BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1037553 przez Mena
Wiatam się w ten upalny dzień :blink:
Ja też nie słyszałam serduszka tylko gin mi powiedział że jest ładnie bije i tyle narazie musiało mi wystarczyć.
No ja jak robiłam w tamtej ciąży badania to też coś koło 200 placilam. :whistle: teraz też muszę się wybrać przed wizyta ...
Milano mnie podbrzusze boli od dobrych paru dni :angry: niestety
dodi, agnesias super że wszystko okay :silly:

Ugotuje się chyba dzisiaj albo usmaże :whistle: B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1037555 przez dodi
Mena rozumiem cię doskonale u mnie dziś tak ciepło że maskara dobrze że mieszkam w domu to na parterze mam jeszcze w miarę chłodno ale na podwórku okropnie
tak liczę że do 200zł zmieszczę się w tych badaniach muszę tylko znaleźć tanie laboratorium
a ja właśnie zajadam się tartą z owocami pycha ... w Auchan są w promocji po 1,95

8 lata 10 miesiąc temu #1037556 przez masuska
Dodi ja robiłam prywatnie pakiet badań i zapłaciłam 223 zł.

Serduszka też nie słyszałam tylko widziałam i lekarz też zmierzył jak szybko bije.

A wyniki mam prawidłowe, TSH nawet niższe niż przed ciążą 0,83.

8 lata 10 miesiąc temu #1037557 przez Agnesias
Jestem w Luxmedzie więc mam przy badaniach od razu komentarz lekarza, który napisał, że mam się zgłosić do endokrynologa. Poza tym mam ogólnie niedoczynność tarczycy tylko że nie muszę brać leków bo wyniki były prawidłowe, więc pewnie teraz dostanę leki i mi się unormuje. Z każdą ciążą tak miałam.

8 lata 10 miesiąc temu #1037558 przez Agnesias
A ja ani razu nie miałam mierzonego bicia serca, dopiero pod koniec ciąży mogłam posłuchać. Ale widziałam na monitorze jak bije i mi to wystarczyło.

8 lata 9 miesiąc temu #1037583 przez honka_18
Hejka
Jak dzisiaj się czujecie???
Ja całkiem dobrze muli mnie trochę w żołądku ale przeżyję, mam w planach spakować dzisiaj walizki bo w tyg raczej nie znajdę na to czasu od rana mam Oskara a z dwójką dwulatków się nie da :P

Miłej niedzieli

8 lata 9 miesiąc temu #1037588 przez Milano
Cześć dziewczyny!
A mnie z kolei dzis od rana boli głowa :( Zmieniła się u nas pogoda i pewnie dlatego ta głowa mnie boli. Wczoraj upał a dzis pada i zrobiło się o wiele chłodniej. Nie wiem jak wy ale ja juz bym chciała żeby była polowa września....

8 lata 9 miesiąc temu #1037589 przez Milano
Jutro idę po skierowanie na badania pozostałych hormonów tarczycy no i zobaczymy czy konsultacja endykronilogiczna będzie konieczna. No i za tydzień usg

8 lata 9 miesiąc temu #1037592 przez Agnesias
Cześć Wam! Dzisiaj jest fajnie, bo jest chłodno i dobrze się czuję. Ja jutro mam kolejne badanie Beta-HCG.

Milano, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok ;)

8 lata 9 miesiąc temu #1037597 przez masuska
Ja tez bym chciała żeby było po wakacjach a nawet żeby był juz marzec ;) jednak najbardziej boje się porodu.

We wrześniu powinnyśmy juz czuć kopniaczki:) tego się nie mogę doczekać. Wczoraj pół dnia przespałam a dzis juz czuje powtórkę. Padam na ryjek.

Dostałam spodnie ciążowe, aż 7 par. Spodenki, leginsy i rurki. Kupować juz nie muszę:) tak sobie mysle ze najgorzej bedzie z kurtką.

8 lata 9 miesiąc temu #1037600 przez honka_18
Z jednej strony chciała by już wrzesień, a z drugiej chcę skorzystać z upalnego lata w Pl :woohoo:

masuska no w kurtki się nie zapniemy :P ,ja z Adamem nosiłam gruby sweter pod kurką, sweter się naciągną na szerokość

walizki spakowane, moi chłopcy jak nigdy razem śpią a ja nie mogę się położyć bo mam Mikołaja :whistle:

8 lata 9 miesiąc temu #1037601 przez Agnesias
A ja mam jedne tylko spodnie ciążowe hmmm....

Ja bym chciała, żeby było za dwa tygodnie ;) Wtedy mam nadzieję, ze zobaczę już coś na usg ;)

8 lata 9 miesiąc temu #1037602 przez Kejt
A ja bym chciała październik.. Mam wtedy ślub swój własny :) zaplanowany juz półtora roku temu,zapłaciliśmy już mnóstwo zaliczek,więc nie chcemy przekładać.. Ale kurcze martwię się czy wszystko będzie dobrze z dzieckiem i wogóle..
Brzuch będzie widoczny napewno ale tym się nie przejmuje :laugh:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 9 miesiąc temu #1037605 przez honka_18
Kejt nic się nie martw maluszkowi nic nie będzie za to będzie miał niezłą wyżerkę ;) też brałam ślub w październiku i byłam w 26 tc :woohoo:
My przekładaliśmy z czerwca na październik, żeby nie jeździć tyle razy do Pl w ciąży. Dodam, że tamtego roku byliśmy w maju na ślubie M brata, w czerwcu my mieliśmy brać ślub a w październiku drugi brat od M.

8 lata 9 miesiąc temu #1037606 przez Milano
Agnesias jutro napisz koniecznie jaki Ci wyszedł wynik bety :) Jestem przekonana, ze pięknie przyrasta:)

honka Ty to jesteś obrotna dziewczyna :) Dwoje dzieci ogarniasz i jeszcze masz tyle wigoru :) No i wyprawa do Polski :) Podziwiam naprawdę:)
Kejt no to dzieciątko będzie świętowali razem z rodzicami ich wielki dzień :) A suknię juz masz?

Co do ubrań ciążowych to ja na razie nic nie mam. Póki co to do konca sierpnia na pewno zmieszczę się w swoje a później to się zobaczy :) I tak właściwie wychodzę tylko do lekarza i laboratorium takze po domu wystarczy mi wyciągnięty t-shirt i leginsy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka