BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1050266 przez Joanna90
To Wy macie mało cm na brzuszkach w porowaniu z moim brzuchorem :woohoo: czuję się jak wieloryb... ale na zdj mój brzuch nie wyglada na az taki duzy jaki jest w rzeczywistości, zalezy jaka koszulke ubiorę :evil:

Honka mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze i ze noc bedzie spokojna! Daj znać co i jak :)

Inezka u nas ksiądz był wczoraj :)

Sander dobrze ze wszystko ok, tak dawno nic nie pisalas ze juz zaczelam sie martwić :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1050267 przez masuska
Sander cieszę się że napisałaś :) To dobre wieści:)

U mnie mężu trzymał synka przy kąpieli, ja myłam, on wyjmował, ja osuszałam, on kremował i zakładał pampka, ja ubierałam, karmiłam i spanko. Teraz wymyśliłam że chłopaków będziemy kąpać na zmianę, jednego dnia starszy, drugiego młodszy i znów podobny podział ról. Nie dawno miałam okazję trzymać miesięcznego bąbla, bałam się strasznie, ale swoje to inaczej niż "cudze". Jejku już się doczekać nie mogę :)

Joanna nie zależnie ile cm, myślę że każda czuje się jak wieloryb, ja na pewno :P

Inezka kolęda u mnie była w poniedziałek :)

8 lata 4 miesiąc temu #1050269 przez Mena
Oslabiacie mnie z tymi cm w brzuchu :woohoo: ja mam jakieś 105 jeśli dobrze centymetr przylozylam :woohoo: :blush: :whistle: czuje sie jak wieloryb do potęgi n-tej :huh:
Mama ostatnio do mnie mówi ze wyglądam jak dziecko z Kambodży, bo mam chude nogi i duuuzy brzuch :blink: , no bo ogolnie wszystko idzie mi w brzuch :huh:

honka mam nadzieje ze będziesz spokojnie w nocy spała

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050289 przez Inezka
Honka, oby nic więcej się nie działo u Ciebie. Spokojnej nocy, "zaciskaj" nogi, żeby maluch jeszcze siedział w brzuszku.

No, to po kolędzie... księżulek był króciutko, ale za to jak zauważył mój brzuch to udzielił mi specjalnego błogosławieństwa dla dzidziusia. Zawsze to jakiś aniołek w niebie dodatkowo czuwa ;)

Ja to bałam się kąpać mojego Wojtuśka i przez jakiś tydzień codziennie moja mama go kąpała, a ja z boku albo moja mama i moja siostra, która nie ma dzieci :laugh: aż się odważyłam sama z mężem i potem już był luzik :) Małam też książkę " Język niemowląt" i trochę się ratowałam nią przy płaczu czy czymś innym.

Słyszałyście tą piosenkę??
ja dopiero w te święta na nią trafiłam, cudna jest i te słowa... :)

8 lata 4 miesiąc temu #1050290 przez honka_18
Ja miałam to szczęście ze mieszkałam z siostra jak ona rodziła swoje córy wiec nabrałam wprawy.

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050291 przez Inezka
To najlepsza praktyka. U mnie w około żadnych dzieci nie było. :dry:
A mialyscie Dziewczyny tzw. "baby blues", te które już mają dzieciaczki? Ja trochę ryczałam, bo mąż w pracy i taka samotna się czułam :huh: mimo, że dzidziuś już był, eh te hormony..Na szczęście wtedy zamieszkaliśmy w tbs-ch i było pełno dziewczyn z pierwszym dzieckiem i razem spacerki i wymiana doświadczeń. To było naprawdę super. Co trochę rodził się jakiś Maluszek :cheer:

8 lata 4 miesiąc temu #1050293 przez masuska
Inezka, mnie ominął baby blues, byłam po prostu zmęczona, ale przygnębienia jako takiego nie odczuwałam, mieszkaliśmy wtedy u moich rodziców to u mamy miałam wsparcie. A i jeszcze dziewczyny na forum :)
Tej piosenki nie słyszałam a śliczna

U mnie małych dzieci nie było, moja sis jest ode mnie sporo starsza, jak urodziłą syna ja miałam 14 lat, ona mieszkała na drugim końcu miasta, a ja szalałam za chłopkami, więc tyle tego :)

8 lata 4 miesiąc temu #1050296 przez honka_18
Inezka nie miałam baby blues byłam bardzo dumna i zapatrzona w moje Małe szczęście, nic się dla mnie nie liczyło poza chłopcami

8 lata 4 miesiąc temu #1050304 przez Agutka
Hej dziewczynki :)
Honka ty to nie żartuj nawet z tym czopem.
Kejt to już tak niedługo do tego 9.01 super a o umiejętności się nie martw samo przyjdzie . Ja zaraz jak tylko mogłam wstać po CC wszystko już sama robiłam powiem wam ze wtedy jakoś mniej się bałam niż teraz :unsure: Tylko wtedy byłam świeżo po szkoleniu z neanatologii 3 mc zajmowałam się wczesniak ami i jakoś odważnej do tego pochodziłam bo mój 4 kg Kuba w porównaniu z tymi 1 kg to jak nastolatek wyglądał :laugh: .
Sander dobrze ze wyniki ok i nie musisz w szpitalu być.
Dziewczyny brzuszki super i ja załączam swoj .
Ja od 3 dni źle się czułam straszne bóle jak na okres miałam co tego skurcze krzyżowe no i okropny ból bioder miednicy i jak by rwa powróciła 3 noce nie spalam za to dziś tfu tfu odpukac przesłałam cała noc chyba nawet siusiu nie byłam . Co do baby blues chyba nie miałam teraz gorzej się obawiam bo 2 dzieci mąż cały dzień w pracy a ja raczej perfekcjonistka jestem w tym co robię i boję się że nie będę umiała się ogarnąć bo tu mała tu Kuba lekcje treningi a ja sama samiusienka .

Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1050305 przez Agutka
A cm na wysokości pępka wskazuje magiczne 100 bez śniadania ;) no i waga prawie 14 + :whistle:

8 lata 4 miesiąc temu #1050306 przez masuska
Agutka pokaźny masz brzuszek, a w tle widzę moje ukochane Air force 1 :) Mój mąż wziął miesiąc urlopu tylko że od 1.02, młody mógłby tak na 3 dni przed się urodzić, zresztą od 23.01 w moim województwie są ferie i synu ma obiecane 2 noce u dziadków, a jak będzie chciał to nawet dłużej. Byleby tylko Alek nie wymyślił sobie że chce wyjść po terminie.

8 lata 4 miesiąc temu #1050309 przez Agutka
Masuska też je uwielbiam :) a co do brzuszka siedzi tam pokaźna dziewuszka no ciekawa jestem czy przebije młodego. Ale serio jest mi już bardzo ciężko.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mój mąż też wziął 2 tyg urlopu od 1.02 bo u nas ferie od 13 .02 się zaczynają Kubę planuje na czas porodu i szpitala zawieźć do babci akurat u nich będą ferie więc z moim bratankiem nie będzie się nudził a małżon będzie mógł dłużej w szpitalu posiedzieć. No chyba że Zośka postanowi s
Wcześniej zawitać to plan bierze w łeb.

8 lata 4 miesiąc temu #1050311 przez olcia1989a
Agutka brzusio ładny,ale mój jest większy :whistle:
Honka jak minęła Ci noc?
U nas w nocy tak wiało w okno od sypialni że przeniosłam się ze spaniem do Piotrusia bo u nas co chwila się budziłam :(
Ważyłam sie dzisiaj rano i jest +9 :whistle:
W poniedziałek mam wizyte

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050313 przez honka_18
Agutka brzusio pokaźny, chyba większy od mojego ;)
Spokojnie dasz rade z dwujką. Tez się bałam, jak Artek wyszedł ze szpitala M pracował 6 dni w tygodniu po 12 h, a siostra była na urlopie. Dałam rade, po tygodniu miałam porządek w domu i zawsze obiad ugotowany, po 2 tyg nawet placki piekłam :P Adam miał wtedy 1,5 roku

Olcia u nas pewnie niedługo tez się wichury zaczną z tym ze w UK wiatr 'rzuca" śmietnikami i czasami szkoły zamykają bo nie ma jak do nich dojechać :P

Noc minęła całkiem nie źle, miałam 4 bolesne skurcze. A no i teraz jestem pewna, odchodzi mi czop :( dzisiaj był kawałek ze smugami krwi . Ale czytałam ze może odejść nawet na kilka tyg przed porodem wiec staram się nie panikować

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050317 przez Joanna90
Czesc dziewczyny, ale dzis pospalam, obudzilam sie rano a tu po 10 :woohoo: przespalam cala noc, nie liczac kilku wedrowek do wc :) a Hubert tak się prezyl, że jak wstałam miałam baaaardzo krzywy i niesymetryczny brzuch :)

Agutka ja tak mam często... Ładny brzuszek :)

Honka a jakbyś zadzwoniła do położnej, w UK w ogole nie staraja się opóźniać porodu w zadnych wypadkach? I nie panikuj, lez, też czytalam że czop może długo przed porodem odejść... trzymajcie się z Kubusiem :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka