzialenka
Hej mamusie..a u mnie masakra...maly w sobote sie pochorowal i zygal jak kot..w niedziele caly dzien ok,ale w nocy trzy razy wymiotowal to wzielam go do siebie a P spal u Filipa.w poniedzialek caly dzien ok a dzis? Ja od rana czuje jak mnie mdli no i nie wytrzymalam,pozniej caly dzien przelezalam a niedawno gdy poczulam zapach kolacji znowu tulilam kibelek..chyba przeszlo paskudstwo na mnie.caly dzien nic nie jadlam.a jutro mam isc na krew,mocz i przeciwciala.ciekawe jak ja dojade...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka