BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1050318 przez Mena
Wstaje rano a u mnie biaaaaaalo :woohoo:

Inezka mnie ominął baby blues :whistle:
Agutka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Joanna hehe śmiesznie wyglada taki niesymetryczny brzuch, tez nieraz mam całkiem z lewej str a z prawej płaski :lol:

Kurde żebra mnie już tak bolą ze szok wiecznie mam w nich stopki albo dupke wepchnieta, dzisiaj pol nocy sie wiercilam bo nie moglam odpowiedniej pozycji znaleźć :huh:
Moj mąż też w pracy zapowiedział urlop ale jeszcze konkretnie nie sprecyzowal od kiedy, bo nie wiadomo co tam Kornelka wymyśli :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1050319 przez Justyna_1709
Honka, każdy dzień w brzuchu teraz to dużo! Więc spokojnie :) A termin masz na pewno dobrze wyliczony? Bo coś mowilas, że może być inaczej

8 lata 4 miesiąc temu #1050323 przez olcia1989a
A to moj brzuchol :woohoo:
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050324 przez dodi
Witam
U mnie też biało dzieciaki się cieszą bo.pierwszy raz tek zimy mogą pójść na górkę na sanki
Ja dziś nie czuję się za dobrze brzuch ciągle twardy psychika też siada jakoś nie umiem się na niczym skupić a
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Honka mam nadzieję ze Kubuś.posiedzi jeszcze trochę odpoczywaj dużo
Mój brzuch to 122cm i 7kg na +

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050326 przez masuska
Agutka mam nadzieję że nasze dzieci grzecznie dostosują się do naszych planów:)
A cierpię ostatnio z powodu rwy, straszne to jest

Olcia brzuszek śliczny:)

Honka dla pocieszenia mi czop zaczął odchodzić około miesiąc przed porodem, teraz mojej koleżance od wtorku przed wigilią, a urodziła 01.01

no to ja mam dziś rano +14kg :( 5 kilo w miesiąc.

8 lata 4 miesiąc temu #1050337 przez olcia1989a
Ja na wysokosci pempka mam rowne 100 :ohmy:
Masuska pomysl sobie ze juz pewnie ze 2kg i przestaniesz przybierac na wadze wiec to nie jest duzo :) ja w pierwszej ciazy przytylam 16kg.Teraz pewnie tez tyle,kurde nazbieralo sie tyle slodkosci ktos to musi zjesc :whistle: czasem to sie nie moge opanowac ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1050344 przez honka_18
Joanna jak coś się dzieją do trzeba dzwonić do szpitala, ale i tak nic nie zrobią juz to przerabiania z Arturem i tylko niepotrzebnie się denerwowałam.

Justyna mogło dojść do pomyłki ok 2 tyg. Z Adamem i Arturem zaszłam w ciążę 2 tyg wczesciej niż wynikało to z '@" ( krwawienie było skąpe ) i w tej ciąży tez tak miałam ale położna wyliczył mi od tego krwawienia ciążę, a z usg nie liczyli. I na pierwszym usg w 12 tc Kubuś miał 9 cm. Ale i tak jak Mały się urodzi to lekarze nie przyznają się to błędu i tylko będą się dziwić że dziecko jest takie duże i tak dobrze rozwinięte jak na tak wczesny tydzień ciąży

8 lata 4 miesiąc temu #1050346 przez honka_18
Olcia śliczny brzucholek, ale duży ;) tak jak mój :P

Masuska pocieszylas mnie :) mam nadzieje ze jeszcze co najmniej 2 tyg wyleze bez tagi czopa :whistle:
Co do wagi ta ja w święta miałam 15 kg na +
Teraz jest na pewno więcej bo w spodnie się nie mieszczę, ale co mi tam dzisiaj na obiad M robi kebab
Rwy współczuję miałam w poprzedniej ciąży wiec wiem jak cierpisz :(

Dodi

Zazdroszczę Wam śniegu, ostatni raz go widziałam 4 lata temu jak z Adamem do domu wychodzilismy ze szpitala :silly:

8 lata 4 miesiąc temu #1050350 przez Joanna90
Honka wyleżysz, dasz radę!

Ja w domu na wagę wolę nie wchodzić żeby się nie dołować :evil: ale w poniedziałek mnie to nie ominie u lekarza, aż się boję :whistle:

Ehh już się nie mogę doczekać aż wyjdę z domu gdzieś do ludzi, gdziekolwiek, choćby na zwykłe zakupy żywnościowe, dziś mam jakiś kryzys i boli mnie głowa... dobrze że od jutra długi weekend i mąż będzie w domu, zawsze to inaczej jak jest się do kogo odezwać...

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1050358 przez Megi
Witam,
Ja po wizycie-tętno idealne, szyjka trzyma.
Dziś miałam pobrany ten wymas do badania,co robi się w tym tygodniu...G...cos tam :)

A jak się tak chwalicie to mój brzuch:

Honka melduj się każdego dnia,abyśmy wiedzieli,ze wciąż jesteś w dwupaku
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1050362 przez Sander
Achh dziewczyny nie wiem kiedy Was nadrobię. U mnie po prostu nie jest możliwe odpocząć... wrrr... Specjalnie miałam dziś wolne żeby sobie wszystko zrobić na spokojnie bez ciśnienia... I co?? Mój do mnie dzwoni że w sobote rano wyjeżdza na delegacje... a w sobotę miałam robić urodziny dla znajomych. Wszystko przełożone na jutro. Zakupy, pranie, piecznie i gotowanie a i sprzątanie - i ze wszystkim zdążyć do jutra wieczorem. Ale kto jak nie ja :-p
Odezwe się jak będe mogła. Buziaki!!

8 lata 4 miesiąc temu #1050366 przez mavi31
Sander współczuję ja ostatnio mam dużo zapału do wszystkiego po czym sił mi brak
Też mi ciężko nadrobić jak jeden dzień nue czytam hihi
Mnie czop nie odszedł w pierwszej ciąży chyba ze juz w trakcie porodu ale tego nie zakodowalam
Co do kamieni pala czy jak to zawał mam to samo mój gin twierdzi że to czuć tak główkę z Bartusiem też tak miałam że wrażenie jal by miał wypaść za chwilę
Ja wczoraj miałam stres bo miałam kilka skurczy pod rząd ale na szczęście ustaly
Dziś od rana szykuje reszta rzeczy zostało na jutro postawić łóżeczko i pościel i spakować torbę
Choć mam nadzieję że poprostu panikuje
Brzuszki śliczne
Trzymam kciuki żeby jak najdłużej wszystkie w dwu paku

8 lata 4 miesiąc temu #1050368 przez masuska
Honka, bierz sobie śniegu ile chcesz, no i te parę stopni mrozu też oddam, przez tą pogodę tylko mój mąż dłużej poza domem :( Oj a kebaba to bym zjadła :) wymienię za śnieg:)

Sander wynalazłam dziś ciekawy przepis na szybkie ciasto, piesze się biszkopt i przekłada dżemem porzeczkowym, serkiem Vitello z biedry, utartym z margaryną i na to starty batonik Grzesiek, wierzch tak samo. Chętnie bym zrobiła to ciacho, ale na razie nie mam okazji. W 38 tc zrobię jak już będę mogła się ruszać. A oczywiście wierzę że imprezkę świetną zrobisz:)

Dodi a ja z mojej strony polecam owsiankę ze śliwką plus zmielone siemię lniane:) Po soku pomarańczowym to mam zgagę, a bardzo polubiłam w tej ciąży.

Joanna też mi tego brakuje, chociaż czasem sobie pozwalam, jak od gina wracam, to zahaczam o pepco, kik i rossmann:)

Megi, jaki maluśki brzuszek:) Uroczy:)

8 lata 4 miesiąc temu #1050369 przez honka_18
Masuska chętnie się zamienię :P wezmę nawet -15° może by te gigantyczne pająki wymrozilo :whistle:

Megi śliczny brzusio taki zgrabniutki, malutki :cheer:

Mavi czop musiał Tobie odejść :P czasami tego nie widać, ja też nie zaobserwowałem go w 1 ciąży

Sander współczuję, ale wierzę że dasz rade ;)

M przepowiedział mi poród na 9 styczeń :evil: mówi ze mam taki same objawy i tak samo się zachowuje jak przed poprzednimi poródami
Ja w niedziele robie urodzinki Adama, ale w obecnej sytuacji idę na łatwiznę i zrobię tort z gotowych podkładów i krem do niego tylko zmiskuje z mlekiem i nic więcej nie robie .

8 lata 4 miesiąc temu #1050371 przez mavi31
Honka ty to szalona ja bym kupiła hihi zresztą przyznaje się bez bicia zawsze zamawiam ciasta Tak mogę piec jak będzie zakalec trudno ale umarła bym ze strachu jak bym tort popsuła hih
A z tym czopem to tak musiał tylko nie mam pojęcia kiedy
Ja na mróz i śnieg nie narzekam tylko wiatr beznadziejny ;/
Zamierzam jutro wygonoc chłopaków zrobić bałwana lub na sanki bo ze mnie niestety nie mam pożytku na dworze młody

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka